3500 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | біле |
Країна | Італія |
Регіон | Кампанія |
Виробник | Mastroberardino |
Об'єм | 1,5 л |
Сорти | Фіано |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: біле
Солодкість: сухе
Алкоголь: 13,00%
Цукор: 0,4 г/л
Сорт винограду: 100% фіано
Рік: 2016
Аромат: з ніжними нотками груші, ананаса, акації, фундука та яскравих квіткових нюансів
Смак: з гарною свіжістю та дуже м'якою структурою, вражає нотами білого персика, грейпфрута, сушених фруктів
Температура подачі: 11-12°C
З чим подавати: до салату з морепродуктів
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG)
Врожай: ручний збір винограду
Технологія виробництва: класична для білих сортів, вініфікація в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі, після чого вино витримують в пляшці 3-4 місяці
Назва: Mastroberardino
Адреса: 83042 Atripalda Avellino (Italy)
Вебсайт: www.mastroberardino.com
Рік заснування: 1878
Кількість вин, що виробляються: 22
Частка винограду, що закуповується: Лише власний виноград
Про компанію: Виноробню Мастроберардіно в 1750-х роках заснував П'єтро ді Мастро Берардіно (Pietro di Mastro Berardino), але офіційно зареєстрував компанію в Торговій Палаті в 1878 році Анжело Мастроберардіно (Angelo Mastroberardino), Кавалер Ордену Корони Італії. Сім'я займається виробництвом вина вже 10 поколінь і вважається піонером виноробства в Кампанії.
Анжело Мастроберардіно володів логістичною компанією в Римі, тому експорт вин Мастроберардіно був добре налагоджений ще в 19 столітті. Потім його син, Мікеле Мастроберардіно (Michele Mastroberardino), багато подорожував по світу, «просуваючи» їх вина та виноробство Кампанії. Наступним важливим витком в розвитку цілого регіону став Антоніо Мастроберардіно (Antonio Mastroberardino), якого називають «археологом виноградарства».
До Антоніо виноробня перейшла в занедбаному стані після Другої світової війни, економічної депресії та філоксери. Зіткнувшись із проблемою пересадки виноградників, Антоніо вирішив саджати не міжнародні сорти, а місцеві - Альяніко, Греко та Фіано.
Під керівництвом Антоніо та його брата Вальтера виноробня процвітала і в другій половині 20 сторіччя була єдиним відомим виноробним іменем Кампанії та виготовляла більше половини DOC вин регіону. Taurasi Riserva 1968 називали «південним бароло» та зусиллями Мастроберардіно в 1992 році Тауразі отримало статус DOCG.
В середині 90-х Вальтер заснував власну виноробню Terredora di Paolo, до якої перейшла і частина виноградників Мастроберардіно. Після смерті Антоніо в 2014 році виноробнею управляє його син П'єро Мастроберардіно (Piero Mastroberardino).
Сім'я Мастроберардіно також зробила величезний вклад в дослідження виноробної історії Кампанії: при розкопках було виявлено багато винних барів Помпеї з фресками та терракотовими глечиками для зберігання вина. В 1996 році був запущений проект Villa dei Misteri з 5 виноградниками, щоб максимально відтворити виноробство Помпеїв з тими ж сортами винограду (Piedirosso, Aglianico і Sciascinoso) та методами виробництва вина.
Ура! Ваш відгук буде першим: