Історія брендів: Santa Lucia El Destilador Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Santa Lucia El Destilador

04.01.2021

Текіла - гордий мексиканський спиртний напій. Виготовляється шляхом ферментації і дистиляції плодів агави виключно з сорту Azul Tequilana Weber. Вирощування цієї рослини, а також виробництво і упаковка текіли мають «Найменування походження», що просувається мексиканським урядом,  яке захищає і гарантує справжність продуктів, що носять назву «Текіла».

Розберемося в технології виробництва!

Сорт агави Azul Tequilana Weber, який вирощують в регіонах штатів, що охороняються, Халіско, Гуанахуато, Мічоакан, Наяріт і Тамауліпас. Дозрівання агави досягається приблизно через 7 років після посадки.

Процес, за допомогою якого «хімадори» зрізають листя агави інструментом під назвою «коа», передавався від батьків до дітей з покоління в покоління.

Піньі (серцевини агави) поміщають в традиційні кам'яні печі або автоклави (з нержавіючої сталі), де пар при високих температурах перетворює вуглеводи з агави в цукор, придатний для ферментації. Цей процес може тривати від 8 до 72 годин в залежності від типу використовуваної печі.

Запечені піньі поміщають в «млини» для добування соку з агави. На цьому етапі можна додати інші натуральні цукри для виробництва «змішаної» текіли. У текіли «100% agave» використовується тільки цукр агави і не можє міститися цукор інших типів. Натуральний цукор перетворюється в спирти завдяки природній дії дріжджів. На цьому етапі багато в чому визначається смак і відмінні характеристики текіли. Ферментація - це процес, який зазвичай займає від 24 до 72 годин.

Версії Reposado і Anejo, Extra Añejo витримуються в бочках з американського білого дубу. Такі текіли легко можна вживати в чистому вигляді, хоча дуже добре поєднується і з грейпфрутовим напоєм.

Дистилерія Санта Лючія (Santa Lucia) - сімейний бізнес, який займається текілою вже 70 років і сьогодні продає її в 25 країнах світу.

Компанію заснував Enrique Guillermo Newton Alexanderson в 1940 році. З тих пір завод дуже змінився (сучасна лінія розливу, нове обладнання), але рецептура і методи виробництва залишилися колишніми.

Виготовляють преміальну текілу виняткової якості. 100% чиста блакитна агава.

 

Santa Lucia El Destilador Premium Artesanal Blanco

Виготовляється вручну з ферментованого соку блакитної агави, яку піддають дистиляції. Текіла розливається в пляшки без витримки або з мінімальною витримкою в дубових бочках протягом 2-х місяців.

Текіла прозорого кольору з сріблястими відблисками. Аромат і смак чистий, з вираженими тонами агави, сухим післясмаком.

 

Santa Lucia El Destilador Premium Artesanal Reposado

Виготовляється вручну з ферментованого соку блакитної агави, яку піддають подвійнії дистиляції. Витримка текіли в дубових бочках триває як мінімум 9 місяців.

Текіла світло-золотистого кольору з сріблястими відблисками. Смак текіли м'який, приємний, з нотами агави і деревини, нюансами спецій в тривалому післясмаку. В ароматі текіли переплітаються ноти запеченої блакитної агави, ванілі і сухофруктів.

 

Santa Lucia El Destilador Premium Artesanal Anejo

Виготовляється вручну з ферментованого соку блакитної агави, яку піддають подвійнії дистиляції. Витримка текіли в дубових бочках триває два роки.

Текіла світло-бурштинового кольору. Смак текіли ніжний, елегантний, об'ємний, з деревними відтінками, тонами сирої агави і нюансами солодких спецій. Інтенсивний аромат текіли розкривається тонами запеченої агави і спецій.

 

Santa Lucia El Destilador Premium Extra Anejo

El Destilador - це текіла з 100% блакитної агави. Після ферментації і дистиляції витримується більше 4 років в бочках з білого американського дубу, з нотками міцної деревини, кави, гіркого шоколаду і прянощів.

 

Santa Lucia Grand Mayan Extra Anejo

Назва «Великий майя» було дано щоб підкреслити значимість «Великої культури Мексики». Упакована в красивий, художній, керамічний посуд, розписаний вручну.

Це текіла з 100% блакитної агави. Після ферментації і подвійної дистиляції витримується 5 років в бочках з білого американського дубу.

Текіла має насичений мідний колір, м'який солодкий аромат коричневого цукру, карамелі і шоколаду з відтінками ванілі, дубу і спецій. У смаку солодкість карамелі і шоколаду, а також трохи перцю, горіхів і сухофруктів. Легкі нотки агави і дерева створюють стійкий післясмак, що нагадує вишуканий коньяк.

Статті по темі