2200 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | червоне |
Країна | Італія |
Регіон | Тоскана |
Виробник | Castello di Ama |
Об'єм | 1,5 л |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: червоне
Солодкість: сухе
Алкоголь: 13,50%
Цукор: 2,95 г/л
Сорт винограду: 80% санджовезе, 5% мерло, 5% каберне фран, 5% мальвазія нера
Рік: 2009
Колір: Насичений рубіновий.
Аромат: Виразний аромат диких червоних ягід з тонами шоколаду, підліску та зрілих чорних вишень.
Смак: Повнотілий смак з розкішним поєднанням фруктів і прянощів з потужними танінами, які з роками пом'якшуються і стають шовковистими, а вино - елегантним.
Температура подачі: 16-18°C
З чим подавати: Червоне м'ясо на грилі, дичина, витримані сири.
Розміщення виноградників: К'янті Клаcсіко
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG)
Властивості ґрунту: Вапняково-глинистий, збагачений галькою ґрунт.
Врожай: Збирався вручну 22-30 вересня
Технологія виробництва: Після сортування винограду на вібраційній стрічці його відокремлюють від гребенів, пресують і поміщають в чани з нержавіючої сталі для ферментації при температурі 30-32°C. Кожен сорт ферментується окремо. Під час бродіння сусло перемішують кілька разів на день (мацерація відбувається протягом 21-23 днів). Після малолактичної ферментації і ассамбляжу, вино витримують на 12 місяців в дубових бочках.
Витримка: 12 місяців у дубових діжках, 20% з яких - нові, а решта - 1-3-річні.
Назва: Castello di Ama
Адреса: Localitа Ama, 53013 Gaiole in Chianti, Siena - Italy
Вебсайт: www.castellodiama.com
Рік заснування: 1972
Кількість вин, що виробляються: 9
Кількість пляшок, що виробляються: 300-350,000
Частка винограду, що закуповується: Лише власний виноград
Площа: 250 га
Про компанію: Кастелло ді Ама - зіркова виноробня, наріжний камінь у відродженні виноробства в К'ятні, не зважаючи на свою молодість. Вона заснована в 70-х в малесенькому середньовічному селі Ама на пагорбах середньої висоти 480м (недалеко від м.Гайоле в К'янті, в провінції Сієна).
Компанію заснували чотири сім'ї з Риму, а сьогодні нею керують Лоренца Себасті (з однієї з перших сімей-засновників) та енолог Марко Палатті, якого Gambero Rosso визнали в 2003 році коащим виноробом року, а консорціум К'янті Классіко двічі обирав президентом.
Виноградники займають 80 гектарів з загальної площі угідь в 250га. Висота - 450-550м над рівнем моря. Виноградники поділені на 4 частини: San Lorenzo (1972) і Montebuoni (1997) та два виноградники категорії Крю (яку, власне, в К'янті ввели Castello di Ama): Bellavista (1972) та La Casuccia (1972). З 1985 невелика ділянка Bellavista відведена під мерло Apparita.
40га займають оливкові дерева.
Щоб зрозуміти, який виноград здатен найкраще розкрити свій потенціал на теренах Ами, проводили експерименти з мерло, шардоне та піно: за п'ять років були привиті біля 50 тисяч лоз.
За кілька років компанія переобладнала 21га своїх виноградників способом V-подібної посадки, завдяки чому покращилось освітлення листя, а з ним - якість винограду. Грунти тут багаті, клімат прекрасний, тому догляд за виноградниками дарує чудовий врожай.
Сьогодні Кастелло ді Ама виготовляє великі італійські вина, відомі у всьому світі. Всі вина піддаються тривалій ферментації в баріках, а також довло витримується в пляшках. Основу філософії Кастелло ді Ама складає бажання підняти своє національне надбання – Санджовезе – до найвищого рівня, що, на думку експертів вдається бездоганно.
Ура! Ваш відгук буде першим: