217 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Солодкість | солодке |
Тип | тихе |
Колір | біле |
Країна | Угорщина |
Регіон | Токай |
Виробник | Tokaj Oremus |
Об'єм | 0,5 л |
Доставка:
Оплата:
Тип: тихе
Колір: біле
Солодкість: солодке
Алкоголь: 12,50%
Цукор: 121,3 г/л
Сорт винограду: фурмінт, хершавелью, зета, мускат
Рік: 2009
Колір: блідо-золотистий колір.
Аромат: Медовий аромат з нотами екзотичних фруктів, лайма, акації і абрикоса
Смак: м'який, гармонійний, з нотками родзинок, персика і айви.
Температура подачі: 10-12°C
З чим подавати: з десертамита голубими сирами
Розміщення виноградників: Токай-Хедьялья
Класифікація: Protected Designation of Origin (PDO)
Властивості ґрунту: Вулканічні ґрунти.
Технологія виробництва: Вино роблять тільки в роки з хорошим урожаєм з ягід, уражених ботрітісом, які додають до сусла в 136-літрових барелях G?nc (3 путтонія ягід, тобто три 25-кілограмовий кошика). Після 1-2-денної мацерації сусло віджимають і піддають повільній ферментації (до двох місяців). Потім переливають в дерев'яні бочки і залишають для завершення бродіння.
Витримка: Вино витримувалося 30 місяців у 2-3-річних дубових діжках зі Земплену.
Адреса: Bajcsy - Sz. út. 45, Tolcsva H-3934, Hungary
Вебсайт: www.tokajoremus.com
Рік заснування: 1993
Кількість пляшок, що виробляються: 150 000
Площа: 91 га
Про компанію: Історія виноробні розпочалася династією Ракоці у 1616 році, коли принц Дьердь Ракоці вирішив придбати виноградники Оремус, що знаходилися у володіннях його сім’ї аж до 1711 року.
За легендами, приблизно у 1631 році, кальвіністському проповіднику Сепші Лацко Мате вперше вдалося створити з винограду, ураженого пліснявою ботритіс, неймовірно смачний, солодкий напій - токайське вино Aszú. Мате підніс це вино княгині Жужанні, дружині князя Дьердя І Ракоці, на честь святкування Великодня. Це був його власний спосіб відобразити свою вдячність трансільванській княжні за її турботу про Тосканський край.
Після смерті Дьерда у 1648 році, виноградники Оремус переходять до його сина Дьєрда Ракоці ІІ, та зі смертю його вдова Софія Баторі передає частину виноградників монахам-варнавітам. В подяку ченці замовили будівництво каплиці, на фасаді якої знаходиться напис Оремус.
У 1694 році Ференц ІІ Ракоці забрав назад у своє володіння ці землі. Шість років потому, він видав положення, що регламентували культивування регіональних виноградників. Князь Ракоці не забував піклуватися про токайські виноградники навіть під час боротьби за незалежність, що розпочалася у 1703 році. Великий князь використовував токайські вина для встановлення і підтримання дипломатичних зв’язків.
Після встановлення миру в Сатмарі, за узгодженням між місцевим дворянством і династією Габсбургів, землі Ракоці були конфісковані, виноградники Оремус стали власністю королівського палацу, австрійських та угорських дворян.
З цього моменту вина Токаю стають впізнаваним символом Угорщини у всьому світі. Токайські вина подорожують по дорогах, які прямують до Кракова, де поляки люблять говорити, що «Вино – це не вино, якщо воно не з Токаю», і до Відня, і до Праги, і до Лондону, і до Санкт-Петербургу, де королі з нетерпінням очікують його прибуття.
Після укладення Тріанонського мирного договору, внаслідок земельних суперечок у Шаторальяуйхей та подальшої інфляції, вартість винограднику була значно заниженою. Несприятливі історичні умови були також серйозною перешкодою для комерціалізації вина. Економічна криза 30-х та обмежувальні заходи, так звані «єврейські закони» мали ще більш негативний вплив на виноградники Оремус. У 40-х роках найбільший єврейський виноградник змінив свого власника. Під час аграрної реформи 1945 року, більшість землі була націоналізована, і в наступні роки, Оремус належав державі і використовувався частково як школа-ферма і частково як виноробний виноградник.
Престиж токайських вин Aszú заворожив сім’ю Альварес, яка у 1991 році зв’язалася з угорським урядом з наміром приватизувати виноградник у цьому знаменитому регіоні. У 1993 році Вега Сицилія заснував виноробню Tokaj Oremus. Таким чином, індивідуальність сім'ї Альварес додається до історичних традицій регіону. Пабло Альварес, виконавчий директор Вега Сицилія, також є відповідальним за цей проект. Альварес з великою повагою взялися за детальні дослідження токайського вина: його значущості, трудомісткого виноробного процесу, історичного досвіду… У господарстві Oremus трудиться команда професіоналів з великими знаннями місцевих традицій.
З моменту заснування виноградників і по сей день, сім’я Альварес, поважаючи місцеві традиції, зробила значні інвестиції в Tokaj Oremus забезпечивши сучасний рівень оснащення для створення найкращих вин. Мета сім’ї Альварес полягає у відродженні колишньої величі винограднику - найбільш символічного і значимого винограднику Токаю.
Ура! Ваш відгук буде першим: