По той бік «Capannelle» Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

По той бік «Capannelle»

06.10.2014

Три дні у ритмі Тоскани. Дегустували місцеве вино, смакували традиційну кухню і впивались тією колоритною осінню, що мешкає нині на віковічних пагорбах Центральної Італії.

Пам’ятаєте, ми розповідали Вам свого часу, як власник легендарного «Східного Експресу» зумів відродити і буквально вдихнути казку у виноробню «Capannelle», що в самому серці Тоскани? Більше того, ми ж з Вами і вина ці дегустували разом, і навіть гостей з виноробні в Україні приймали. І кожен, хто мав нагоду спробувати щось із «Capannelle» підтвердить, що це вина із розряду тих, що залишаються у пам’яті надовго! Що й казати, якщо тобі пощастило пізнавати «Capannelle» в обіймах Тоскани: поблукати виноградниками, зазирнути у погріб, поспілкуватися із виноробом…

Є у нас такі щасливчики! Нещодавно якраз повернулися сповнені вражень та емоцій…

Юлія Оверчук, сомельє виномаркету Wine Time у Рівному

«Три місяці очікувань, трішки хвилювання, сотня кілометрів серпантинових доріг (а це зовсім не моє, я ж з Рівного!☺) - і ціль досягнута! Із цього моменту ти забуваєш про втому, бажання спати, про вчорашні думки – про все! ТИ В РАЮ! Неймовірні пейзажі, гори, свіже повітря, щирі та привітні люди, море позитивних емоцій – все це наповнює енергетикою, наче розправляєш крила!

Сама виноробня, на мій погляд - яскравий приклад того, як з чогось маленького, але справжнього, народжується дещо дійсно масштабне та сильне. Дивлячись на виноградники, розумієш наскільки багато праці, сил та душі вкладено у кожне гроно і, відповідно – у кожне із вин «Capannelle». Це ті знання та враження, яких ніколи не отримаєш споглядаючи фото, вивчаючи етикетку, читаючи статтю або навіть смакуючи вино…

Кожен із прожитих днів у Італії – ковток нових емоцій, їх важко описати, але вони переповнюють…»

Анатолій Било, шеф-сомельє виномаркету Wine Time у Чернівцях

«Тоскана… Край, про який так багато довелося читати і чути, нарешті пізнаєш по-справжньому! Це повітря, що насичене чимось магічним: пряні трави, духмяний і терпкий аромат кипарисів і морський бриз, що відлунням відбивався у кожній миті. Місцеві ландшафти - це наче казка, легенда, що тобі у неї якимось дивом пощастило потрапити. Неосяжні зором горизонти зачаровують, а хмари біля ніг звеличають. Рай? – Ні, це Тоскана!»

«Щодо самої виноробні хочеться сказати – «home made». Все настільки невеличке, що задумуєшся, про ту символічну кількість пляшок,котрі з’являються тут на світ та про своє щастя, що саме нам вдається це спробувати, доторкнутись до чогось великого та рідкісного...»

Сергій Підгорний, сомельє виномаркету Wine Time у Львові

«Власне, «Capannele» - це не тільки виноробня, а і преміальний Wine Resort з відповідними номерами, басейном і традиційною тосканською кухнею. Розташована ця краса на високому схилі (400 м над рівнем моря), з якого відкривається чудовий вид на містечко Gaiole in Chianti. Наша програма на «Capannele» була дещо обмеженою в часі, а відтак досить насиченою. Одразу ж по приїзду на нас чекав гарний обід з експорт-менеджером Мануеле Верделлі. Як супровід до традиційних тосканських страв були запропоновані такі вина, як Rosato 2013, Chardonnay 2011, Chianti Classico Riserva 2011, Solare 2006 i 50&50 2007 року. Продегустували із задоволенням.

Познайомились із головним енологом Сімоне Мончатті, котрий вже 30 років працює на виноробні. Завдяки його розповідям дізнались багато цікавих технічних особливостей виробництва вин. На вечір нас чекав затишний ресторанчик в Гайоле, де ми продовжили знайомство з тосканською гастрономією, супроводжуючи все це винами «Capannelle». А завершили цей день близько опівночі біля басейну з пляшечкою 50&50.

Наступного дня програма була присвячена виноградникам і погребам «Capannelle». Побачили парк дубових діжок, сучасне обладнання для виробництва вина, знамениту кімнату, де зберігаються вина ексклюзивних клієнтів(в тому числі і резерв Wine Time). З'їздили на виноградники разом із Сімоне, спробували на смак Санджове. Потім у рамках індивідуальної програми ми побували у містах Піза та Сан Джиміньяно. Другий день завершився знову ж таки в Гайоле, але вже в іншому ресторанчику з не менш цікавими стравами та винами…»

Олександр Молявчик, директор виномаркету Wine Time у Чернівцях

«Вражає буквально все: гостинність, гідність, впевненість в собі італійців; мальовнича природа. Прибувши на виноробню, просто таки дух захоплювало від поєднання неймовірних пейзажів, терпкого вина та прекрасних людей, які тебе оточували. Це незабутні емоції. Три дні пролетіли, як один. Враження та спогади на все життя...»

Статті по темі