977 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Тип | ром |
Країна | Гайана |
Виробник | Cognac Ferrand |
Об'єм | 0,7 л |
Доставка:
Оплата:
Рік: 1999
Алкоголь: 45,00%
Об'єм: 0,7 л
Дегустації: Цей ром поєднує в собі неймовірне багатство аромату і смаку. У букеті проявляються димні, йодовані ноти, які гармонійно поєднуються з відтінками смаженого банану, сушеного інжиру і смородини. Смак приємний, збалансований і дуже тривалий.
Технологія виробництва: Тривала ферментація, повна дистиляція в перегінних кубах, витримка в бочках з-під бурбона до 2009 року.
Назва: Cognac Ferrand
Адреса: 33, rue du general Dumont, 17000 La Rochelle
Вебсайт: www.cognacferrand.com
Рік заснування: 1989
Кількість вин, що виробляються: 55
Про компанію: Cognac Ferrand - це результат розпочатої у 1989 році співпраці Александра Габріеля з однією з найстаріших виноробних родин у регіоні Коньяк. Александр мав намір вдихнути нове життя у виноробню і почати випускати на ній найкращий у світі коньяк. Він прагнув застосовувати старовинні ручні методи виробництва, в той час, як більшість дистилярень у світі перейшла на технології масового виробництва, і хотів повернути на ринок справжній Гранд Шампань – найкращий субрегіон Коньяку. Саме на збереженні таких цінностей, як автентичність та істинний характер, побудована компанія Cognac Ferrand, що спочатку спеціалізувалась виключно на коньяках, а згодом розширила свій портфель джином, який виготовляється за спеціальною рецептурою, і ромами, які витримуються за оригінальною методикою. На даний час компанія Cognac Ferrand набула широкого визнання у світі і розповсюджує свою продукцію у понад 40 країн. Її працівники – це динамічна команда, яка з пристрастю ставиться до своєї справи. Центральний офіс компанії знаходиться серед виноградників департаменту Шаранта у Chateau de Bonbonnet, збудованому ще у 18 ст. Cognac Ferrand постійно інвестує кошти у вдосконалення якості та нарощення комерційних об’ємів: у 2004 році компанія відкрила інноваційний купажувальний цех. Cognac Ferrand є також співвласником Logis d'Angeac, власником 100 га виноградників у самому серці Гранд Шампань і дистилярні, збудованої ще в 1776 році. Окрім центрального управління в Ар, компанія має офіс і у Віруфле в районі Парижа.
Константин 10.2017 |
Поскольку этот ром является почти вершиной всей линейки предлагаю обобщенный комментарий. Основной проблемой элитных напитков(не из опилок, краски и эссенции) это окисление и соответственно изменение запаха, вкуса и пропадание мягкости для крепких напитков. Для сочетания с этим ромом я взял Original Dark из этой линейки и бурбон 4 летней выдержки 50% крепости (поскольку в описании говорится о 10 годах выдержки в бочках от бурбона) разлил по бокалам и Я не спец, а обычный потребитель и не слишком обращаю внимание на длинные перечни ароматов в описании, но общую мысль уловить пытаюсь. Аромат у всех этих ромов очень приятный, мощный и стойкий к окислению, т.е. в открытой бутылке не меняется, возможно это касается всех ромов вообще. У Original Dark чистый аромат и вкус тростника, у Grande Reserve 5 Years Old похоже еще ваниль(пил помню с шоколадкой Милка без наполнителя взаимосвязь удивительная не знаю, что это ваниль или в Милку добавляют ром). У Guyana однозначно тростник с бурбоном и в запахе и во вкусе. Когда бокалы опустели у Original Dark исчез аромат уже минут через 5, у Guyana проявились ароматы ягод,а у бурбона насыщенный травянистый аромат по продолжительности оба соревновались минут 20 и пришли к дубовым нотам бурбон больше ром меньше. Что касается мягкости, то бурбон 4 летней выдержки и 50% крепости пьется мягче чем Guyana. У дешевых ромов очень быстро пропадает мягкость за Guyana пока сказать ничего не могу. Мой вывод пить ромы надо за один присест большой компанией или постоянно переливать в меньшую тару. Для кулинарии однозначно да пропитанная Guyana ромовая баба будет благоухать даже в виде сухарей. |
Юрий Медведев 11.2014 |
Несмотря на крепость в 45%, этот ром явно для добрых и довольных жизнью пиратов и даже пираток: очень мягкий и сладкий. Вкус удивительно многослойный: необжигающие 45% вначале быстро накрываются мощной волной сливочной карамели, затем быстро проносятся какие-то травы. А когда карамелька слабеет, проявляется кокос и немного цитруса. С этого места вкус выравнивается и наступает длительное гармоничное послевкусие. И ещё: впервые встретил ром, которого за раз не стоит пить больше 30-40 граммов, описанную гамму ярко ощутить уже не получается. Бомба! |