Історя брендів: Gusbourne Estate Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історя брендів: Gusbourne Estate

14.09.2020

Бренд – Gusbourne Estate

Країна – Великобританія, Кент (південно-східна Англія)

Факти - Ще кілька десятиліть тому світ мало що чув про ігристі вина з Англії. Завдяки кліматичним змінам, зусилля деяких талановитих виноробів стали приносити помітні плоди.

Підвищення середньорічних температур дозволило висаджувати на півдні Англії традиційні шампанські сорти: Шардоне, Піно нуар і Піно менье. І вже сьогодні «хороше англійське ігристе» коштує в роздробі по 45-70 доларів за пляшку.

У 2012 році англійське ігристе вино вже зайняло своє місце поруч з традиційним шампанським на монаршому столі під час святкування 60-річчя правління Єлизавети II.

Але ж історія така, що за іронією долі, англійці раніше «винайшли» і описали метод виробництва шампанського, яким ми знаємо його тепер. Серед засновників Лондонського Королівського Товариства з Розвитку Знань про Природу, сформованого в 1660 році, був фізик-натураліст Крістофер Меррет. У 1662 році він представив Королівському Товариству доповідь, яка називалася «Деякі спостереження, що стосуються управління з вином», в якому описав процес додавання цукру і меляси до вина для запуску вторинної ферментації - тобто того самого прийому, який через кілька десятиліть ліг в основу промислового виробництва ігристого шампанського. У той час, коли ця технологія була відкрита Крістофером Мерретом, лише міцне англійське скло могло витримати тиск, що створюється вторинної ферментацією в закритій пляшці.

Англійський виробник ігристого вина Gusbourne Estate (розташований в графстві Кент) відобразив цю історію в оформленні свого вина, помістивши на кольретку напис Méthode Anglaise. 

Англійську приказку «на континенті - клімат, а у нас - погода» в повній мірі можна перенести і на виноробство. Зміни в кліматі, які зробили можливим виробництво ігристого вина, ніяк не змінили примхливого характеру англійської погоди, через яку Англія залишається краєм ризикованого виноробства. Наприклад, виробник ігристого Nyetimber в 2012 році через погодні умови позбувся майже всього врожаю.

Отже, трохи про Gusbourne Estate!

Це англійська виноробня, що має просту, але чітку філософію - створювати кращі вина в світі J

У Gusbourne дотримуються традицій, але з готовністю кидають виклик звичаям і з великою увагою ставляться до деталей.

Первісний маєток Гасборн в Апплдоре, штат Кент, було побудовано в 1410 році. Герб сім'ї Де Гасборн був складений з трьох гусей, в даний час кожна пляшка вина, виготовлена ​​в Гасборн, прикрашене гусаком на честь сімейного спадщини. Цей "гусячий знак" є символом довіри, що відображає прагнення компанії до безкомпромісної якості.

У 2004 році Ендрю Вибер придбав маєток Гасборн з метою створювати англійські ігристі вина, які б відповідали найкращим світовим стандартам. У цьому ж році були висаджені перші лози. Дебютні вина винтажа 2006 року (Gusbourne Brut Reserve 2006 і Gusbourne Blanc de Blancs 2006) були високо оцінені критиками в 2010 році. Gusbourne швидко завоював репутацію виробника вин найвищої якості, отримавши визнання найвимогливіших фахівців галузі. На сьогодні компанія отримала понад 235 медалей на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях, де їх порівнюють з найкращими винами з усього світу.

Поєднання кращих вікових традицій з сучасними технологіями і ультрасучасним устаткуванням дозволяє виноробні зручно лавірувати між виноробством старого і нового світу, в той же час привносячи в процес виноробства власні суворі стандарти якості. А повага до виноградників, плодам і природі в цілому означає мінімальне втручання в виготовлення вин.

Вважають, що єдиний спосіб забезпечити якість винограду Шардоне, Піно Нуар і Піно Меньє - це вирощувати їх самостійно. Ось чому висаджують переважно бургундські клони і чому весь виноград, використовуваний в виноробстві, виключно з виноградників Гасборн.

В кінці 2017 року компанія відкрила дегустаційний зал The Nest і запрошуємо всіх, хто бажає насолодитися мальовничою заміської місцевістю Кента, відправитися на екскурсію, дегустацію і насолодитися відзначеними нагородами англійськими ігристими винами.

Зараз компанія володіє приблизно 120 га виноградників, засаджених Шардоне, Піно Нуар і Піно Меньє. Ферментація проходить в резервуарах з нержавіючої сталі, але з часткою в бочках, і всі вина витримуються на осаді не менше 28 місяців, а деякі значно довше. Gusbourne в основному є виробниками ігристих вин, але близько 5% виробництва становлять тихі вина, виготовлені з Шардоне і Піно Нуар.

 

Коротко про головне:

• Провідний виробник якісних бутикових англійських вин

• Найбільша зазначена виноробня і вина в Англії (і єдиний переможець IWSC кращого англійського виробника вина року три рази)

• Використовує тільки виноград з власних виноградників (незвично в Англії, особливо для маєтку розміру: 93 га)  

• Роблять тільки вінтажні вина (дуже незвично в Англії, більшість роблять Multi-Vintage через нестабільні кліматичні умови)

• виноградники в Апплдоре (61 га, де знаходиться виноробня) є самим сухим і другим найтеплішим місцем в Англії, що робить самий зрілий стиль вин в країні.

• використовують тільки три класичних сорти винограду: Піно Нуар, Шардоне і Піно Меньє (але більше половини - це бургундські клони, а не клони шампанського)

• Входять в топ-5 в Англії за обсягом і топ-3 з експорту

• Середні температури вирощування такі ж, як у шампанського, яке було до 1980-х років. Грунт такий ж, як у шампанського (юрські крейдяно-глинисті мергелі)

Різниця в стилі в порівнянні з шампанським -легкість, свіжість (більш висока кислотність), мінеральність, квітково-фруктова елегантність.

 

Gusbourne Blanc de Blancs

Невеликий відсоток купажу проходив ферментацію в старих дубових бочках, витримка на осаді цілих 42 місяці.

Колір - блідо-золотий, з пінистим мусом і безліччю дуже маленьких бульбашок. В ароматі чути маслянисту випічку, ніжний бісквіт і вівсянку, а також фрукти, що володіють багатим смаком інжиру, але в основному це свіжі цитрусові і стиглі груші. У смаку, незважаючи на скромну дозу залишкового цукру (7 г / л), відчувається велика кількість солодкості від стиглих фруктів. Це прекрасний стиль, зовсім не аскетичний, але точний і супер-свіжий.

 

Gusbourne brut reserve

53% Піно Нуар, 40% Шардоне і 7% Піно Меньє, з невеликим відсотком ферментації в дубових бочках. Провівши 34 місяці на осаді, ароматичний характер набуває нот бісквіту, приємного лимона і міксу стиглих фруктів. У смаку очевидна зрілість фруктів, відчувається трохи лимонний присмак, відтінки персика, а також приємна дріжджова пікантна нота. Округлий, апетитний стиль.

 

Статті по темі