182 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | червоне |
Країна | Італія |
Регіон | Кампанія |
Виробник | Mastroberardino |
Об'єм | 0,75 л |
Сорти | Альяніко |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: червоне
Солодкість: сухе
Алкоголь: 14,00%
Цукор: 0,3 г/л
Сорт винограду: 100% альяніко
Рік: 2011
Колір: Насичено рубіновий.
Аромат: Із нотами джему і сушених спецій.
Смак: М'який і стійкий.
Температура подачі: 17-18°C
З чим подавати: Із витриманими сирами й вишуканими м'ясними стравами.
Розміщення виноградників: Mirabella Eclano і Montemarano
Класифікація: Denominazione Di Origine Controllata E Garantina
Властивості ґрунту: Піщані, глинясті і добре дреновані грунти.
Врожай: Середній вік лози - 20 років. Ручний збір винограду в кінці жовтня і на початку листопада.
Технологія виробництва: Традиційна вініфікація. Мацерація на шкірці при контрольованій температурі в ємностях з нержавіючої сталі.
Витримка: 24 місяці в бочці з французького та славонського дуба і 24 місяці в пляшці.
Назва: Mastroberardino
Адреса: 83042 Atripalda Avellino (Italy)
Вебсайт: www.mastroberardino.com
Рік заснування: 1878
Кількість вин, що виробляються: 22
Частка винограду, що закуповується: Лише власний виноград
Про компанію: Виноробню Мастроберардіно в 1750-х роках заснував П'єтро ді Мастро Берардіно (Pietro di Mastro Berardino), але офіційно зареєстрував компанію в Торговій Палаті в 1878 році Анжело Мастроберардіно (Angelo Mastroberardino), Кавалер Ордену Корони Італії. Сім'я займається виробництвом вина вже 10 поколінь і вважається піонером виноробства в Кампанії.
Анжело Мастроберардіно володів логістичною компанією в Римі, тому експорт вин Мастроберардіно був добре налагоджений ще в 19 столітті. Потім його син, Мікеле Мастроберардіно (Michele Mastroberardino), багато подорожував по світу, «просуваючи» їх вина та виноробство Кампанії. Наступним важливим витком в розвитку цілого регіону став Антоніо Мастроберардіно (Antonio Mastroberardino), якого називають «археологом виноградарства».
До Антоніо виноробня перейшла в занедбаному стані після Другої світової війни, економічної депресії та філоксери. Зіткнувшись із проблемою пересадки виноградників, Антоніо вирішив саджати не міжнародні сорти, а місцеві - Альяніко, Греко та Фіано.
Під керівництвом Антоніо та його брата Вальтера виноробня процвітала і в другій половині 20 сторіччя була єдиним відомим виноробним іменем Кампанії та виготовляла більше половини DOC вин регіону. Taurasi Riserva 1968 називали «південним бароло» та зусиллями Мастроберардіно в 1992 році Тауразі отримало статус DOCG.
В середині 90-х Вальтер заснував власну виноробню Terredora di Paolo, до якої перейшла і частина виноградників Мастроберардіно. Після смерті Антоніо в 2014 році виноробнею управляє його син П'єро Мастроберардіно (Piero Mastroberardino).
Сім'я Мастроберардіно також зробила величезний вклад в дослідження виноробної історії Кампанії: при розкопках було виявлено багато винних барів Помпеї з фресками та терракотовими глечиками для зберігання вина. В 1996 році був запущений проект Villa dei Misteri з 5 виноградниками, щоб максимально відтворити виноробство Помпеїв з тими ж сортами винограду (Piedirosso, Aglianico і Sciascinoso) та методами виробництва вина.
Ура! Ваш відгук буде першим: