647 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | брют |
Тип | ігристе |
Колір | біле |
Країна | Італія |
Регіон | Трентіно-Альто Адідже |
Виробник | Ferrari |
Об'єм | 0,75 л |
Сорти | Шардоне |
Доставка:
Оплата:
Тип: ігристе
Колір: біле
Солодкість: брют
Алкоголь: 12,50%
Цукор: 5 г/л
Сорт винограду: 100% шардоне
Колір: Глибокий солом'яний.
Аромат: Із нотами зеленого яблука, персика, айви й цитрусової кірки.
Смак: Збалансований з нотами тостів, зелених фруктів і лайму.
Температура подачі: 5-6°C
З чим подавати: Із сиром моцарелла ді буффало, оливками і як аперитив.
Розміщення виноградників: Комуни провінції Тренто: Валь д'Адідже, Валь ді Чембра, Валле дей Лагі, 300-700 метрів над рівнем моря; місце розташування - південний схід і південний захід.
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata (DOC)
Врожай: Ручний збір винограду в першій половині вересня.
Технологія виробництва: Класичний метод шампанізації, за яким друга ферментація відбувається у пляшці.
Витримка: 36 місяців на осаді.
Назва: Ferrari
Адреса: Via Ponte di Ravina 15, 38123 Trento, Italy
Вебсайт: www.ferraritrento.it
Рік заснування: 1902
Кількість вин, що виробляються: 13
Кількість пляшок, що виробляються: 5 млн. пляшок (всього 15% іде на експорт, а решта випивається в Італії). 1/4 ігристих вин, зроблених методом шампенуа в Італії - Феррарі.
Площа: 100 га
Про компанію: Джуліо Феррарі навчався виноробству в імперській школі в Сан Мікеле аль Адідже і в інституті Ботаніки в Гейсенхайм, потім працював в Шампані, проходив практику на виноградниках в Тунісі та навчався у відомій школі в Монпельє.
Після навчання Джуліо повернувся в свій рідний Тренто (північна Італія), який він називав «найпрекраснішим виноградником Європи» і в 1902 році зібрав свій перший урожай і зробив копію французького шампанського. І через лише 4 роки воно отримало Велику Золоту медаль на Всесвітній виставці в Мілані. А через 100 років ігристе Феррарі повторило свій успіх на тій же виставці. У 2015 році Wine Enthusiast назвав Ferrari виноробнею року в Європі.
Але успіх Феррарі не був би таким гучним, якби не його компаньйон Бруно Лунеллі - успішний виноторговець з магазином в самому центрі Тренто. Їх спільна робота почалася в 1952 році з досить скромних обсягів виробництва - всього 6000 пляшок вина.
Сьогодні виноробнею володіє третє покоління Лунеллі. Серед власних виноградників шардоне так само стоїть резиденція Феррарі, якій вже 500років. Всі виноградники знаходяться виключно на схилах (100га власних виноградників і 550 контрактів з маленькими виробниками, які вирощують виноград за стандартами і рекомендаціями енологів Феррарі).
В 1993 Тренто отримало статус D.O.C. - і це перший D.O.C. для ігристих вин за методом Шампануа в Італії.
Власник відомого паризького кабаре «Лідо» Крістіан Клеріко відбирав шампанське до святкування 2000 року і у нього виникла ідея - чи зможе Феррарі змагатися з Дом Періньон. Француз виставив на порівняльну дегустацію пляшки врожаїв 1978, 1982, 1983, 1985, 1988, 1990 і 1992 років. З 7 пляшок - 3 міллезимів Ferrari були краще, 3 міллезимів Дом Періньон обійшли конкурента, і 1 міллезім був однаково гарний. Так, Ferrari потрапив в винну карту «Лідо».
Надя 11.2017 |
Легше і попсовіше, ніж звичайний брют ферарі: смажених нот значно менше, кислотності хотілось би більше (коли ти береш брют). |