527 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | сухе |
Тип | тихе |
Колір | біле |
Країна | Італія |
Регіон | П'ємонт |
Виробник | Pio Cesare |
Об'єм | 0,75 л |
Сорти | Шардоне |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: біле
Солодкість: сухе
Алкоголь: 13,50%
Цукор: 0,1 г/л
Сорт винограду: 100% шардоне
Рік: 2016
Колір: Солом'яний.
Аромат: з нотами тропічних фруктів, таких як ананас, банан, диня, персик.
Смак: свіжий, легкий.
Температура подачі: 10-12°C
З чим подавати: Рекомендовано як аперитив та до морепродуктів.
Розміщення виноградників: Трейсо, Серралунга д'Альба
Класифікація: Denominazione di Origine Controllata (DOC)
Властивості ґрунту: поєднання глини та мергелю
Врожай: 100% вручну
Технологія виробництва: 75% винограду бродить у баках з нержавіючої сталі, решта 25% - у нових французьких дубових бариках
Витримка: Вино витримане упродовж 5-ти місяців французьких дубових діжках (25%) та стальних чанах
Назва: Pio Cesare
Адреса: VIALE CHERASCA 3 - 12051 ALBA (CN) ITALY
Вебсайт: www.piocesare.it
Рік заснування: 1881
Частка винограду, що закуповується: Лише власний виноград
Площа: 50 га
Про компанію: Піонери виноробства П'ємонту, стовідсотково зразкові виробники Бароло і Барбареско.
Виноробня Pіo Cesare заснована в 1881 році Чезаре Піо. Він був одним з перших виноробів, які повірили в потенціал місцевих сортів винограду в П'ємонті. Єдиний міжнародний сорт, який вони вирощують - шардоне: їм цікаво робити біле, яке добре піддається витримці в бочці (рідний арнеіс для цих цілей не підходить).
З 1881 року Pіo Cesare не міняли свої етикетки. На них зображений герб Альби: юридично його використовувати не можна, але щорічно Pio Cesare звертаються до мера міста за дозволом і щороку його отримують. І це швидше гра і прояв поваги, ніж необхідність: їм не відмовляють, бо Pio Cesare - це вже частина історії і репутації регіону.
Протягом п'яти поколінь сім'я Піо Чезаре виробляла традиційні п'ємонтські вина в старовинних льохах, розташованих в центрі міста Альба. Стіни погребів датуються ще 50 р. до н.е. і сягають часів Римської Імперії. Нещодавно був споруджений новий погреб для ферментації і новий зал для витримки вина в діжках, який знаходиться на глибині 12 метрів під існуючою будівлею і Римськими стінами. У льохах є старовинні вінтажі (початку 1900-х років), а також всі вінтажі з 1950-х (доступні для продажу).
Pіo Cesare володіють понад 70 гектарами виноградників: але роблять тільки два крюшних вина il Bricco (Барбареско) і Ornato (Бароло), решта урожаю купажується.
Pio Cesare - напівтрадиціоналісти, напівмодерністи в П'ємонті: вони використовують і барріки, і ботті гранді. Парк бочок - близько 1500 штук (оновлюються близько 400 на рік).
Оля 10.2016 |
Сначала очень пугающий и длительных аромат с сильным тоном засохших кошачьих нот. Затем вино расходится, проявляются ноты хлеба, цветов, вишневого цветения, фруктов. Вкус очень и очень утонченный, мягкий, элегантный и породистый. Не для всех вино, конечно (из-за первых нот), но очень крутое. |
Надя 03.2016 |
Не традиционный стиль для шардоне, но вино прелестное: первая копченая нотка быстро уступает яркому отчетливому тону базилика, и печеных овощей (даже пиццы с овощами), немного пробиваются сладенкье шардонешные тона с оттенком ванили, но овощные ноты все таки главные. Вкус очень свежий (кислотность очень высокая, но не випирающая, сбалансированная с легкой приятной фруктовой сладостью, но в послевкусии нота аскорбинки остается еще очень долго. |
Мнухин Павел Вячеславович 03.2016 |
Нетипичное шардоне ни в аромате ни во вкусе. Этим оно и интересно. Аромат сушеного базилика, нотка минералов, попкорн, после обильной аэрации. Аромат изящный, тонкий еле заметный, но далеко не пустой. Кислотность высокая. Вкус средней силы, послевкусие не продолжительное. |