Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Le Beaujolais est arrive! - Божоле прибуло!21.11.2019Третій четвер листопада. У всіх ресторанах Франції від Руана до Марселя масово відкорковують пляшки і починаються «la martinee» (дегустації) молодого вина. Так відзначають Beaujolais Nouveau - локальне свято, що зросло до світових масштабів. Ця традиція виникла в XIX столітті. В регіоні Божоле, звідки родом це вино, історично вирощують виноград сорту Гаме. Винороби збирали його досить рано, адже він дозрівав швидше, ніж інші бургундські сорти. Через 1,5 місяця після збору врожаю вино було вже готове до вживання. А так як на сорт Гаме тут доводилося 98% виробництва вина, виноробам треба було швидко його розпродати. Щоб популяризувати молоде вино, виробники підключили винахідливість. Було оголошено, що саме з Beaujolais Nouveau стартує новий винний рік. У 1985 році французький уряд прийняв постанову починати продажу молодих вин саме в третій четвер листопада. Тепер це знакова дата для всіх шанувальників вина і ресторанної індустрії зокрема. У цей період гостей пригощають вином і влаштовують святкування з дегустаціями. Зазвичай знайомство з цим напоєм не відкладають, адже з часом вино в'яне і втрачає свою фруктово-ягідну насиченість. А тепер давайте розберемося, чи всі вина Божоле не мають потенціалу зберігання і випити їх необхідно до 1 січня наступного за врожаєм року ??? Beaujolais nouveau. Основна відмінність - в процесі виробництва, а саме в мацерації (настоювання виноградного соку (сусла) на меззі (шкірці і кісточках). В основі формування яскравого смаку Beaujolais nouveau лежить процес углекислотной мацерації, здійснюваних в невеликих закритих ємкостях. Мацерація триває зазвичай 5 -6 днів, а сік виділяється під вагою самих виноградних грон (без пресування). Beaujolais - Villages вино вищої якості, при виробництві якого часто використовується класична мацерація. Приділяється більше уваги відбору і якості. Вино виходить виключно концентрованим і співвідношення ціни і якості. В регіоні Божоле 38 комун, які можуть носити приставку - Villages. Гастрономічне поєднання майже такі ж, як і для Beaujolais, але сири можуть бути і твердих сортів, більш насичені і довше витриманий жамбон. Для повного розвитку вина необхідно 2-3 роки. Cru-du-Beaujolais кращі вина в Божоле. Вони досконало демонструють особливості різних terroirs на прикладі одного червоного сорту Гаме. Основні особливості всіх Cru - відмінності в грунтах зростання Гаме. Вина, по стилю, можуть бути від шовковистих і фруктових, які будуть готові вже через 2-3 роки після врожаю, до насичених, потужних, концентрованих, здатних дозрівати до 10 років !!! Це 10 cru Божоле: Сент-Амур, Реньє, Мулен-а-Ван, Моргон, Жюльєна, Флері, Кот-де-Бруйі, Ширубль, Шена, Бруйі.
Жорж Дюбеф – легендарна особистість для Божоле, винороб з Божоле Жорж Дюбёф (Georges Duboeuf) в представлення не потребує!
Ім'я цієї людини вже давно символізує новаторський підхід до бізнесу самовіддане служіння справі. Заснувавши своє під-приємство півстоліття назад, він став воістину знаковою фігурою - настільки, що журналісти всього світу називають його принцом, королем, імператором або навіть татом Божоле, а іноді і просто мсьє Божоле))) Жорж Дюбеф удосконалив застосовуваний при його виробництві метод углекислотной мацерації, ввів температурний контроль ферментації, багато експериментував з дріжджо-вими культурами, завдяки чому молоде Божоле стало ще більш цікавим. Він зумів сфор-мувати новий імідж цього вина - настільки запам'ятовуючий і привабливий, що якщо раніше його мало знали за межами Південної Бургундії, то тепер полюбили в усьому світі !!! Жорж Дюбеф виріс в сім'ї потомствених виноробів, історія яких простежується аж до XV століття. Доля Жоржа Дюбефа- це тривала смуга успіху, що супроводжувала його практично у всіх починаннях. Вже в двадцять він випускає своє перше вино, а через кілька років стає власником винного бутіка в Парижі. Він одним з перших серед виноробів усвідомив ключову роль Божоле в просуванні всіх вин Бургундії. У 1957 році він організував виноробну групу з 45 виробників, а в 1964 році - компанію Les Vins Georges Duboeuf, тим самим розширивши свій бізнес, почавши розлив вин інших виробників. Сьогодні компанія Дюбеф співпрацює більш ніж з 20 винними кооперативами та 400 виробниками регіону. Масштаби виробництва і якість вина вражають уяву: при величезних обсягах випуску (понад 30 мільйонів пляшок на рік!), вина Дюбеф завжди відрізняються незмінно відмінною якістю, що об'єднує характер терруара і сучасні технології виробництва. Але головне, Жоржу Дюбеф вдалося сформувати новий яскравий імідж своїх вин, настільки привабливий і запам'ятовуємий, що зараз про них знають у всьому світі. Випуск молодого вина Божоле за останні 50 років збільшився в 30 разів, воно йде на експорт в 200 країн світу. Лінійка вин від Жоржа Дюбеф дуже різноманітна: компанія не тільки виготовляє декілька вин в кожному з 13 апелласьон Божоле, але також працює в Долині Рони, Маконі і Лангедоці. Як написала одна американська журналістка: «Якщо в Божоле і є синонім якості, то це, звичайно ж, Жорж Дюбеф»! У 1993 році Жорж відкрив унікальний парк, присвячений лозам, терруару і виноробству Le Hameau Du Vin. Вина Жоржа Дюбеф можна знайти практично по всьому світу і їх легко впізнати за барвистою етикеткою з квітами.
Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: 100% гаме. Вік: 2019. Алко: 13%. Витримка: немає. Ціна: 297грн
Аромат з відтінками банана, малини, вишні, полуниці, трав і квітів. Смак такий же зухвалий, молодий, фруктовий. Божоле Нуво здатне супроводжувати практично будь-які кулінарні шедеври. Як більшість червоних вин, воно прекрасно поєднується з м'ясними стравами, сирами. Може бути аперитивом.
Не забудьте, що це вино необхідно випити до 1 січня 2020 року!) George Duboeuf Beaujolais Rose Nouveau 2019 Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: 100% гаме. Рік: 2019. Алко:13%. Витримка: немає. Ціна: 312грн Шкірка винограду Гаме майже чорна, а м'якоть і сік білі, тому з нього можуть виробляти як червоне, так і рожеве вино, в залежності від процесу ферментації, тому Дюбеф виробляє також і рожеву версію божоле нуво. Ви ж знаєте, що у Франції рожеві вина все більше набирають популярність! Новинка! Більш світлий, свіжий профіль розе схожий на опис божоле нуво. Втамовує спрагу хорошою кислотністю і яскравим смаком червоних ягід. Не забудьте, що це вино необхідно випити до 1 січня 2020 року!)George Duboeuf Beaujolais Villages Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: 100% гаме. Вік: 2017. Алко: 13%. Витримка: немає. Ціна: 327грн Beaujolais-Villages від Georges Duboeuf виготовлено з відбірного винограду сорту Гаме, вирощеного на виноградниках аппелласьона Божоле, загальна площа яких становить 6 гектарів. Проводиться щорічно приблизно 25% від загального обсягу виробництва вин в Божоле. Слово "Villages" в перекладі з французької означає "селище". Смак і аромат зберігаються в ньому протягом 3-4 років. Ферментація проходить в цистернах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі, малолактічна ферментація 100% вина. Витончений аромат вина розкривається фруктовими і квітковими нотами, а також легким відтінком карамелі. Смак вина легкий, свіжий, збалансований, оксамитовий, в міру терпкий, наповнений фруктовими тонами полуниці і чорної смородини. Рекомендується подавати до домашньої птиці, м'яса, риби, тунця, шинці, паштетів і не гострих сирів Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: 100% гаме. Вік: 2017. Алко: 13%. Ціна: 497грн Moulin-a-Vent виготовлено з відбірного винограду сорту Гаме з ділянки одного з 10 крю. Виноградник добре відомий розташованим на ньому млином, звідси і його назва, в перекладі з французької означає "вітряний млин". Фруктово-квітковий аромат з нотами фіалок і вишні, лакриці, півонії, чорносливу, підсушеної вишні, пелюсток чайної троянди, шоколаду, деревини та несподіваними карамелевими нотками. Смак м'який, пряний, з оксамитовими танінами, вишні, горобини, кизилу, лаврового листя і ароматної м'яти. Вино досить концентроване і насичене. При досягненні піку своєї витримки 5-10 років, вино розкривається воістину унікальними нотами. Подавати до рагу зі свинини, витриманим сирів. Резюме: Якщо на дворі третій четвер листопада, значить настав час молодого вина! Гайда за Beaujolais Nouveau 2019. І ви отримаєте вибуховий аромат і смак чорних і червоних фруктів, бананів, трав і квітів. Якщо слідкуєте за модними трендами, не забудьте спробувати Beaujolais Rose Nouveau 2019. Beaujolais Villages і Moulin a Vent - вина хоч теж із сорту Гаме, але мають більш насичене, структуроване тіло і потенціал. Відкрийте для себе всю палітру смаків вин з сорту винограду Гаме від кращого виробника Beaujolais - George Duboeuf!)
|