1197 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Коньяк та Ла-Рошель - союз XVI століття05.11.2020Godet - багата історія шанування ремесел і смаку з 1588 рік. Коньяк-міцний алкогольний напій з білих сортів винограду з округу міста Коньяк у Франції, отриманий в результаті двократної перегонки в кубах шарантського типу з наступною витримкою в дубових бочках. Зони виробництва коньяка: -Grande Champagne -Petite Champagne -Borderies -Fins Bois -Bons Bois -Bois ordinaires Кращою зоною є Grande Champagne. Основні сорти винограду: Уні Блан, Коломбар і Фоль Бланш. Дистиляція шарантського типу здійснюється в два етапи: 1-й етап - отримання першого дистиляту, який називають "сирець", міцністю 28-32%. 2-й етап - отримання високоякісного спирту, в процесі виділяють 3 фракції ("голови", "серце" міцністю 68-72% (використовують для витримки) і "хвости"). Для витримки використовують бочки з французького дуба регіонів Лімузен і Трансе. Історія Godet. Ла-Рошель займає унікальне місце в історії коньяку, тому що це місце, де технологія дистиляції (яка відбувається з арабської культури) зустрілася з місцевим вином (вином Ауні). Природно глибока і добре захищена гавань Ла-Рошелі вітала окремих і новаторських торговців, таких як голландські торговці сіллю. Саме ці фактори дали початок першому вислову коньяку, відомому як «голландське палене вино», яке в 18 столітті стало «британським бренді», а пізніше - «французьким коньяком» 19 століття. Бонавентура Годе, голландський торговець сіллю, оселився в Ла-Рошелі в другій половині XVI століття, був одним з перших торговців «голландським обпаленим вином», яке стане настільки популярним в наступні століття. Через 15 поколінь саме в цьому місці та ж сім'я продовжує майстерне мистецтво перетворення природи в культуру. Насолоджуючись унікальною атмосферою погребу з вологим і солоним повітрям Атлантичного океану, Godet House насичує свої бочки океаном як секретним інгредієнтом, з якого народжуються вишукані і унікальні коньяки. Сьогодні будинок знаходиться в руках 14-го і 15-го поколінь і є 100% сімейною компанією, а основні операції зі змішування знаходяться в руках Жана Едуарда Годе. Обмежене виробництво, тривале дозрівання, ручна робота, розлив по запросу кюве за індивідуальним замовленням - ось деякі з глибоких переконань Годе. Жан-Едуард Годе, власник погребу в 15-му поколінні, прагне збалансувати дубові аромати з фруктами і квітами коньяку в процесі витримки. Коньяки повинні мати квітковий аромат, фруктовий смак і збалансований тривалий післясмак. Godet єдині, хто витримує свої коньяки у Атлантичного океану, що надає їм дивовижну повноту і точність. Цікаві факти: 1. У 1984 році створюється коньяк XO "Excellence" - ассамбляж 25-річних коньяків з Бордері, Гранд Шампань і Пті Шампань. Саме цей коньяк був обраний для святкування діамантового ювілею королеви Єлизавети II. 2. В 17 столітті сім'я Годе почала пити свої більш зрілі коньяки з невеликого традиційного голландського келиха без ніжки або ручки. Потім вони почали використовувати цей келих для продажу свого коньяку. Згодом споживання з келиха Годе стала ритуалом, настільки, що вираз «boire un petit godet» було прийнято в розмовній французькій мові для опису акту дегустації коньяку з друзями.
Країна:Франція. Регіон:Коньяк. Алко:40%. Витримка:3роки. Ціна:1197грн Потужний аромат сповнений освіжаючих відтінків ванілі з нотками шкіри. Godet VS - це трирічний коньяк, виготовлений з купажу спиртів з Fins Bois, Bons Bois. "Very Special" - наймолодший коньяк в асортименті. Це прямий нащадок La Rochelle «Brand-Wijn», яке Бонавентура Годе доставляв на своєму галеоні в 16 столітті. Цей VS втілює винахідливість перших виробників коньяку, які буквально спалювали свої вина, щоб зберегти їх якість. Вони виявили, що цей коньячний спирт, одного разу поміщений в дубову бочку, з часом значно покращився. Так почалася історія Cognac. Цей коньяк характеризується дуже добре інтегрованими танінами в поєднанні з квітково-фруктовими нюансами, з нотками груші і шкіри, фундука та персикового джему.
Країна:Франція. Регіон:Коньяк. Алко:40%. Витримка:10років. Ціна:1697грн Коньяк Godet Selection Speciale VSOP витримувався протягом 10 років в дубових бочках. Це купаж спиртів з округів Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois. Після чотирьох років дозрівання починає проявлятися природна гладкість з ароматом ванілі і нотками смаку жовтих фруктів. Це характеристики класичного підліткового коньяку. Коньяк кольору бурштину. Нотки квіткового меду, сухофруктів, праліне і прянощів слідують за м'яким, шовковистим смаком, який розвивається від сухого, фруктового среднетельного до повнотілого з великою глибиною. Післясмак тривалий з тонами маслянистого ірису, сандалового дерева, анісу, гвоздики і інших прянощів. Ідеальний баланс і інтеграція ароматів і смаків.
Країна:Франція. Регіон:Коньяк. Алко:40%. Витримка:35років. Ціна:3997грн XO Fine Champagne показує, як терруар дозволяє хорошому коньяку розвиватися з роками витримки. Виноград з Fine Champagne AOC (Grande Champagne (більше 50%) і Petite Champagne). Fine Champagne AOC присвоюється тим коньяків, чий купаж складається тільки зі спиртів округів Гранд Шампань і Пти Шампань - серця регіону Коньяк. Godet XO Fine Champagne витримувався близько 35 років в дубових бочках на березі Атлантичного океану в Ла-Рошелі. Глибокий мідний колір. Аромати підсмаженого кокосового заварного крему, ірису, фіалки і жасміну, меду, полірованого дерева підводять до м'яких першим ноток, які спочатку здаються среднетельними і з часом набувають чинності. Смак потужний, складний, з відтінками смажених горіхів, коричневих спецій, інжиру. Післясмак кедрової кори, тютюнового листя, перцю, трохи землистий. Ідеальний варіант для супроводу з сигарами.
Резюме: коньяк в усі часи вважався благородним напоєм і символом розкішного життя. І з приходом холодів все частіше хочеться до нього доторкнутися. При виборі коньяка ключовими є його вік, зона виробництва і звичайно репутація виробника. Godet - це репутація, перевірена часом. Стиль сухий, квітково-фруктовий з впливом духу Атлантичного океану. Приємною дегустації!!!
|