Вино Tokaj Oremus Mandolas Furmint 0,75 л купити. Доставка вина Україна, Київ - Winetime.com.ua
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Вино тихе біле Tokaj Oremus Mandolas Furmint 0,75 л сухе

Зовнішній вигляд та рік можуть відрізнятись
Немає товару на складах
Артикул: 78720
0,75 л
Написати відгук
Немає товару на складах
Солодкістьсухе
Типтихе
Колірбіле
КраїнаУгорщина
ВиробникTokaj Oremus
Об'єм0,75 л
СортиФурмінт

Доставка:

  • Самовивіз: WINETIME, пр.Бажана 1е, (м) Осокорки
  • по Києву до дверей від 1000 гривень безкоштовно
  • Експрес по Києву протягом трьох годин
  • по Україні згідно тарифів "Нової Пошти", від 1000 гривень безкоштовно
  • Адресна доставка, "Нова Пошта"

Оплата:

  • Visa/MasterCard (онлайн)
  • Готівкою при отриманні
  • Безготівковий розрахунок, рахунок-фактура
  • Подарунковими сертифікатами WINETIME

Опис Tokaj Oremus Mandolas Furmint

Технічні характеристики

Тип: тихе

Колір: біле

Солодкість: сухе

Алкоголь: 13,50%

Цукор: 3 г/л

Сорт винограду: 100% фурмінт

Рік: 2011

Дегустаційні замітки

Колір: Світлий жовтий, лимонний колір.

Аромат: Чарівний букет, в якому переливаються усі відтінки меду з нотками груш, мандарин та інших цитрусових.

Смак: Багатий, ароматний смак з міріадами чарівних ноток карамелізованих фруктів. Повнотіле вино зі освіжаючою кислотністю.

Спосіб подачі

З чим подавати: Спробуйте вино з морепродуктами і рибою: сирою, вареною, або приправленою під соусом, та у поєднанні з рибними мусами, супами, спаржею, білим м'ясом та дикою птицею.

Додаткова інформація

Розміщення виноградників: Токай-Хедьялья

Класифікація: Protected Designation of Origin (PDO)

Властивості ґрунту: Вулканічні ґрунти.

Врожай: Вручну.

Технологія виробництва: Виноград пресують без попереднього відділення гребенів і дроблення. Більшу частину вина ферментують у нових угорських дубових діжках.

Витримка: Вино витримують у нових угорських дубових діжках (з навколишніх токайських гір) впродовж 6 місяців, в перші 4 місяці регулярно проводиться баттонаж.



Про виробника Tokaj Oremus Mandolas Furmint

Адреса: Bajcsy - Sz. út. 45, Tolcsva H-3934, Hungary

Вебсайт: www.tokajoremus.com

Рік заснування: 1993

Кількість пляшок, що виробляються: 150 000

Площа: 91 га

Про компанію: Історія виноробні розпочалася династією Ракоці у 1616 році, коли принц Дьердь Ракоці вирішив придбати виноградники Оремус, що знаходилися у володіннях його сім’ї аж до 1711 року.
За легендами, приблизно у 1631 році, кальвіністському проповіднику Сепші Лацко Мате вперше вдалося створити з винограду, ураженого пліснявою ботритіс, неймовірно смачний, солодкий напій - токайське вино Aszú. Мате підніс це вино княгині Жужанні, дружині князя Дьердя І Ракоці, на честь святкування Великодня. Це був його власний спосіб відобразити свою вдячність трансільванській княжні за її турботу про Тосканський край.
Після смерті Дьерда у 1648 році, виноградники Оремус переходять до його сина Дьєрда Ракоці ІІ, та зі смертю його вдова Софія Баторі передає частину виноградників монахам-варнавітам. В подяку ченці замовили будівництво каплиці, на фасаді якої знаходиться напис Оремус.
У 1694 році Ференц ІІ Ракоці забрав назад у своє володіння ці землі. Шість років потому, він видав положення, що регламентували культивування регіональних виноградників. Князь Ракоці не забував піклуватися про токайські виноградники навіть під час боротьби за незалежність, що розпочалася у 1703 році. Великий князь використовував токайські вина для встановлення і підтримання дипломатичних зв’язків.
Після встановлення миру в Сатмарі, за узгодженням між місцевим дворянством і династією Габсбургів, землі Ракоці були конфісковані, виноградники Оремус стали власністю королівського палацу, австрійських та угорських дворян.
З цього моменту вина Токаю стають впізнаваним символом Угорщини у всьому світі. Токайські вина подорожують по дорогах, які прямують до Кракова, де поляки люблять говорити, що «Вино – це не вино, якщо воно не з Токаю», і до Відня, і до Праги, і до Лондону, і до Санкт-Петербургу, де королі з нетерпінням очікують його прибуття.
Після укладення Тріанонського мирного договору, внаслідок земельних суперечок у Шаторальяуйхей та подальшої інфляції, вартість винограднику була значно заниженою. Несприятливі історичні умови були також серйозною перешкодою для комерціалізації вина. Економічна криза 30-х та обмежувальні заходи, так звані «єврейські закони» мали ще більш негативний вплив на виноградники Оремус. У 40-х роках найбільший єврейський виноградник змінив свого власника. Під час аграрної реформи 1945 року, більшість землі була націоналізована, і в наступні роки, Оремус належав державі і використовувався частково як школа-ферма і частково як виноробний виноградник.
Престиж токайських вин Aszú заворожив сім’ю Альварес, яка у 1991 році зв’язалася з угорським урядом з наміром приватизувати виноградник у цьому знаменитому регіоні. У 1993 році Вега Сицилія заснував виноробню Tokaj Oremus. Таким чином, індивідуальність сім'ї Альварес додається до історичних традицій регіону. Пабло Альварес, виконавчий директор Вега Сицилія, також є відповідальним за цей проект. Альварес з великою повагою взялися за детальні дослідження токайського вина: його значущості, трудомісткого виноробного процесу, історичного досвіду… У господарстві Oremus трудиться команда професіоналів з великими знаннями місцевих традицій.
З моменту заснування виноградників і по сей день, сім’я Альварес, поважаючи місцеві традиції, зробила значні інвестиції в Tokaj Oremus забезпечивши сучасний рівень оснащення для створення найкращих вин. Мета сім’ї Альварес полягає у відродженні колишньої величі винограднику - найбільш символічного і значимого винограднику Токаю.

Відгуки (0) Tokaj Oremus Mandolas Furmint

Ура! Ваш відгук буде першим:

Ваш відгук
Оценка:

Плохо Отлично
Дивіться також
Iнші товари