947 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Краще вино для французів - Бургундія!23.04.2020Кажуть, що краще французьке вино - Бордо, найкраще вино для французів - Бургундія! Сім'я Бішо оселилася в Бургундії в 1350 році, в їх володінні Шатонеф-ан-Оксуа. Найвідоміший представник цього роду - Бенін Бішо - був радником короля Франції. Герб сім'ї лань (biche) до сих пір не змінився. У 1831 році Бернар Бішо заснував виноробний бізнес в селі Монтелі, між Мерсо і Поммар. У 1894 р Альбер Бішо залишає рідний Монтелі і влаштовується в більш сприятливому для виноторгівлі Мерсо. Але фірма розширюється, і в 1912 році він переїжджає в Бон, де зараз розташовуються контора і підвали. За часів керівництва Бернара і Альбера (III) вина будинку Бішо з'явилися більш, ніж в 100 країнах. Хоч Альберик і поважає сімейні традиції, але повністю зосереджений на майбутньому. Він порівнює себе з «диригентом оркестру, який пишається тим, що об'єднує людей і їх таланти в спільному проекті». Компанія перейшла на органічне виробництво, виноградники в даний час налічують 6 ділянок, що охоплюють Бургундію з півночі на південь. Виробляє різні вина - від Божоле Нуво і до шедеврів класу Гран Крю. Одночасно є негоціантом-виробником і власником в різних частинах Бургундії, загальною площею понад 100 га. Таким чином Бішо не тільки має доступ до всіх кращим виноградників Бургундії, але і може вініфікувати їх на місці зростання. International Wine Challenge нагородив Бішо в 2004 та 2017 років дуже престижним званням винороб року в категорії червоне вино. А в 2011 винороб року в категорії біле вино. Decanter World Wine Awards зазначив титулом «Кращого винороба року» головного винороба дома - Alain Serveau (Алан Серво). Ключовими моментами у виробництві білих вин є: - працюють з дикими (місцевими) дріжджами; - алкогольна ферментація може займати від 3 тижнів в чанах і до 1-2 місяців в бочках; - навесні малолактика завершується, додаючи складності вину; - витримка для Шаблі і Маконе 9 місяців і 13-18 міс для більшості вин. Ключовими моментами у виробництві червоних вин є: - ягоди не давляться, а тільки відокремлюються від гребенів; - 4-6 днів триває предферментаційна мацерація (настоювання); - 3 тижні ферментація на диких дріжджах; - після алкогольної ферментації починається малолактіка в дубових бочках, де і проходить витримка 14-18 місяців.
Коаїна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: Шардоне. Рік: 2018. Алко: 12,5%. Витримка: 10 місяців в нейтральному резервуарі. Ціна: 897грн Шаблі, мабуть, одні з найвідоміших вин в світі. Готуюсь їх в бургундському департаменті Йонна, виноградники тягнуться приблизно двадцять кілометрах від села Шаблі. 100% Шардоне. Це приклад типового Шаблі. Ферментація проходила в сталевих ємностях, витримка на осаді 10 місяців в нейтральних резервуарах. Свіжий і елегантний аромат яблук, білих квітів і персика, кремнію, мигдалю і мінералів. Свіжість гармонує з мінеральної. Хороший баланс і структура. Ідеально в якості аперитиву або в поєднанні з морепродуктами, рибою, устрицями. Нагороди: WINE SPECTATOR 2016 - 90 балів.
Albert Bichot Bourgogne Vielles Vignes de Chardonnay Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: Шардоне. Рік: 2017. Алко: 13%. Витримка: 8-10 місяців в дубі. Ціна: 597грн Крім морозів, пережитих в Шаблі, загальний урожай 2017 Бургундії був хорошим. Це Шардоне "Vieilles Vignes" (старі лози) з 25 до 35-річних лоз, розташованих в Кот-де-Бон. Різноманітність їх експозиції та висоти розташування дозволяє створювати шедеври. Отже, можна досягти чудової ароматичної складності. Ферментація проходила 80% в резервуарах і 20% в бочках, витримка 8-12 місяців в 80% в дубових бочках, 20% - в нейтральному резервуарі. Поважний вік виноградних лоз надає цьому вину особливо концентровані аромати: білих квітів і цитрусових, ноти меду і сухофруктів, прянощі. Смак дуже добре збалансований, вміло поєднуючи бадьорість і округлість. Вдалим буде поєднання з морепродуктами, рибою, приготованою в соусі або білим м'ясом.
Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: Шардоне. Рік: 2016. Алко: 13,0%. Витримка: 14-16 місяців в дубі. Ціна: 2297грн Мерсо по праву вважається столицею білих вин Бургундії. Шардоне 2016 року має більш золотистий колір, ніж зазвичай. Смак також вийшов більш комплексний, ніж в 2015 році. Може похвалитися чудовою концентрацією через низьку врожайність. Ферментація на диких дріжджах від 6 тижнів до 2 місяців, після цього вино витримується від 14 до 16 місяців. Вік лоз 30 років. Аромат з квітковими (глід), фруктовими (персик, груша) нотами і з легким відтінком тостів. Смак насичений і збалансований, з нотами свіжої випічки і тривалим післясмаком. Нагороди: -TIM ATKIN 93/100; JANCIS ROBINSON 16.5 з 20; -WINE SPECTATOR 2016 – 91 з 100; -JAMES SUCKLING (2019) –вінтаж 2017 -91 балів
Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: Піно нуар. Рік: 2016. Алко:13%. Витримка: 14-16 місяців в дубі. Ціна: 897грн Меркурі був названий на честь римського храму, побудованого тут на честь бога Меркурі. Має площу в 650 га, всього 85 ділянок і 32 Прем’єр Крю. Mercurey є найбільшим з найменувань Кот-Шалонез. Цим вином можна насолоджуватися в ранньому віці або залишати в підвалі на довитримку. Вино вийшло м'якше, ніж в попередньому році. Вінтаж 2016 з точним вираженням терруару і порадує любителів чудових вин. Ферментація проходить в дубових ємностях конічної форми при контрольованій температурі протягом 15-20 днів. Витримка 14-16 місяців в дубових бочках (з них 15-20% нові). Аромат свіжий, мінеральний з нотами троянди, бузку і нарциса, доповнений фруктовими нотами, такими як слива, черешня, ожина, лісові ягоди. Смак бархатистий, дуже м'який, гармонійний, з тривалим післясмаком. Це вино добре поєднується зі смаженим червоним м'ясом, м'ясом в соусі з червоного вина, пернатою дичиною і сирами з повним смаком. Потенціал від 3 до 5 років. Нагороди: Вінтаж 2015 - INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2017 Best Red Winemaker of the year.
Albert Bichot Volnay Країна: Франція. Регіон: Бургундія. Сорт: Піно нуар. Рік: 2015. Алко: 13%. Витримка: 14-16 місяців в дубі. Ціна: 1700грн Вольне є одним з найвідоміших найменувань «селищ» Кот-де-Бона. Він розташований безпосередньо на півді від Поммар. Це найменування включає среднеюрскі коричнево-глинисті вапнякові грунти, які дають м'які, елегантні вина, які вважаються дуже жіночними. Елегантний комплексний аромат цього вина має фруктові аромати, ноти темних квітів (півонії), які з роками перетворяться в аромати прянощів з легким відтінком кориці. М'яке і елегантне на смак, майже жіночне, це вино має прекрасну структуру, хороший об’єм і інтенсивно довгий фруктовий присмак. Супровід до смаженого м'яса, м'ясних страв з повним смаком, пернатої дичини або сирам. Потенціал від 3-5 років і більше. Вік лоз 30-40 років. Ферментація в бочках 20-28 днів. Витримка в дубі 14-16 місяців (30% нові бочки). Нагороди: -JANCIS ROBINSON 16.5/20; JANCIS ROBINSON 16+; - INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2017 Best Red Winemaker of the year
Резюме: Бургундське вино - продукт високотехнологічного, але малого виробництва. Це і визначає їх індивідуальність і неповторність. Іноді трапляється, що вина, отримані з розташованих всього в 5 - 10 метрах один від одного виноградників, мають настільки несхожі смак і аромат, що їх не переплутаєш. Порівняйте Шаблі з Бургонь Шардоне, Меркюрі з Вольне і відразу в цьому переконаєтесь. Для любителів білих вин з витримкою в дубі, Мерсо блан стане чудовим рішенням. Кажуть, що до бургундських вин треба «дорости», щоб гідно оцінити це втілення розкоші. Приємною дегустації!
|