397 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | червоне |
Країна | Італія |
Регіон | Тоскана |
Виробник | Castello di Ama |
Об'єм | 0,75 л |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: червоне
Солодкість: сухе
Алкоголь: 13%
Цукор: 0,5 г/л
Сорт винограду: 96% санджовезе, 4% мерло
Рік: 2017
Аромат: з нотами ожини, чорниці, вишні та прянощів
Смак: стиглих ягід та мінеральною свіжістю
Температура подачі: 17-18°C
З чим подавати: до смаженою або тушеної яловичини, зрілим сирам
Розміщення виноградників: К'янті Класіко
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG)
Властивості ґрунту: крейдяно-глинистий ґрунт з гравійно-гальковою текстурою
Витримка: витримується у діжках 12 місяців
Назва: Castello di Ama
Адреса: Localitа Ama, 53013 Gaiole in Chianti, Siena - Italy
Вебсайт: www.castellodiama.com
Рік заснування: 1972
Кількість вин, що виробляються: 9
Кількість пляшок, що виробляються: 300-350,000
Частка винограду, що закуповується: Лише власний виноград
Площа: 250 га
Про компанію: Кастелло ді Ама - зіркова виноробня, наріжний камінь у відродженні виноробства в К'ятні, не зважаючи на свою молодість. Вона заснована в 70-х в малесенькому середньовічному селі Ама на пагорбах середньої висоти 480м (недалеко від м.Гайоле в К'янті, в провінції Сієна).
Компанію заснували чотири сім'ї з Риму, а сьогодні нею керують Лоренца Себасті (з однієї з перших сімей-засновників) та енолог Марко Палатті, якого Gambero Rosso визнали в 2003 році коащим виноробом року, а консорціум К'янті Классіко двічі обирав президентом.
Виноградники займають 80 гектарів з загальної площі угідь в 250га. Висота - 450-550м над рівнем моря. Виноградники поділені на 4 частини: San Lorenzo (1972) і Montebuoni (1997) та два виноградники категорії Крю (яку, власне, в К'янті ввели Castello di Ama): Bellavista (1972) та La Casuccia (1972). З 1985 невелика ділянка Bellavista відведена під мерло Apparita.
40га займають оливкові дерева.
Щоб зрозуміти, який виноград здатен найкраще розкрити свій потенціал на теренах Ами, проводили експерименти з мерло, шардоне та піно: за п'ять років були привиті біля 50 тисяч лоз.
За кілька років компанія переобладнала 21га своїх виноградників способом V-подібної посадки, завдяки чому покращилось освітлення листя, а з ним - якість винограду. Грунти тут багаті, клімат прекрасний, тому догляд за виноградниками дарує чудовий врожай.
Сьогодні Кастелло ді Ама виготовляє великі італійські вина, відомі у всьому світі. Всі вина піддаються тривалій ферментації в баріках, а також довло витримується в пляшках. Основу філософії Кастелло ді Ама складає бажання підняти своє національне надбання – Санджовезе – до найвищого рівня, що, на думку експертів вдається бездоганно.
Ура! Ваш відгук буде першим: