Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Історія брендів: Paul John02.03.2020Бренд – Paul John Переклад – Пол Джон Країна – Індія Факти – Paul John - це бренд індійського односолодового віскі, виготовлений John Distilleries. Пол Джон створений з індійського солодового ячменю і, для деяких варіантів, шотландського торфу, перегонкою в традиційних мідних кубах і потім витримкою в американських дубових бочках. Paul John Single Malt Whisky був вперше випущений в 2012 році у Великобританії. Знавець віскі Джим Мюррей дав йому 94,5 бала і премію «Рідке золото» в своїй Біблії віскі. Після визнання з боку поціновувачів віскі і любителів віскі у Великобританії Paul John Single Malt був представлений по всій Європі, включаючи Францію, Німеччину, Італію, Іспанію, Португалію, Швецію, Польщу, Бельгію і країни Скандинавії, де є великі любителі односолодових віскі. Серед не європейських ринків Paul John Single Malt Whiskey доступний в США, Австралії, Нової Зеландії, Тайвані, Сінгапурі, Малайзії та Індії. John Distilleries мають грандіозні плани по розширенню збуту віскі Paul John Single Malt на інших європейських ринках, таких як Греція і кілька східноєвропейських країн. John Distilleries базується в Бангалорі, але його єдиний солодовий завод розташований в Гоа. Мають мідні куби індійського виробництва продуктивністю 3000 літрів в день. Дозрівання проходить в підвалі при контрольованій температурі, який вміщує близько 10 000 барелів з-під бурбона. Компанія створила блендованний віскі з моменту свого заснування в 1992 році, але в 2008 році вирішила виготовити односолодовий віскі з метою зайняти ніший преміальний сегмент. Майстер-дистиллятор Майкл Джон (не має відношення до засновника Полу Джону) вирішив використовувати індійські інгредієнти, щоб додати віскі характеристик країни походження. Це створює більш солодкий смак в кінцевому продукті. Віскі поміщають в бочки при 55%. Вміст спирту зростає в міру того, як збільшується вік. Причина - висока температура, тому в кінцевому продукті виходить близько 57% алкоголю. Гоа має тропічний мусонний клімат, знаходиться в тропічній зоні недалеко від Аравійського моря. Протягом більшої частини року має жаркий і вологий клімат. Місяць травня - самий жаркий, денні температури понад 35 ° C в поєднанні з високою вологістю. Мусонні дощі прибувають до початку червня і тривають до кінця вересня. Гоа має короткий зимовий сезон між серединою грудня і лютим. Ці місяці відзначаються вночі близько 21 ° C і вдень близько 28 ° C з помірною кількістю вологості. Гаряча погода змушує віскі дозрівати швидше в Індії, ніж в Європі чи Сполучених Штатах. Фракція, втрачена при випаровуванні під час дозрівання, відома як «частка ангелів», також вище в Індії на 10-12% в рік, ніж в Шотландії, де щорічна втрата випаровування становить близько 2%. При цьому з однієї бочки (250л) через три роки залишається всього 150 пляшок, в порівнянні з приблизно 350 бутилок в Шотландії. Майкл Джон описує це так: «Віскі, дозріває при цих температурах, просто не можуть бути порівняні з витримкою шотландських віскі. На щастя, висока температура значно прискорює процес дозрівання. В результаті віскі, який визрівав всього на 4-5 років - як у випадку з Paul John Edited і Brilliance - еквівалентний шотландському у віці близько 15 років». Створений майстром дистиллера Майклом Джоном з використанням індійського 6-рядового ячменю і димного шотландського ячменю. Дозріває в бочках з бурбона. Віскі має золотистий колір. Аромат з нотами меду, фруктів і какао, диму, лимона і морських водоростей, солодовий. Смак м'ятно-трав'яний з нотами торфу. Післясмак довгий з нотами спецій, шоколаду, м'яти і торфу. Найкраще підходить при t ° 18-19 ° С як дижестив. Нагороди – Wizards of Whisky Awards - Single Malts – 2015 – Gold; The World Whisky Masters (The Spirits Business)- Asian Single Malt - Premium – 2014 – Master
Особливості виробництва - для виготовлення цього віскі використовують ячмінь, вирощений у підніжжя Гімалаїв. Віскі витримується в дубових бочках з-під бурбона протягом 3-5 років в Гоа. Тропічний клімат спричиняє більше випаровування, близько 12-13% на рік, але, в свою чергу, вони дуже добре проявляються в більш молодому віці. Віскі має мідний колір. Аромат з нотами меду, карамелі й кориці, ягід. Смак солодкуватий, з нотами шоколаду, прянощів, апельсинової цедри і какао. Найкраще підходить при t ° 18-19 ° С як дижестив. Нагороди – 2014 -Jim Murray's Whisky Bible - Gold Liquid Gold Award; Wizards of Whisky Awards –Азиатский віскі- Золота медаль; Asian Single Malt - Premium - 2014 The World Whisky Masters (The Spirits Business)
Торф перевозиться з Айли для сушки 6-тірядного індійського ячменю. Віскі витримується в американських дубових бочках. Прекрасна альтернатива шотландському димному віскі. Віскі має золотистий колір. Аромат з нотами диму, спецій, меду і солодки, підсмаженого ячменю, висушеної трави, зеленого яблука і коричневого цукру. Смак насичений, з нотами меду і диму. Післясмак стійкий, з нотами меду, копченого мокко і спецій. Найкраще підходить при t ° 18-19 ° С як дижестив. Віскі витриманий у відбіркових бочках з-під бурбона. Опис - Віскі має янтарний колір. Аромат з нотами меду і фруктів, тушкованих яблук і груш, свіжоспеченого бісквіта і трохи солі. Смак м'який, з нотами солоду, меду і кориці, чорного перцю, трохи фруктів і темного шоколаду. Нагороди –Wizards of Whisky Awards - Single Malts – 2015 -Gold Використовують торф з Шотландії. Витримка в бочках з-під бурбона і розлитий при фортеці 55,5% без холодної фільтрації. Яскравий приклад чудового віскі з Індії. Аромат горіха, солодовою солодощі, торф'яні ноти і анітрохи солі. У смаку натяки тропічних фруктів і спецій, дим. Гірчинка апельсинової шкірки на фініші. Хороший баланс «солодощі» і «торфу». Нагороди – Wizards of Whisky Awards- Single Malts – 2015 – Gold; World Whiskies Awards 2015 - Best Asian Single Malt 12 Years and Under, International Wine & Spirit Competition, 2016- Silver
|