527 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | червоне |
Країна | Італія |
Регіон | Тоскана |
Виробник | Argentiera |
Об'єм | 0,75 л |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: червоне
Солодкість: сухе
Алкоголь: 14,00%
Цукор: 0,49 г/л
Сорт винограду: 45% каберне совіньйон, 45% мерло, 10% каберне фран
Рік: 2010
Колір: Насичено-яскраві відтінки темно-рубінового кольору.
Аромат: Складний букет, в якому відтінки свіжих червоних ягід (вишні, сливи та чорної смородини) переплітаються з нотками лісових ягід і плавно переходять в насичені пряні тони евкаліпту та графіту з відтінком смаженої хлібної скоринки.
Смак: В глибокому та оксамитовому смаку вина розкривається його букет. Мінеральний смак вражає своєю свіжістю з тривалим, приємним і елегантним післясмаком.
Температура подачі: 16-18°C
З чим подавати: Найкраще підходить до червоного м'яса, дичини та витриманих сирів.
Розміщення виноградників: Болгері
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata (DOC)
Властивості ґрунту: Піщаник та глина.
Врожай: Збір урожаю розпочався на 2 тижні пізніше, на відміну від попередніх вінтажів, через пізній прихід весни та недостатню кількість тепла. Першим збирали Мерло протягом 10 днів з невеличкими перервами до повного дозрівання винограду. Наступними були Каберне Фран і Пті Вердо. Прекрасні погодні умови, сонячні та вітряні дні, дозволили продовжити збір винограду Каберне Совіньон, тому вінтаж закінчився приблизно в середині жовтня. Увесь виноград зібрали при досягненні оптимальної поліфенольної зрілості та балансу цукру.
Технологія виробництва: Ретельно відібраний виноград виростили в найкращих виноградниках компанії на висоті 180-200 м над рівнем моря. Різні сорти винограду вініфікували окремо; ферментація і мацерація відбувалася у чанах з нержавіючої сталі протягом 25-30 днів при контрольованій температурі не більше 28-30?С.
Витримка: Вино помістили у нові 225-літрові французькі дубові діжки з альєрського дубу та дубу Тронсе, де завершилося яблучно-молочне бродіння і відбувалася витримка понад 18 місяців. Після змішування, вино зберігалося в пляшках ще 12 місяців для вдосконалення перед надходженням у продаж.
Назва: Tenuta Argentiera
Адреса: Via Aurelia 412/A Localitа I Pianali 57022 Donoratico Livorno, Italy
Вебсайт: www.argentiera.eu
Рік заснування: 1999
Кількість вин, що виробляються: 7
Площа: 75 га
Про компанію: Біля чарівних берегів Альта Маремма, на північний захід від Флоренції, в 100 км від міста, в малому і престижному районі Болгері знаходиться «Tenuta Argentiera», частина старої садиби Доноратіко, яка колись належала відомій флорентійській сім'ї Серісторі. За етруських часів (1 тис. до н. е.) плато, на якому розташована виноробня, було багате на водні канали і природні поклади срібла, звідки походить теперішня назва маєтку, що зумовило перетворення району на важливий гірничодобувний та сільськогосподарський центр. З 1999 року «Tenuta Argentiera» належить братам Коррадо і Марчелло Фратіні. Брати Фратіні за декілька років створили один з найкрасивіших виноробень і п’яту за обсягом виробництва у районі Болгері.
Павел 05.2015 |
"Плотное, насыщенное вино. Цвета граната. Аромат - сложный, в нем проявляются нюансы табака, кожи, подвяленные вишни, кофе и шоколад. Очень теплое и спелое во вкусе. Просто джем. Достаточно сложное вино, танины ещё не зрелые. " |
Андрей 05.2015 |
Первый нос - лакокраски (но приятный тон), дальше - приятный черный перец, сочные ягоды, вяленая вишня, красные цветы - немного даже ликерный аромат. Вкус очень яркий, немного джемовый, очень танинный и насыщенный, хорошо чувствуется спиртуозность. |
Юля 05.2015 |
Очень разочарована, если чесно. Супертоскана, суперцена и суперреклама, а вино - слишком в новосветском стиле, когда его хочется жевать, а не пить. Слишком мощное, попсовое и не интересное совсем. |