Історія брендів: Croizet Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Croizet

30.03.2020

Бренд – Croizet                                                       Принцип компанії – «Жити мрією»

Країна –Франція

Регіон – Коньяк

Про регіон

Коньяк – міцних алкогольних напій, приготований шляхом дворазової дистиляції, з наступною витримкою дистиляту в дубових бочках. Коньяком може називатися тільки той продукт, який зроблений в провінції Коньяк, Франція.   

Факти

Рік заснування коньячного дому Croizet 1805р. Засновник - Леон Круазе.

В кінці 19-го століття переважна більшість виноградників в регіоні Коньяк були спустошені філоксерою (хвороба винограду). Але Леон був не готовий збанкрутувати. Для того, щоб захистити коріння лози, він побудував кам'яні стіни навколо деяких виноградників. Його методи були перейняті багатьма власниками виноградників, і це допомогло вижити виноградникам. За це він був удостоєний вищої нагороди Франції - Ордена почесного легіону.

Цікаво, що Леон був сомельє і обслуговував вище командування Наполеона Ι.

У 1871 році його онук, якого теж звали Леон, офіційно зареєстрував бренд Croizet і почав експорт своєї продукції до Австралії, Голландії та Мексики.

У 1891-му коньяк «Круазе» з'явився в Росії.

У колекції коньячного дому були зібрані виняткові види вінтажних зразків, тому в 1963 р компанія увійшла в групу виробників, яким дозволили продавати міллезимні коньяки.

Цифри

У власності сім'ї 150 га, з яких 58 га в Гранд Шампані, в головному і кращому регіоні для виробництва коньяку. Але попит перевищує пропозицію і власні посадки забезпечують лише 60% спиртів.

 

Назва продукту – St. Royal

Міцність, градусів - 40

Особливості виробництва

Ассамбляж бренді складають спирти, витримані в бочках від 4-х до 6 років.

Опис

Аромат пряний з нотками сушених фруктів і спецій. Смак достатньо м'який і гармонійний. післясмак екзотичних прянощів. Подавати як дижестив і як основу коктейлю.

Назва продукту – Bonniere ХО

Міцність, градусів - 40

Особливості виробництва

Витримка в бочках з французького дуба 6-8 років робить його прекрасно збалансованим і повнотілим.

Опис

Аромат пряний з нотками сушених фруктів і спецій. Смак достатньо м'який і гармонійний, післясмак екзотичних прянощів.

Назва продукту – Don Royal XO Reserve

Міцність, градусів - 40

Особливості виробництва

Бренді витримувався в дубових бочках 6-8 років.

Опис

Бренді золотисто-янтарного кольору. В ароматі відзначаються відтінки сушених фруктів, таких як курага, апельсин, а також м'які ноти горіхів, родзинок. Смак сухий, гармонійний і досить м'який. У післясмаку сушені фрукти і мед. Чудово підходить в якості дижестиву і як основа для коктейлів.

Назва продукту –VS

Міцність, градусів - 40

Особливості виробництва

Сусло з винограду Уні блан проходить подвійну дистиляцію в Шарантскому аламбіку. Потім спирти витримуються в бочках з французького дуба близько 3 років.

Опис

Коньяк бурштинового кольору з золотими відблисками, фруктово-квітковим букетом, з виразною нотою ванілі. Смак м'який, з солодкістю мармеладу і нотами апельсинової цедри, фундука та смаженого хліба.

Назва продукту –VSOP

Міцність, градусів - 40

Особливості виробництва

Це чудовий коньяк мінімальної витримки 5 років. Дистиляція проходить в традиційних перегінних кубах, а наступна витримка в бочках з французького дуба робить його прекрасно збалансованим і повнотілим.

Опис

Коньяк бурштинового кольору. Аромат квітковий, з дубовими нотами. Смак солодкуватий, карамельний з відтінками ванілі і сухофруктів.

З XVII століття коньяк традиційно перевозився по всьому світу на невеликих дерев'яних човнах під назвою «Габарр». Під час перевезення бочки часто були погано захищені і вони темніли від впливу морського повітря. Таким чином, човни Габарр відправлялися в свій пункт призначення, щоб доставити свій скарб в чорних бочках. Щоб відобразити цю легенду Croizet створили BLACK LEGEND. Ексклюзивну чорну пляшку-декантер.

Назва продукту – Black Legend

Міцність, градусів - 40

Особливості виробництва

Коньяк виготовляється з винограду сорту Уні Блан в регіоні Гран Шампань. Витримка в бочках з лімузенського дуба ємністю 350 літрів мінімум 5 років.

Опис

Аромат з нотами спецій і відтінками апельсинової цедри. Смак пряний, з нотами імбиру, апельсинового мармеладу, на фініші розкриваються ноти сигарної коробки. Краще смакує при t ° 18-19 ° С як дижестив або в парі з цитрусовими фруктами, десертами, сигарою.

Назва продукту –Grande Champagne XO

Міцність, градусів - 40

Особливості виробництва

Це купаж старих eaux-de-vie («одеві»-спиртів) c виноградників, що оточують містечко St.-Meme-les-Carrieres, який знаходиться в Grande Champagne. Тривала витримка в бочці з лімузенського дуба робить цей коньяк дивно м'яким і ніжним, з тонкими нотками спецій і сухофруктів.

Опис

золотистий колір з бурштиновими відтінками. Аромат пряний з нотками спецій і сушених квітів. Смак збалансований і м'який. Післясмак гармонійний. Подавати при t ° 18-19 °С як дижестив.

Назва продукта – Grande Champagne Extra

Міцність, градусів – 40

Особливості виробництва

Це свідчення величі витриманих eaux-de-vie (спиртів) c виноградника Grande Champagne, створених з винограду Уні Блан і витриманих 20 років в старих бочках з лімузенського дуба, такі якості роблять цей коньяк унікальним і розкішним.

Опис

Бурштиновий колір, аромат пряно-фруктовий, з нотками екзотичних спецій і сушених фруктів. Смак м'який, ніжний, ідеально збалансований. Післясмак тривалий, з нотками прянощів. Подавати при t ° 18-19 ° С як дижестив.

Нагороди:

International Wine & Spirit Competition-2011 - Silver (Кращий в своєму класі)

International Wine & Spirit Competition-2012 - Bronze

Статті по темі