277 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Тип | віскі |
Класифікація | односолодовий |
Країна | Шотландія |
Регіон | Спейсайд |
Виробник | Tomatin Distillery |
Об'єм | 0,05 л |
Доставка:
Оплата:
Алкоголь: 46,00%
Класифікація: односолодовий
Об'єм: 0,05 л
Дегустації: Колір: бурштин. Аромат: повний сухофруктів, дим, у розвитку проявляється дуб, волоські горіхи, зацукрована цедра апельсину. Смак: солодкі сухофрукти (яблуко), в післясмаку пряність і деревні ноти. Ідеально при t° 18-19°С як дижестив і в чистому вигляді.
Температура подачі: 20-23°С
Цікаве: «Цей віскі - з добре вихованого солоду. Неначе він ріс в любові, турботі і поводиться бездоганно з першого аромату до останньої фінальної ноти», - написав про цей віскі Джим Мюррей в Whisky Bible +2009. У 2015 році віскі отримав 88/100 від Jim Murray's Whisky Bible
Технологія виробництва: Віски витриманий в великих дубових діжках та в діжках з під хересу олоросо.
Назва: Tomatin Distillery
Адреса: J&W Hardie Ltd, 15 Athol Cresent, Edinburgh, Scotland, UK
Вебсайт: www.tomatin.com
Рік заснування: 1897
Про компанію: Це дуже велика й одна з найбільш високо розташованих віскокурень Шотландії – вона побудована в 1897 році на висоті 1028 футів (313 метрів). Тматін – це назва села неподалік від міста Інвернеса. До 1956 року на віскокурні було всього два перегінних куби; нові власники, японська компанія Takara Shuzo & Okura, що купила Tomatin в 1985 році, збільшила кількість перегінних кубів до 23. Віскокурня в стані переганяти 12 мільйонів літрів алкоголю в рік. Мало того, що вона найбільша, вона й найбільш технологічно досконала: процесами у всіх 23 кубах за допомогою комп'ютерів може управляти одна людина. Природно, 23 перегінних куба виробляють величезну кількість гарячої води. З її допомогою на Tomatin проводився експеримент по розведенню вугрів. Вугри за 8 місяців в умовах теплої неволі виростали до розмірів їх дворічних диких родичів, що розвивалися на холоді. Правда, поки це залишилося успішним, але експериментом. Гігантських, порівнянних з виробництвом віскі, промислових розмірів вирощування вугрів на Tomatin не набуло. Значна частина віскі експортується в Японію, де воно є найпопулярнішим міцним спиртним напоєм. Tomatin – основа купажу популярного віскі Antiquary. Існує безліч варіантів незалежних компаній – витриманих у різних типах бочок, різного віку й міцності. В 90-х роках минулого століття кількість перегінних кубів була скорочена вдвічі, однак Tomatin залишається одним із найбільших виробництв віскі; імовірно, другим за обсягом після Glenfiddich.
Tomatin Distillery була названа дистилерією 2015 року на врученні нагород Icons of Whisky від Whisky Magazine.
Ура! Ваш відгук буде першим: