117 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Розділ | Соуси та приправи |
Вид | Соуси |
Бренд | Appel |
Країна | Німеччина |
Доставка:
Оплата:
Опис: Темно-коричневий, пряний англійський соус з кисло-солодкими нотками, приготований на основі солодового оцту, патоки, анчоусів, цибулі та часнику. Соус обов'язково ферментуєтся (тобто, проходить бродіння) і довго витримується в бочці.
Історія створення вустерширського соусу туманна і навіть навмисно прикрашена.
Ферментований рибний соус під назвою Garum був відомий в греко-римській кухні ще в часи Плінія Старшого (1 століття) і згадується в кулінарних текстах Апіція в 5 столітті. Але в 1837 році компанія Леа & Перрінс почала випускати Вустершир соус з красивою легендою про те, що якийсь лорд Маркус Сендіс, екс-Губернатор Бенгалії, повернувся з Ост-Індської компанії в 1830 і замовив двом фармацевтам (Лі і Перрінс) відновити спробуваний там індійський соус. Але у них нічого не вийшло і отримана неїстівна субстанція була відставлена ??в підвал, а через кілька років була знайдена вже зброджена і неймовірно смачна. Проте архіви не знають жодного запису, де згадувався б Лорд Сендіс - ні як губернатор Бенгалії, ні як учасник Ост-Індійської кампанії.
Історик Геральд Уельс пов'язує появу рецепта з капітаном Генрі Льюїсом Едвардсом - ветераном наполеонівських війн, який, очевидно, привіз рецепт з Індії. Але як цей рецепт потрапив до Лі і Перрінс - невідомо.
З чим подавати: Соус прижився як приправа до страв в азіатському стилі, але його часто додають до устриць і грінок з сиром, в салат цезар, тушковану яловичину, гамбургери та інші страви з яловичини, іноді - в чилі кон карне і коктейлі (Кривава Мері, Цезар, мексиканські коктейлі з пивом).
Країна: Німеччина
Виробник: Appel Feinkost GmbH
Маса / об'єм: 140 мл
Склад: Вода, солодовий оцет (з ячменю), цукор, спиртовий оцет, соєвий соус (вода, соєві боби, пшениця, кухонна сіль), кухонна сіль, чатні з манго (цукор, манго, прянощі, кухонна сіль, регулятор кислотності - лимонна кислота), лікерне вино, томатна паста, прянощі (з селерою), сироп червоної смородини (глюкозно-фруктозний сироп, сік червоної смородини, цукор), Е180б натуральний барвник, ароматизатор, ром.
Харчова та енергетична цінність: углеводы 13,2 г, жиры 0,1 г, белки 8,7 г. Энергетическая ценность: 293 ккал
Умови зберігання: У сухому прохолодному місці при температурі 10-20 градусів С та відносній вологості не більше 75%
Термін придатності: 48 місяців
Ура! Ваш відгук буде першим: