399 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | брют |
Тип | ігристе |
Колір | біле |
Країна | Італія |
Регіон | Венето |
Виробник | Dal Bello |
Об'єм | 0,75 л |
Сорти | Глера |
Доставка:
Оплата:
Тип: ігристе
Колір: біле
Солодкість: брют
Алкоголь: 11,00%
Цукор: 13 г/л
Сорт винограду: 100% глера
Рік: 2017
Колір: Солом'яний з золоистими відблисками
Аромат: Тонкий елегантний аромат білого персика і білих квітів з нотами екзотичних фруктів і цитрусових, мигдалю і меду.
Смак: Виразний і насичений смак з хрусткою свіжістю та фруктовим тривалим пыслясмаком
Температура подачі: 6-8°C
З чим подавати: Як аперитив, а також до закусок з молюсками, страв з риби та птиці, рису з креветками. Місцеві жителі подають до пасти біголі в соусі.
Розміщення виноградників: Асоло. Виноградники Farra, Crocette та Maqua (Paderno del Grappa)
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG)
Властивості ґрунту: Глиниста і вапнякова
Врожай: Останні 10 днів вересня
Технологія виробництва: Після холодної мацерації (8 годин при контрольованій температурі 8°С) додаються дріжджі і починається ферментація, яка триває близько 15 днів при 17°С. Потім вино відстоюється в ємності з нержавіючої сталі при температурі 5°С до процесу шампанізації. Друга ферментація (шампанізація) проходила в автоклаві при температурі 16°С протягом 60 днів.
Витримка: 30 днів у пляшці
Назва: Dal Bello
Адреса: Via Belli 2, 31010 Fonte (TV) Italy
Вебсайт: www.dalbellovini.it
Рік заснування: 1950-х
Кількість вин, що виробляються: 17
Кількість пляшок, що виробляються: 670000
Частка винограду, що закуповується: Лише власний виноград
Площа: 30 га
Про компанію: Виноробня була заснована Віктором Белло в п'ятдесяті роки. Зараз нею управляють його сини Антоніо і Маріо.
Даль Белло розташована на пагорбах одного з найгарніших італійських сіл Азоло в провінції Тревізо на висоті 200м над рівнем моря. Виноградники Dal Bello знаходяться в зоні, що охороняється ЮНЕСКО, тому правила ведення господарства дуже суворі. Для висадки нового винограднику потрібно отримати дозволи 5 інстанцій і чекати 180 днів. А правила регламентують навіть колір дротиків, яким підв'язують лозу.
Виробничі приміщення знаходяться під виноградниками 6 метрів під землею. Вініфікація просекко вимагає суворого контролю за температурою, і брати обладнали виноробню спеціальними новими машинами, здатними швидко охолоджувати і підтримувати потрібний режим. Наприклад, при пресуванні винограду температура сусла опускається сухим льодом з 30 до 0ºС за 5 хвилин (!)
Всього на виноробні працює 15 осіб (плюс 2 брата), а в період урожаю і підв'язки лози - 50 чоловік.
Dal Bello зробила перший ігристий екстрабрют в Азоло, який отримав статус DOCG 14.09.2009 року (DOCG Asolo Prosecco Superiore Extra Brut).
Надя 12.2015 |
Красивый пудренно-кремовый аромат с мягким дюшесным тоном. Производит впечатление более породистого просекко, чем базовый брют, но вкус очень потерялся в сравнении с ароматом. |
Мнухин Павел Вячеславович 12.2015 |
Очень красивое название, золото королевы Катерины Корнаро. Отдаляется от фруктового сада и уходит в тропики. Вкус немного плотнеt, вероятно, за счет сахара, но все равно мягкий и еле заметный. |
Люба 12.2014 |
Красивая бутылка, красивое просекко. Вкусно и празднично. |
Вероника 12.2014 |
Говорят, что Просекко Асоло - совсем особенное. Я нашла в нем только сладенький легкий дюшес в аромате и во вкусе, немного слащавости. Перляж немного колюч, как и всех собратьев. Хорошо сделанное, хорошее вино, но я ожидала большего, если честно. |