157 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | червоне |
Країна | Італія |
Регіон | П'ємонт |
Виробник | Pio Cesare |
Об'єм | 0,75 л |
Сорти | Неббіоло |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: червоне
Солодкість: сухе
Алкоголь: 14,50%
Цукор: 0,4 г/л
Сорт винограду: 100% неббіоло
Рік: 2011
Колір: Гранатовий.
Аромат: Багатий фруктовий аромат, соковитий, трохи пряний, з відтінками грибів
Смак: концентрований, структурований, потужний, з вираженими танінами
Температура подачі: 16-18°C
Розміщення виноградників: Барбареско, виноградники Il Bricco
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG)
Властивості ґрунту: поєднання глини та мергелю
Врожай: Вручну.
Технологія виробництва: Ферментація при контрольованій температурі у баках із нержавіючої сталі. Контакт зі шкірками - 15 днів
Витримка: 30 місяців у французькому дубі (70% з них нові баріки, 30% - бочки по 20 гектолітрів).
Назва: Pio Cesare
Адреса: VIALE CHERASCA 3 - 12051 ALBA (CN) ITALY
Вебсайт: www.piocesare.it
Рік заснування: 1881
Частка винограду, що закуповується: Лише власний виноград
Площа: 50 га
Про компанію: Піонери виноробства П'ємонту, стовідсотково зразкові виробники Бароло і Барбареско.
Виноробня Pіo Cesare заснована в 1881 році Чезаре Піо. Він був одним з перших виноробів, які повірили в потенціал місцевих сортів винограду в П'ємонті. Єдиний міжнародний сорт, який вони вирощують - шардоне: їм цікаво робити біле, яке добре піддається витримці в бочці (рідний арнеіс для цих цілей не підходить).
З 1881 року Pіo Cesare не міняли свої етикетки. На них зображений герб Альби: юридично його використовувати не можна, але щорічно Pio Cesare звертаються до мера міста за дозволом і щороку його отримують. І це швидше гра і прояв поваги, ніж необхідність: їм не відмовляють, бо Pio Cesare - це вже частина історії і репутації регіону.
Протягом п'яти поколінь сім'я Піо Чезаре виробляла традиційні п'ємонтські вина в старовинних льохах, розташованих в центрі міста Альба. Стіни погребів датуються ще 50 р. до н.е. і сягають часів Римської Імперії. Нещодавно був споруджений новий погреб для ферментації і новий зал для витримки вина в діжках, який знаходиться на глибині 12 метрів під існуючою будівлею і Римськими стінами. У льохах є старовинні вінтажі (початку 1900-х років), а також всі вінтажі з 1950-х (доступні для продажу).
Pіo Cesare володіють понад 70 гектарами виноградників: але роблять тільки два крюшних вина il Bricco (Барбареско) і Ornato (Бароло), решта урожаю купажується.
Pio Cesare - напівтрадиціоналісти, напівмодерністи в П'ємонті: вони використовують і барріки, і ботті гранді. Парк бочок - близько 1500 штук (оновлюються близько 400 на рік).
Ольга 10.2016 |
Цена для меня неподъемная (я лучше возьму неббиоло - то же самое, но дешевле), но вино отличное, по-богатому: бальзамик, шоколад, какао, вишня, мята, тимьян. Вкус уже шикарный, но обещает через года стать еще круче. Послевкусие бесконечное. |