1297 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Тип | віскі |
Класифікація | односолодовий |
Країна | Канада |
Регіон | Квебек |
Виробник | Glenora Distillers International |
Об'єм | 0,25 л |
Доставка:
Оплата:
Алкоголь: 52,6%, 54,60%
Класифікація: односолодовий
Об'єм: 0,25 л
Дегустації: Віскі жовто-солом'яного кольору. Фруктовий букет з тонами яблук, винограду, родзинок і землі. У смаку спочатку розкриваються солодкі відтінки айсвайну, які переходять у типові тони віскі з нотами ванілі та бочки. Післясмак- солодкий, досить тривалий, завершується банановими нотками.
Температура подачі: 18-19°С
Технологія виробництва: 17-річний канадський віскі Glen Breton Ice 17 YO створений за порадою одного з фанатів віскі Glen Breton. Для отримання цього віскі дистилерія Glenora звернулася до Jost Vineyards, виноробні з Нової Шотландії та переможця багатьох конкурсів, з проханням використовувати одну з їх бочок з-під айсвайну Ortega (крижаного вина) для завершальної витримки свого віскі. Дружба та партнерство стали початком експериментів. Айсвайн - це саме по собі потужне вино із власним неповторним стилем, тому майстри купажування щодня дегустували віскі, стежачи за тим як, набирають силу солодкі відтінки і фруктові нотки винограду. Після 4 місяців витримки було вирішено, що напій досяг свого ідеалу.
Назва: Glenora Distillers International
Адреса: 17 Murdock MacKay Court, Suite 202, Lower Sackville, N.S.
Вебсайт: www.glenoradistillery.com
Рік заснування: 1999
Про компанію: Glenora Inn & Distillery почалася з мрії Брюса Жардін, місцевого бізнесмена, який заснував дистилерію в Кейп Бретон (Нова Шотландія).
Офіційно виробництво запустилось в 1999 році, а перший продукт випустили в 2000, але робота почалася задовго до цього. Брюс Жардін разом зі своєю командою поїхали до Шотландії, щоб перейняти досвід у місцевого населення. Там вони купили шотландські мідні перегінні куби, заторні чани і три бродильні чани. При вирішенні місцезнаходження майбутньої дистилерії, зупинилися на Гленвіль, поблизу до річки МакЛеллан. На думку Glenora, це одна з найчистіших вод Північної Америки без мінералів і інших елементів. Дистилерія включає більше 600 акрів землі навколо маєтку, що захищає води річки МакЛеллан та інших навколишніх водних ресурсів.
У 1994 році, шотландська група, на чолі з Локі Маклейном, взяли на себе управління грошовими операціями Glenora. Боб Скотт, виконавчий директор Glenora, розповідає, що пристрасть Маклейна до роботи можна було порівняти тільки з пристрастю Жардін до виготовлення віскі.
Вся лінійка Glenora відома як односолодовий віскі, оскільки скотчем може називатися тільки віскі, виготовлений в Шотландії. Ця відмінність, однак, не зупинила Шотландську Асоціацію Віскі від спроби заборонити використання назви Glen Breton Rare для продукції Glenora, стверджуючи, що така назва може ввести людей в оману. Однак, адвокат компанії Девід Копп успішно виграв судову справу - це вражаюче досягнення, враховуючи розмір і вплив асоціації.
У розпал цієї битви Glenora випустила свій перший продукт на ринок. «Це був величезний успіх» згадує Боб. «Ми продали більше 3000 пляшок менше, ніж за 5 місяців». У 2007 році віскі Glen Breton високо оцінений журналом Wine Enthusiast. Ще один гучномовний успіх компанії - віскі Glen Breton Ice, перший у світі односолодовий віскі витриманий в бочках з-під Айсвайн.
На жаль, сам Жардін помер в 1999 році, якраз перед випуском продукції в 2000 році.
«Ми були першою дістілеріей в Північній Америці, яка робила односолодовий віскі і його єдиним виробником в Канаді», - розповідає Скотт. Хоча сьогодні на ринку Північної Америки вже багато односолодового віскі, Glenora назавжди залишиться першою.
Ура! Ваш відгук буде першим: