Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Bosco - синонім традиції виноробства Абруццо!14.05.2020Абруццо (Abruzzo) - винний регіон на східному (Адріатичному) узбережжі Італії, розташований посередині «чобота». Сусідить з регіонами Марке на півночі, Лаціо на заході / південному заході і Молізе на південному сході. Сортові зірки регіону - це червоний Монтепульчано і білий Треббьяно. Так само можна зустріти міжнародні Каберне, Шардоне і італійські Пеккоріно, Пассеріно, Санджовезе і інші. Bosco по праву можна назвати синонімом традиції виноробства в Абруццо. Історія виноробні почалася з 1897 рік. Молодий Джованні Боско був одним з першовідкривачів регіону. Коли він почав вирощувати виноград, місто Кастелламаре Адріатико (який з 1926 року входить в провінцію Пескара) налічувало не більше 15тис. жителів і знаходився на вузькому клаптику землі. Джованні вдалося створити прекрасне червоне вино з насиченим букетом і пряним смаком – те вино, яке пізніше назвуть Монтепульчано д 'Абруццо, і яке протягом наступного століття підкорить весь світ. У 1968 Монтепульчано д'Абруццо отримав статус DOC (Denominazione di Origine Controllata) і вина Bosco набирають популярність по всьому світу. У 80-х Джованні з сином Нестором і дочкою Стефанією створили нову виноробню, яка стала перлиною підземної архітектури. Тут Монтепульчано д'Абруццо, гордість сім'ї Боско, відпочиває і дозріває в великих дубових славонских баррелях, в нових барріках і в пляшках, ідеально викладених вздовж спеціального тунелю для витримки.
Bosco Eclipse Trebbiano d’Abruzzo Країна: Италія. Регіон: Абруццо. Сорт: Треббьяно. Рік: 2018. Алко: 12,5%. Витримка: немає. Ціна: 267грн Треббьяно (або Уні Блан у Франції) - білий винний сорт винограду родом з Італії, де він дає велику кількість простих, але освіжаючих вин. Найвідоміший вид Треббьяно - це Треббьяно д'Абруццо. А у Франції він є основним інгредієнтом в Коньяку і Арманьяку. Ферментація проходить при контролі температури. Вино витримується в сталевих чанах. Інтенсивний фруктовий аромат, зокрема ананас і банан, трохи весняних квітів. Смак сухий, освіжаючий з пікантною гірчинкою абрикосової кісточки. Подавати до паст, різотто з рибою, морепродуктам.
Bosco Eclipse Montepulciano d’Abruzzo Країна: Італія. Регіон: Абруццо. Сорт: Монтепульчано. Рік: 2018. Алко: 12,5%. Витримка: 2 місяця в пляшках. Ціна: 277грн Монтепунчіано - справжній символ Абруццо, його візитна картка. Ферментація вина проходила при контрольованій температурі. Витримується 2 місяці в пляшках. Ягідно-фруктовий аромат. Смак сухий, теплий, середньотілий зі сливово-ягідними нотками, трохи пряний. Прекрасно поєднується з витриманими сирами, холодними закусками і червоним м'ясом.
Країна: Італія. Регіон: Абруццо. Сорт: Пекоріно. Рік: 2015. Алко: 13%. Ціна: 377грн Сорт Пекоріно має довгу, складну історію. Він вирощувався в регіоні Марке протягом сотень років, але через низькі врожаї його замінили більш продуктивні сорти винограду, такі як Треббьяно. До середини 20-го століття Pecorino вважався вимерлим. У 1980-х місцевий виробник, який досліджує місцеві сорти, потрапив на забуті виноградні лози в зарослому винограднику. Взірці були взяті і розмножені, і в кінцевому підсумку дали досить винограду, щоб зробити гарне вино на початку 1990-х років. З тих пір посадки сорту росли в геометричній прогресії і зараз Пекоріно можна зустріти в Марке, Абруццо, Умбрії і Тоскані. Назва сорту походить від італійського слова "pecora", що означає "вівця" і співзвучно з однойменним сиром з овечого молока Pecorino. Ферментація вина при контрольованій температурі. Витримується в сталевих чанах. Букет вина сповнений ноток екзотичних фруктів, зокрема відтінками ананасів, бананів і цитрусових фруктів, далі відчуваються квіткові тони. Смак освіжаючий, прекрасно збалансований з цитрусово-медовими нотками і пряним присмаком, що нагадує імбир. Поєднуйте з рибними стравами, а також з гострими стравами, в тому числі з рисом в соусі карі.
Країна: Італія. Регіон: Абруццо. Сорт: Шардоне. Рік: 2017. Алко: 14%. Витримка: 10 міс в дубі, 6 міс в пляшках. Ціна: 547грн Ферментація 50% в бочках з французького дуба (обсяг 500 л), решта 50% в бочках з французького дуба (225 л). Дозрівання відбувається безпосередньо в бочках, де відбувалося бродіння, без видалення осаду, протягом 10 місяців. Довитримка проходить 6 місяців в пляшках. Складний букет з нотками стиглих жовтих фруктів, акації, меду, ванілі, кавових зерен. Смак сухий, освіжаючий, структурований. Коли вино ще зовсім молоде, відчуваються нотки екзотичних фруктів, але з часом вино набуває легкі трав'янисті тони. Ідеальний супровід до м'яких сирів, білого м'яса, морепродуктів, приготованих на грилі, молюскам, овочам-гриль. Нагороди: - Срібло - Chardonnay du Monde, France 2018 -96 бала Luca Maroni – Annuario dei Migliori Vini Italiani 2019
Bosco Pan Montepulciano d’Abruzzo Країна: Італія. Регіон: Абруццо. Сорт: Монтепульчано, Каберне Совіньон. Рік: 2015. Алко: 14%. Витримка: 10-12 міс в дубі, 18 міс в пляшках. Ціна: 772грн Ферментація при контрольованій температурі. Вино перші 10-12 місяців витримується в нових 225-літрових барріках, а наступні 18 - в пляшках в підземних тунелях. Аромат насичений, стійкий, з нотами ванілі, кориці і лакриці, сливового варення, прянощів. Повнотіле вино, з структурованими танінами і з нотками підрум'яненого хліба. Спробуйте в поєднанні з витриманими сирами, з пастою під м'ясним соусом з грибами і прянощами, з смаженим червоним м'ясом або дичиною. Нагороди: -2 келиха Gambero Rosso 2017
Резюме: Bosco Eclipse як червоне, так і біле, буде вдалим придбанням для супроводу вечері або обіду. Легкі, зрозумілі, питкі, освіжаючі вина. Для любителів експериментувати - «екзотичне» Bosco Pecorino з відродженого сорту. Лінійка вин Pan - насичене яскраве вираження терруара Абруццо з використанням витримки в дубі. Приємною дегустації!
|