Купити Сир твердий Tete de Moine AOP (EMMI) 100 г доставка по Києву, Україні
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Сир твердий Tete de Moine AOP (EMMI) 100 г

Немає товару на складах
Артикул: 72650
100 г
Відгуки (2)
Написати відгук
Немає товару на складах
РозділСир
ВидСир твердий
ТипЗ коров'ячого молока
БрендEmmi
КраїнаШвейцарія

Доставка:

  • Самовивіз: WINETIME, пр.Бажана 1е, (м) Осокорки
  • по Києву до дверей від 1000 гривень безкоштовно
  • Експрес по Києву протягом трьох годин
  • по Україні згідно тарифів "Нової Пошти", від 1000 гривень безкоштовно
  • Адресна доставка, "Нова Пошта"

Оплата:

  • Visa/MasterCard (онлайн)
  • Готівкою при отриманні
  • Безготівковий розрахунок, рахунок-фактура
  • Подарунковими сертифікатами WINETIME

Опис Сир твердий Tete de Moine AOP (EMMI)

При покупці вагових продуктів вказуйте в коментарі, в якому вигляді Ви хочете їх отримати - цілісним шматком або нарізкою.
За замовчуванням продукти не нарізаються.
Подивитися фото, як ми упаковуємо ваговий товар ...

Дегустаційні замітки

Опис: Тет де Муан відноситься до напівтвердих сирів, які готують з непастеризованого молока (приблизно 10л молока на 1кг сиру) і витримують близько 3 місяців на соснових полицях.
Сир підпадає під сертифікацію appellation d'origine protégée (а з 2001-го appellation d'origine contrôlée). Географічно виготовляється в області гір і полонин районів Franches-Montagnes, Porrentruy, Moutier і Courtelary, в муніципалітеті Saulcy, а також частково на сироварні в Courgenay.
Тет де маун від EMMI виготовляють в Saignelégier (The Cheese Dairy Saignelégier) і витримують 60 днів. Сир з помірно гострим ароматом, з вершковими і трав'янистими нотами.
Цей сир нарізається тонкими прозорими скибочки, фактично зішкрябується і закручується в незвичайну стружку. Це можна зробити звичайним тонким гострим ножем або спеціальним засобом, який має назву жироль: кругла дерев'яна дощечка з металевою віссю, на яку насаджують сир, і ножем з ручкою, котрий крутиться навколо осі.
У перекладі з французької Tete de Moine (Тет де Муан) означає «голова ченця». Першими його стали готувати в одному абатстві на північному заході Швейцарії (сир раніше називався, як і абатство, Bellelay). Є дві теорії походження назви «голова монаха», але обидві пов'язані з обрядом постригу, коли монахам голили основну частину волосся, але залишали смужку волосся по діаметру черепа.

Технічні характеристики

Країна: Швейцарія

Виробник: The Cheese Dairy Saignelégier

Додаткова інформація

Склад: сире коров'яче молоко, сіль, сичужний фермент тваринного походження. Жирність - 51%.



Відгуки (2) Сир твердий Tete de Moine AOP (EMMI)

Макс 04.2016

Сыр конечно не дешевый, но легкий совсем немного сыра очень красиво украсит любую сырную тарелку

Сергей 04.2016

Очень оригинальный сыр, подается такими себе розочками, обладает интенсивным ароматом, но только стоит его попробовать и полуаешь незабываемые вкусовые ощущения

Ваш відгук
Оценка:

Плохо Отлично
Iнші товари