547 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | брют |
Тип | ігристе |
Колір | рожеве |
Країна | Італія |
Регіон | Трентіно-Альто Адідже |
Виробник | Ferrari |
Об'єм | 0,375 л |
Доставка:
Оплата:
Тип: ігристе
Колір: рожеве
Солодкість: брют
Алкоголь: 12,50%
Цукор: 5 г/л
Сорт винограду: 60% піно неро, 40% шардоне
Колір: Мідний, що переходить в рожевий зі сіруватими, ліловими відтінками; колір мертвої троянди. Перляж дрібний і стійкий.
Аромат: Витончені нотки лісової суниці, смородини і освіжаючі нюанси квіток глоду підтримуються нотками хліба, покритого твердою скоринкою. Вся ця гамма відтінків утворюється завдяки дворічній витримці на осаді.
Смак: Сухе, чисте, витончене вино з ніжними фоновими нотками солодкого мигдалю і ароматного мускусу; і особливо довгим післясмаком.
З чим подавати: Легкі таніни цього рожевого ігристого чудово контрастують із жирністю тунця. Також варто спробувати Ferrari Ros? у парі з неаполітанською піцою. Пару справжніх продуктів формують основу для цієї універсальної страви: томати, оливкова олія extra virgin, моцарела і тісто. Завжди актуальна класика у всьому світі.
Розміщення виноградників: Пагорби навколо Тренто, більше 300 метрів (985 футів) над рівнем моря на південному сході і південному заході.
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata (DOC)
Врожай: Виноград зібраний вручну в кінці серпня на початку вересня.
Технологія виробництва: Класичний метод шампанізації з винограду піно неро (вініфіковане як рожеве) і шардоне.
Витримка: Щонайменше 24 місяці на власних відібраних дріжджових культурах.
Назва: Ferrari
Адреса: Via Ponte di Ravina 15, 38123 Trento, Italy
Вебсайт: www.ferraritrento.it
Рік заснування: 1902
Кількість вин, що виробляються: 13
Кількість пляшок, що виробляються: 5 млн. пляшок (всього 15% іде на експорт, а решта випивається в Італії). 1/4 ігристих вин, зроблених методом шампенуа в Італії - Феррарі.
Площа: 100 га
Про компанію: Джуліо Феррарі навчався виноробству в імперській школі в Сан Мікеле аль Адідже і в інституті Ботаніки в Гейсенхайм, потім працював в Шампані, проходив практику на виноградниках в Тунісі та навчався у відомій школі в Монпельє.
Після навчання Джуліо повернувся в свій рідний Тренто (північна Італія), який він називав «найпрекраснішим виноградником Європи» і в 1902 році зібрав свій перший урожай і зробив копію французького шампанського. І через лише 4 роки воно отримало Велику Золоту медаль на Всесвітній виставці в Мілані. А через 100 років ігристе Феррарі повторило свій успіх на тій же виставці. У 2015 році Wine Enthusiast назвав Ferrari виноробнею року в Європі.
Але успіх Феррарі не був би таким гучним, якби не його компаньйон Бруно Лунеллі - успішний виноторговець з магазином в самому центрі Тренто. Їх спільна робота почалася в 1952 році з досить скромних обсягів виробництва - всього 6000 пляшок вина.
Сьогодні виноробнею володіє третє покоління Лунеллі. Серед власних виноградників шардоне так само стоїть резиденція Феррарі, якій вже 500років. Всі виноградники знаходяться виключно на схилах (100га власних виноградників і 550 контрактів з маленькими виробниками, які вирощують виноград за стандартами і рекомендаціями енологів Феррарі).
В 1993 Тренто отримало статус D.O.C. - і це перший D.O.C. для ігристих вин за методом Шампануа в Італії.
Власник відомого паризького кабаре «Лідо» Крістіан Клеріко відбирав шампанське до святкування 2000 року і у нього виникла ідея - чи зможе Феррарі змагатися з Дом Періньон. Француз виставив на порівняльну дегустацію пляшки врожаїв 1978, 1982, 1983, 1985, 1988, 1990 і 1992 років. З 7 пляшок - 3 міллезимів Ferrari були краще, 3 міллезимів Дом Періньон обійшли конкурента, і 1 міллезім був однаково гарний. Так, Ferrari потрапив в винну карту «Лідо».
Марина 11.2015 |
Это вино еще величают - "вино одной ночи", так как оставляют в нем кожуру винограда пино нуар на одну ночь, что и дает такой изумительный розоватый цвет! Аромат троянды и различных цветов. Вкус очень минеральный.Хорошо сочетается с пикантными блюдами и жирным мясом. |
Марина 11.2015 |
Это вино еще величают - "вино одной ночи", так как оставляют в нем кожуру винограда поно нуар на одну ночь, что и дает такой изумительный розоватый цвет! Аромат троянды и различных цветов. Вкус очень минеральный.Хорошо сочетается с пикантными блюдами и жирным мясом. |