722 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | біле |
Країна | Франція |
Регіон | Долина Рони |
Виробник | E.Guigal |
Об'єм | 0,75 л |
Сорти | Віоньє |
Стилі вин | Насичене горіхове |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: біле
Солодкість: сухе
Алкоголь: 13,50%
Цукор: 2,4 г/л
Сорт винограду: 100% віоньє
Рік: 2013
Колір: Вино блискучого, чистого золотисто-жовтого кольору.
Аромат: В букеті цього вина домінують насичені квіткові (фіалкові) і фруктові (абрикос, персики, цитрусові) відтінки.
Смак: У смаку обволікаючі таніни з пожною складністю. Багате, жирне вино з нотками стиглих слив, фундука і червоних фруктів. Загалом, дуже багате, гармонійне, збалансоване вино.
Температура подачі: 12°C-13°C
З чим подавати: Аперитив, фуа-гра, яєчня, трюффель, риба.
Розміщення виноградників: Кондріє
Класифікація: Appellation d'Origine Contr?l?e (AOC)
Властивості ґрунту: Пісок і граніт.
Технологія виробництва: Алкогольна ферментація при низьких температурах у нових діжках (1/3) і у чанах з нержавіючої сталі (23). 100% малолактична ферментація.
Витримка: 100% у нових дубових діжках.
Назва: E.Guigal
Адреса: E. GUIGAL S.A.S. - 5, route de la Taquière - 69420 AMPUIS – France
Вебсайт: www.guigal.com
Рік заснування: 1946
Кількість вин, що виробляються: 24
Площа: 60 га
Про компанію:
Хоча компанія E.Guigal порівняно молода, та уже встигла стати легендарною. Саме завдяки зусиллям Guigal Estate вина Долини Рони отримали друге дихання, зокрема вина апеласьйону Côte-Rôtie.
Етьєн Гігаль заснував Guigal Estate у 1946 році у невеличкому античному містечку Ампюі, у колисці апеласьйону Côte-Rôtie з унікальними виноградниками, лози і вина якого були відомі ще 2400 років тому. Більшість виноградників розташовані терасами на крутих схилах (під кутом більше ніж 65%), тому доглядають за ними тільки вручну. Крім того, тут використовують тільки екологічно чисті засоби захисту від комах, тому вина яскраво відображають різноманіття місцевих ґрунтів.
У 1924 році 14 річний Етьєн влаштувався на роботу на виноградниках Vidal Fleury, найбільшої і найкращої на той час виноробні долини Рони. Етьєн розпочинав з обрізки виноградників і за 15 років виріс до майстра погребу, зрештою він залишив Vidal Fleury, щоб розпочати власну справу. Сину Етьєна Марселю теж довелося досить рано долучитися до сімейного бізнесу і з часом змінити свого раптово осліплого батька. З 1961 року Марсель керує компанією, а вина Guigal піднеслись на вершину винного світу, а саму компанія вважається провідною виноробнею Долини Рони.
У 1973 році до Марселя приєдналась його дружина, і з того часу вони разом працюють над сімейним бізнесом. Їхній син Філіп сьогодні - головний енолог E.Guigal. Філіп дотримується традицій, закладених ще його дідом Етьєном, і використовує більш тривалу витримку в порівнянні з іншими виробниками долини Рони: наприклад, елітні вина Guigal Cоte-Rоtie проводять в дубових бочках біля 36-42 місяців. La Landonne, La Mouline і La Turque витримуються в бочках три з половиною роки!
У середині 80-х Марсель придбав Vidal-Fleury, і хоча виноробня належить Guigal Estate, все одно вона зберігає комерційну і технологічну автономію. Десять років потому у 1995 E. Guigal придбала відомий Château d’Ampuis, важливий історичний і енологічний пам’ятник, чия довга історія безпосередньо пов’язана з апеласьйоном Côte-Rôtie. Château d’Ampuis стала штаб-квартирою компанії Guigal Estate, в той же час офіси і погреби досі залишаються у Ампюі. У 2001, Guigal Estate придбала Jean-Louis Grippat Estate у апеласьйонах Saint-Joseph, і Hermitage, а також Vallouit Estate у Côte-Rôtie, Hermitage, Saint-Joseph і Crozes-Hermitage. А через 5 років у 2006 E.Guigal поповнилася виноробнею Domaine de Bonserine, яка так само як і Vidal-Fleury зберігає певну автономію.
Надя 10.2015 |
Парфюмный аромат, но не "пошлый": цветы, персик и абрикос, корочка хлеба на фоне, легкая бензольность. Вкус свежий, легкий, с легкой минеральностью, которая проявляется ярче в послевкусии. |
Мнухин Павел Вячеславович 10.2015 |
"Вино от великого производителя и с великого виноградника. Но, аромат грушки - яблокчи, персик, вкус густой, по - слаще. А где величие ? Хороший гевюрцтраминер может доставить больше удовольствия. " |
Павел 09.2015 |
Аромат утонченный, с нотками цветов и фруктов, вкус мягкий, округлый, спелый вино не выдерживалось в бочках, Из особых черт, можно отметить длительное послевкусие. |