1497 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Тип | віскі |
Класифікація | односолодовий |
Країна | Шотландія |
Регіон | Хайленд |
Виробник | Tomatin Distillery |
Об'єм | 0,7 л |
Доставка:
Оплата:
Алкоголь: 57,50%
Класифікація: односолодовий
Об'єм: 0,7 л
Дегустації: Віскі золотисто-солом'яного кольору. Фруктові ноти апельсина, лимона і груші в ароматі віскі переплітаються з тонами волоського горіха, імбирного печива і карамелі. Згодом солодкі відтінки стають домінуючими. Вершкова текстура смаку віскі в парі з солодкістю нот паленого цукру, марципану і солоду залишає на небі відчуття м'якості. Яскравими акцентами починають проявлятися ноти прянощів, горіхів і фруктів. У щільному теплому сухому послевкусии чутні відтінки смажених каштанів, ванілі, тютюну, спецій і шкіри.
Температура подачі: 18-19°С
Цікаве: Tomatin, Cask Strength є лімітованим випуском віскі бочковий міцності, представленим в кількості 15000 пляшок. Передбачається, що щорічно буде представлятися один напій цієї лінійки. Перший реліз був витриманий в бочках з-під бурбона і хересу Олоросо і бутильований в лютому 2015 року, не проходячи холодної фільтрації і фарбування карамеллю. Віскі демонструє справжню природну силу Високогір'я і солодкий пряний смак.
Назва: Tomatin Distillery
Адреса: J&W Hardie Ltd, 15 Athol Cresent, Edinburgh, Scotland, UK
Вебсайт: www.tomatin.com
Рік заснування: 1897
Про компанію: Це дуже велика й одна з найбільш високо розташованих віскокурень Шотландії – вона побудована в 1897 році на висоті 1028 футів (313 метрів). Тматін – це назва села неподалік від міста Інвернеса. До 1956 року на віскокурні було всього два перегінних куби; нові власники, японська компанія Takara Shuzo & Okura, що купила Tomatin в 1985 році, збільшила кількість перегінних кубів до 23. Віскокурня в стані переганяти 12 мільйонів літрів алкоголю в рік. Мало того, що вона найбільша, вона й найбільш технологічно досконала: процесами у всіх 23 кубах за допомогою комп'ютерів може управляти одна людина. Природно, 23 перегінних куба виробляють величезну кількість гарячої води. З її допомогою на Tomatin проводився експеримент по розведенню вугрів. Вугри за 8 місяців в умовах теплої неволі виростали до розмірів їх дворічних диких родичів, що розвивалися на холоді. Правда, поки це залишилося успішним, але експериментом. Гігантських, порівнянних з виробництвом віскі, промислових розмірів вирощування вугрів на Tomatin не набуло. Значна частина віскі експортується в Японію, де воно є найпопулярнішим міцним спиртним напоєм. Tomatin – основа купажу популярного віскі Antiquary. Існує безліч варіантів незалежних компаній – витриманих у різних типах бочок, різного віку й міцності. В 90-х роках минулого століття кількість перегінних кубів була скорочена вдвічі, однак Tomatin залишається одним із найбільших виробництв віскі; імовірно, другим за обсягом після Glenfiddich.
Tomatin Distillery була названа дистилерією 2015 року на врученні нагород Icons of Whisky від Whisky Magazine.
Ура! Ваш відгук буде першим: