Історія брендів: Villa Montepaldi Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Villa Montepaldi

25.05.2020

Бренд – Villa Montepaldi

Країна – Італія, Тоскана

Факти – Розташована на крайній півночі пагорбів Кьянті Vіlla Montepaldі своїми 323-ма гектарами (45 га засаджено виноградом і 45 га - оливковими деревами) охоплює більшу частину гори, яка простягається з вершини старовинного селища, однойменного з річкою Пеза (Сан Кашья Валь ді Пеза).

Исторія створення – Її історія нерозривно пов'язана з історією шляхетних флорентійських сімей (Accіaіolі, Medіcі, Corsіnі).

Хоча Вілла Монтепальді не так відома, як багато інших володіннь Кьянті, вона є однією з найстаріших: в XII столітті вона належала монастирю Пассіньяно, який продав її сім'ї Джандонато, яка, в свою чергу, продала її сім'ї Аччайолі, що були одними з найважливіших банкірів Флоренції.

У 1487 році вони передали власність Лоренцо Медічі, щоб погасити борг, і, як і було прийнято на практиці, адміністратори сім'ї Медічі розширили власність і перетворили її в самостійний фермерський комплекс, який виробляв в основному вино, оливкову олію і вирощував зерно. У 1627 році Marchesi Corsini придбав нерухомість у Медічі і розширив її, зробивши її одним з найпродуктивніших фермерських комплексів в Тоскані.

 Університет Флоренції придбав Azienda Agricola di Montepaldi в1989 році і до цих пір залишається його єдиним власником. З тих пір він перетворився на важливий центр державних і приватних досліджень зі своїми сучасними і обладнаними лабораторіями, де здійснюється програма Master vіtіcultural program.

Крім вирощування і просування сільськогосподарської продукції, компанія бере участь в академічній дослідницькій та викладацькій діяльності. На сьогоднішній день сільськогосподарська компанія Montepaldi є єдиним італійським випадком університетської ферми, керованої комерційною компанією.

 

Villa Montepaldi Ateneo Sauvignon Toscana 2018

Опис – Це безумовно одне з найважливіших вин, вироблених компанією Villa Montepaldi. Біле тосканське вино з північної душею, веселе і середземноморське. Це динамічне вино, приємно округлене і огортає ароматом агрусу, лайма, персика, шавлії, гліцинії, м'яти і маракуї. У вині хороший баланс алкоголя, залишкового цукру і кислотності.

Виготовляють 7тис пляшок в рік.

Ферментація в нержавіючих чанах. Витримка в пляшках не менше 3 місяців.

Цей білий тосканец виготовляється з винограду двох терас, з фриульского клону (який дає більше фруктів аромату) і з французького клону (більше квітковий).

Гастропоєднання - страви з риби і білого м'яса, м'які сири.

 

Villa Montepaldi Chianti Сlassico Riserva Tagliafune 2013

Опис – це вино з одного виноградника, висловлює елегантність і характер Кьянті, має красиву еволюцію розвитку.

80% Sangiovese, 5% Cabernet, 5% Merlot, 5% Alicante, 5% Colorino

Ферментація відбувається в бетонних чанах зі скляним внутрішнім покриттям при контрольованій температурі протягом 8-10 днів. Мацерація триває 13-14 днів.

Витримка в дерев'яних чанах не менше 21 місяця і не менше 3 місяців в пляшці.

Аромат ніжний і елегантний, але в той же час інтенсивний, глибокий. Відчуваються нотки вишні, стиглих червоних лісових ягід, тютюну, фіалок, какао і прянощів.

Смак приємний, зігріваючий з м'якими округлими солодкими танінами і тривалим післясмаком.

Подавати до м'ясних асорті, витриманих сирів, приготовленого на грилі червоного м'яса

Потенціал мінімум 3-5 років.

 

Villa Montepaldi Сastellaccio 2016

Опис – Вино з тосканским серцем і міжнародним характером.

Castellaccio виготовляється з 1628 року. Флорентійський університет, нинішній власник з 1989 року, підкоригував Кастеллаччі Крю, створивши інноваційний терасний виноградник, підвищивши екологічну стійкість і якість винограду. Використані виноградні лози і методи обробки надають вину сильний характер, м'якість і округлість.

50% Sangiovese, 50% Merlot.

Витримка не менше 12 місяців в барріках з французького дуба другого проходу і 6 місяців в пляшці.

Аромат чорної смородини, горобини і прянощів. Збалансований смак і довгий післясмак.

Гастропоєднання - червоне м'ясо, дичина, витримані або блакитні сири.

 

Статті по темі