Історія брендів: Abbazia di Novacella Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Abbazia di Novacella

09.06.2020

Бренд – Abbazia di Novacella

Країна – Італія, Трентіно-Альто-Адідже

Факти – Abbazia di Novacella (абатство Новачелла) знаходиться недалеко від Брессаноне, в самому північному виноробному районі південного боку Альп. Монастир був заснований в 1142 році і належав австрійському лютеранському згромадженню або ордену лютеранських каноніків святого Августина. На території абатства розташовано багато будівель, що належать до різних епох. Так, церква Богоматері споруджена в стилі бароко, дзвіниця зберегла свій романський стиль, хори і вівтарна частина виконані в готичному стилі, а бібліотека - в стилі рококо.

На думку фахівців, планування монастиря відноситься до XII століття. Тоді ж в цьому альпійському абатстві монахи почали робити вино.

Важлива гордість абатства - прекрасні білі вина. Хоча спочатку тут вирощували тільки червоні сорти. Але, судячи з історичних свідчень, вина були поганої якості, тому абат відправив ченців на південь для пошуку більш підходящих місць для вирощування червоних сортів винограду.

З 1902-го північні виноградники пересадили білими сортами: спочатку Сільванер, а потім Гевюрцтрамінер, Піно Гріджіо, Мюллер Тургау і Кернер. Сьогодні абатство черпає свій червоний виноград з більш теплих південних виноградників в Больцано. Зараз вина виробляються за традиційною технологією і витримується в монастирських підвалах. Багаті мінералами грунту, значна висота (500-700 м над рівнем моря) і холодний клімат - фактори, що пояснюють інтенсивний аромат і смак, а також апетитну фруктову кислотність вин Абатства.     

Керуючий виноробні, Містер фон Клебельсберг каже: «Диявол у дрібницях. Але ми - абатство, і ми знаємо, як перемогти диявола. Ми робимо праведне вино».

Вина з виноградників Новачелли, вироблені на монастирській виноробні, знамениті на весь світ і зібрали найпрестижніші національні та міжнародні нагороди, а в 2009 році Гамберо Россо удостоїв винороба абатства Челестино Лючіни (Celestino Lucin) звання "Винороб Року"!!!

 

Abbazia Di Novacella Omnes Dies 2017

Опис – 50% москато джало, 45% мюллер тургау, 5% кернер

Вино ферментуютть в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі для збереження свіжості.

Освіжаюче вино з літнім характером, воно прекрасно підійде для вживання в жарку погоду. Яскравий аромат абрикоса, персика, мінералів і білих квітів. Гармонійний смак з фруктово-мінеральними тонами, витонченою кислинкою і легкими трав'яними нюансами в сухому пілясмаці.

Вино чудово як аперитив, добре поєднується з літніми салатами, легкими стравами, овочами і закусками.

 

Abbazia di Novacella Praepositus Riesling 2016

Опис – Всі вина лінійки Прапозітус (в перекладі з латинського «головний») заслуговують на повагу - це бездоганне вираження багатогранного сортового характеру южнотірольского винограду.

Рислінг "Praepositus" - це багате і елегантне біле вино, витримане протягом 9 місяців в сталі.

Є прекрасним прикладом того, як успішно поєднується повнота смаку з балансом, багатством і елегантністю. Рислінг має багатошаровий аромат, в якому за кремнієвим каменем слідують цитрусові, фруктові та трав'яні ноти. Смак пікантний, легкий, досить свіжий

Нагороди: Luca Maroni 2016 – 94, Robert Parker 2017 – 92, James Suckling 2017 - 92 бали

 

Abbazia Di Novacella Kalterersee Auslese 2016

Опис – Червоне сухе вино з яскраво вираженим фруктовим ароматом. Насичений смак винограду, місцевого сорту Ск'ява, доповнюють легкі нотки ароматного мигдалю, лакриці і кислинку смородини.

Ферментація проходить при температурі 25 °С у великих чанах з нержавіючої сталі. Далі близько 6 місяців дозріває в нейтральних резервуарах.

Краще подавати до смаженої яловичині, а також будь-яких м'ясних страв. Можна поекспериментувати з копченими делікатесами.  

 

Abbazia di Novacella St. Magdalener 2018

Опис – 90% Ск’ява, 10% Лагрейн

М'який клімат дозволяє збирати урожай винограду Лагрейн і Ск’ява в кінці вересня. Саме тоді виноград досяг повної зрілості. Ферментація проходить при температурі 25 °С в сталевих ємностях. Витримка триває шість місяців, знову ж в резервуарах з нержавіючої сталі, після чого вино розливається по пляшках. Вино може старіти багато років в погребі.

Аромат квітів і стиглих червоних фруктів. У смаку м'яке і оксамитове з присмаком гіркого мигдалю.

Поєднується з червоним м'ясом, дичиною.

 

Статті по темі