Історія брендів: Ca dei Frati Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Ca dei Frati

21.04.2020

Ca dei Frati

Країна – Італія

Регіон – Венето і Ломбардія

Про регіон Lugana DOC має площю 1100 га - найпростіший для запам'ятовування італійський аппеласьон. Вино там тільки біле і тільки з одного сорту - Треббьяно ді Лугана. Не плутати з Треббьяно ді Тоскано (Уні блан), висококислотним базовим сортом, з якого роблять бренді. Луганські винороби, намагаючись дистанціюватися від тосканського Треббьяно, придумали і просувають свою версію назви - Тurbiana, але поки, здається, не дуже досягли успіху: навіть місцеві сомельє і працівники виноробень іноді плутаються. Лугана знаходиться не між Ломбардією і Венето, а відразу в обох регіонах. Доходить до смішного: на одному з виноградників половина доріжки заасфальтована ломбардійцями, друга половина - венетійцями.

Факти Документ, датований 1782 роком, в якому йдеться про "будинок з погребом, розташованим в Лугані в районі Серміона (Венето), відомому як місце ченців. Саме це місце в майбутньому стане тією самою виноробнею.

У 1939 році винороб Феліче даль Черо відправився в «той самий будинок з погребом» в Лугані і негайно почав реалізовувати божевільний потенціал цієї зони!

Після 30 років роботи в погребі, його син взяв безпосередню участь у становленні DOC 1969, потім бутилював своє перше вино під назвою Casa dei Frati, яка пізніше скоротилася до Ca 'dei Frati.

Кожна ділянка виноградника вініфікується окремо, щоб виявити всі кращі якості кожного окремого терруара.

На кожній пляшці від Ка дей Фраті ми можемо бачити витіюватий герб в старовинному стилі - це спадщина ченців, яким і належить право першості в культивації Треббьяно ді Лугана. Вина з цього винограду виходять особливо свіжими, соковитими, несподівано сильними і могутніми, що неодноразово відзначали винні критики.

 

Назва продукту – I Frati Lugana

Сорта – Турбиана

Особливості виробництва Флагман виноробні!

 Виноград Треббьяно ді Лугана (Турбіана) росте на глинисто-вапняних грунтах, які так добре підходять для цього сорту. Врожайність 90 ц/га, що є середнім рівнем.

Винификация проходить виключно в сталевих чанах, щоб передати всю свіжість і тонкість винограда вину. Продовжуючи головний лейтмотив - свіжість, вино не проходить малолактику. Вино визріває на тонкому дріжджовому осаді протягом 6 місяців. Потім ще відпочиває 2 місяці в пляшках на виноробні.

Опис У вина світло-солом'яний колір. Привабливий освіжаючий аромат, в якому гармонійно сплелися ноти груші, персика, мінералів і трав. Вино демонструє м'який, свіжий смак з гладкою текстурою, фруктово-цитрусовими тонами і витонченою кислинкою в сухому післясмаці.

Нагороди: 2007, 2008, 2010– Gambero Rosso 2 бокала, 2013 – Wine Spectatore - 87

 

 

Назва продукту – Brolettino

Сорта – Турбіана

Особливості виробництва Повністю зрілі ягоди збираються в середині жовтня. Старт ферментації проходить в сталі, але завершується в барріках, маленьких бочках 225 літрів. Це робиться для того, щоб провести малолактіку в бочці. Потім слідує витримка в бочці 10 місяців. Таким чином виноробня показує, що сукупність унікальної землі і сорту Турбіана дозволяє зробити складне вино з потенціалом.

Опис У вина золотисто-солом'яний колір. Аромат привертає освіжаючим, елегантним ароматом, витканим з нот персика, грейпфрута, трав і графіту. Вино демонструє чистий, сухий смак з фруктово-мінеральними акцентами, витонченою кислинкою і свіжим післясмаком.

Нагороди: 2011- Gambero Rosso 2 бокала, 2011 - Wine Enthusiast – 89; 2012, 2015 - Wine Spectatore 89, 2014  - Wine Enthusiast 87, 2015-  Wine Enthusiast 89

 

Статті по темі