Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Бордо за 200грн ?21.10.2015Кажуть, Бордо - регіон, де роблять найкращі і найгірші вина світу. Тут багато «підводних каменів», з якими ми постараємося розібратися, але почнемо з азів: яке Бордо можна придбати за 200 грн? Для експерименту ми вибрали 6 вин від Мейзон Буе з одного регіону Бордо. Що потрібно розуміти?
1. Напис на етикетці Mis En Bouteille Au Château означає, що вино бутильовано у вказаному замку, що виноград зібраний і відразу ж відданий під преси та вініфіковано під чуйним наглядом енолога в межах дного шато. Але буває й по-іншому: в Бордо часто вино розливає негоціант - людина, що скуповує виноград або готове вино з різних маєтків і розливає його там, де йому вигідно. Наприклад, переші дві вина з дегустації - представники саме другої, більш простої категорії. Решта 4 бутильовані в шато. Отже, ми пробуємо базове Бордо, яке рідко витримує конкуренцію з каберне або мерло з Нового Світу, так як в категорії «ціна / якість» їм немає рівних. Але все ж ми змогли дещо відшукати. Розповімо по-порядку.
Алкоголь: 12,5%. Сорти: мерло, каберне совіньйон. Молоде вино, без витримки в бочках. Дуже легке, рівне, без особливих сплесків, пустовате. Не дивлячись на критику моїх колег, я б рекомендував брати таке вино на банкет або як вино на кожен день (для любителів легких питких вин). І пляшка красива :) Chateau Pinet la Houssaie 2012 Алкоголь: 12,5%. Сорти: 70% мерло, 20% каберне совіньйон, 10% мальбек Аромат слабкий, не виразний: складно щось знайти, окрім слабких тонів вишні. Смак легкий, не спиртуозний, з хорошою кислотністю, післясмак минає непомітно. Алкоголь: 12,5%. Сорти : 60% мерло, 40% каберне совіньйон Ми заінтриговані 2 фактами: вино витримується 10 місяців в дубових бочках; і Wine Entusiast ставить цьому вину 88 балів. Обіцяє цікаву дегустацію. Вино соковите, фруктове, інтенсивніше в смаку, ніж попередні, хоча з таким же низьким алкоголем і не вираженими танінами. Аромат дуже яскравий і зрозумілий, легко розгадується: слива, шовковиця з додаванням нотки свіжо полакованої деревини. Ноти клею і лаку можуть сполохати, але вино дуже цікаве. Алкоголь: 13%. Сорти: 90% мерло, 10% каберне совіньйон Аромат - прекрасний: ліс, шкіра, потім вишня, а на зміну їй - трохи гнильний запах (комусь подобається, мені не дуже). Але тим не менш, це вино викликало дискусію і байдужим, як перші два, нікого не залишила. Можна пробувати. Алкоголь: 14,5%. Сорти: 93% мерло, 7% каберне совіньйон Це вино відкривало нам великий для Бордо 2010 рік. На фоні попередніх здалося дійсно великим! Насичене, округле і шовковисте, з оксамитовими танінами і дуже тривалим післясмаком. Стиглі фрукти і темні ягоди в смаку були настільки зрілими, що навіть приємним солодкуватим. Це вино було нійінтенсивнішим з усіх. До речі, в пляшці виявилося дуже багато осаду, що свідчить про дбайливу фільтрацію і натякає на деякі можливості вина розвиватися в пляшці. Алкоголь: 14%. Сорти: 45% мерло, 45% каберне совіньйон, 5% пті вердо, 5% мальбек Напевно, не варто було залишати це вино останнім для дегустації, так як після попереднього здорованя воно здалося слабеньким. Але тим не менш, це той же 2010 рік. Вино більш елегантне і стримане. Аромат стиглої сливи і вишні, смак приємний, збалансований. Ну і підсумок: на питання «пити чи не пити» Бордо за 200грн ми відповідаємо - пити! Але перебирати :) Особливо придивіться до двох останніх пляшок, в яких явно простежується бордоський стиль.
|