797 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Тип | віскі |
Класифікація | односолодовий |
Країна | Шотландія |
Регіон | Хайленд |
Виробник | Tomatin Distillery |
Об'єм | 0,7 л |
Доставка:
Оплата:
Алкоголь: 43,00%
Класифікація: односолодовий
Об'єм: 0,7 л
Дегустації: Легкий і делікатний віскі, вірний стилю Томатін. Проте, запровадження витримки в діжках з віргінського дуба відкриває новий вимір з яскравими і спокусливими солодкими відтінками. В ароматиці переплітаються тони стручків ванілі, зефіру, бісквіту і свіжих ананасів з мотивами цитрусових лимонів і льодяників. В невимушеному і ніжному смаку відчуваються цукрова солодкість приперчена нотками сосни. Далі появляються лимонний шербет, ананас, хрусткі зелені яблука з дотиком щойно спеченого бісквіту. Післясмак - чистий, легкий і освіжаючий.
Технологія виробництва: Віскі витримувався у діжках з-під бурбона і в діжках з віргінського дуба.
Назва: Tomatin Distillery
Адреса: J&W Hardie Ltd, 15 Athol Cresent, Edinburgh, Scotland, UK
Вебсайт: www.tomatin.com
Рік заснування: 1897
Про компанію: Це дуже велика й одна з найбільш високо розташованих віскокурень Шотландії – вона побудована в 1897 році на висоті 1028 футів (313 метрів). Тматін – це назва села неподалік від міста Інвернеса. До 1956 року на віскокурні було всього два перегінних куби; нові власники, японська компанія Takara Shuzo & Okura, що купила Tomatin в 1985 році, збільшила кількість перегінних кубів до 23. Віскокурня в стані переганяти 12 мільйонів літрів алкоголю в рік. Мало того, що вона найбільша, вона й найбільш технологічно досконала: процесами у всіх 23 кубах за допомогою комп'ютерів може управляти одна людина. Природно, 23 перегінних куба виробляють величезну кількість гарячої води. З її допомогою на Tomatin проводився експеримент по розведенню вугрів. Вугри за 8 місяців в умовах теплої неволі виростали до розмірів їх дворічних диких родичів, що розвивалися на холоді. Правда, поки це залишилося успішним, але експериментом. Гігантських, порівнянних з виробництвом віскі, промислових розмірів вирощування вугрів на Tomatin не набуло. Значна частина віскі експортується в Японію, де воно є найпопулярнішим міцним спиртним напоєм. Tomatin – основа купажу популярного віскі Antiquary. Існує безліч варіантів незалежних компаній – витриманих у різних типах бочок, різного віку й міцності. В 90-х роках минулого століття кількість перегінних кубів була скорочена вдвічі, однак Tomatin залишається одним із найбільших виробництв віскі; імовірно, другим за обсягом після Glenfiddich.
Tomatin Distillery була названа дистилерією 2015 року на врученні нагород Icons of Whisky від Whisky Magazine.
Олег 09.2016 |
Отлично. Приятный аромат. Быстрая доставка |
Ivan 03.2016 |
Аромат: в начале небольшая сивушность, которая быстро уходит; молодой, мягкий, солодовый - свежее тесто, выпечка; далее - немного ванили и цитрусов, немного дубовой бочки, травяные нюансы, где-то далеко есть намек на торф; также есть небольшой запах посторонней химии (полиэтилен, ластик). Вкус: жидковатый, чуть щиплющий, солод, песочное печенье с греческими орехами, немного дуба, спиртуозность ощущается немного; чуть химических нот (пластмасса, лак); намек на хвою. Послевкусие: короткое, солодовое, с примесью горечи, немного сухого дуба. Вывод: жиденько и бледненько. На “попить”, не более. Пьется легко, но скучно и без особого удовольствия. Бурбонная выдержка ощущается минимально. |
Марина 02.2016 |
Нежный, фруктовый, приятный, не навящивый. |
Моралес Роберто 01.2016 |
У стандартній лінійці Томатіна краще тільки 18-ка. Простий як двері, аскетичний і дуже правильний молодий молт |
Павел 03.2015 |
10% выдержываются в новых бочках от неё чувствуются танины, в аромате- сливки со специями, медово- ванильные нотки от бурбона. Обязательно дать подышать в бокале, во вкусе жестковат. Цена- качество. |