Історя брендів: Daucourt Moulin Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історя брендів: Daucourt Moulin

21.09.2020

Бренд - Daucourt Moulin

Переклад - Дакур Мулин

Країна - Франція

Регіон - Шаранта

Про регіон - Шаранта- департамент Франції. Шаранта була одним з перших департаментів, утворених під час Великої французької революції в березні 1790 р. Назва походить від річки Шаранти. Є батьківщиною коньяку.

Факти -Мастер купажу Жан-Марк Докур створив горілку Moulin в знак поваги свого діда - Жан-Поля в самому серці Шаранти. В знак поваги до цієї символічної постаті підпис Жан-Поля використовується на етикетці цієї преміальної горілки. Найважливіша складова цього напою - високоякісна французька пшениця. Її вирощують на рівнинних полях Бос (Plaine de la Beauce), на північному заході Франції (найбільш родюча область для вирощування зернових). Багаті корисні елементи ґрунту надають пшениці особливого аромату і смаку.

 

Moulin

Особливості виробництва - Для виробництва горілки Moulin використовують тільки кращу джерельну воду Піренейських гір. Виготовляється за досить класичної «горілчаної» технології, без використання шарантського мідного перегінного куба. Особливістю ж є так звана «триступенева» схема, розроблена і досить успішно впроваджена Jean-Marc Daucourt - автором не тільки горілки Moulin, та ставшою вже легендою горілки Jean-Marc XO. Унікальність цієї схеми полягає в тому, що:

- для виробництва спирту використовується семиразова дистиляція (перший етап)

- мікрооксігенація, процес аерації спирту потоком кисню (обробляють гарячим потоком кисню, який проходить з дна і до верхньої стінки чана, знищуючи шкідливі ефіри і домішки, і фільтрують за допомогою деревного вугілля, забезпечуючи максимальне очищення горілки) - (другий етап)

- тонка фільтрація деревним вугіллям (третій етап)

Опис - Прозора, чиста, ароматна, з нотами бізоновой трави, вершків, груші, анісового печива і цукрової пудри. На смак горілка оксамитово-м'яка, сухувата і фруктова, з відтінками перцю, кондитерських прянощів, тесту з білої муки і мінеральними тонами.

Нагороди - 97 балів від Beverage Testing Institute

Статті по темі