Історія брендів: Kuentz-Bas PetNat Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Kuentz-Bas PetNat

02.11.2020

Petillant naturel (петіян натюрель) або pet-nat (пет-нат) переживає своє відродження і в повній мірі стає новим популярним стилем ігристого вина. На відміну від традиційних ігристих вин, таких як Шампань, які додають тиражний лікер (тростинний цукор і дріжджі) до сухого тихого вина, з метою почати вторинне бродіння і викликати появу вуглекислого газу у вигляді бульбашок, pet-nat виробляють шляхом бутилювання частково ферментованого вина. Перша і єдина ферментація проводиться природним способом і триває в пляшці (протягом двох місяців), завдяки чому вино насичується природним вуглекислим газом і отримує приємну ігристість. Закупорюється pet-nat металевою кришкою без фільтрації.

Пропонують два варіанти подачі pet-nat: збовтати перед вживанням або ж навпаки добре охолодити, щоб холод втримав осад на дні пляшки, що дозволить вам розлити ідеально прозоре вино.

Цей метод так само називають «метод ансестраль», «дідівський», «сільський» метод.

Багато невеликих  виробників починають з pét-nat, тому що це найдоступніший спосіб зробити натуральне ігристе вино і не вимагає дорогого устаткування, необхідного для виготовлення вина традиційним методом.

Виноробна діяльність сім'ї Kuentz-Bas задокументована в архівах Husseren-les-Chateaux з 1795 року. На ранньому етапі розвитку маєток зосередив всі свої зусилля з продажу у французьких ресторанах, в основному в Ельзасі, але також в регіоні Вогези. Погреб, який використовують до сих пір, був побудований в 1894 році. Весілля між сім'ями Kuentz і Bas об'єднала зусилля, щоб маєток процвітав. Виняткова якість їх продукції відкрила нові можливості для продажів не тільки в Ельзасі, але і в Парижі, і за кордоном.

Сім'я Kuentz-Bas була справжнім послом ельзаського виноробства у Франції і в усьому світі.

Виноградні лози вирощенні виключно на крутих пагорбах в Husseren-les-Châteaux, найвищому селищі на ельзасський винній дорозі, знаходиться біля підніжжя гір «Trois Châteaux» Егісайм, приблизно в 8 км на південь від Кольмара. У маєтку Kuentz-Bas вже більше 200 років виробляють автентичні вина, вірні своєму терруару і вініфіковані простими і природними методами. Кожне вино Kuentz-Bas відкриє або справжню ідентичність сорту винограду, або вираз терруару. Вибір біодинамічного підходу до вирощування винограду став важливим кроком в нашому прагненні до досконалості. Один смак змусить вас зрозуміти, як їх філософія виноробства робить вина абсолютно різними!

Сьогодні Kuentz-Bas на ринок випустив новий модний продукт - ''Pet 'Nat' '' - натуральне ігристе вино.

 

Kuentz-Bas Mus-K Bulles

100% Мускат.

Ігристе, тому що воно було розлито в пляшки під час бродіння для утворення та накопичення дрібних бульбашок.

Натуральний, тому що він містить 100% ферментований виноградний сік і нічого більше.

Єдині добавки, дозволені Kuentz-Bas, - це любов, гумор, турбота і  поблажливістьsmiley

Подавати як аперитив або до фруктових тарілок, фруктових десертів.

Потенціал 3 роки.

 

Kuentz-Bas Meunier Tu Bulles

100% Піно Меньє

Складність та багатство!

Розвиває інтенсивне, свіже і фруктове ароматне вираження. Смак хрусткий, сповнений фруктів.

Дозвольте собі зачаруватись цим ігристим, його елегантними бульбашками.

Подавати як аперитив або до фруктових тарілок, фруктових десертів.

 

 

Kuentz-Bas Mus-k Bulles 0,75 л
0,75 л Артикул: 131240

647 грн

Kuentz-Bas Meunier Tu Bulles 0,75 л
0,75 л Артикул: 131239

697 грн

Статті по темі