Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Мадера Blandy's - синонім якості!16.10.2019Мадера – португальське кріплене вино, назване на честь «місця народження» - острова Мадейра. Напої цієї групи можуть бути будь-якими: білими, червоними, рожевими, сухими, солодкими. А ось що об'єднує всі стилі мадери (не враховуючи міцність 18-23 градуси) - так це унікальна технологія виготовлення, що формує впізнаваний карамельний смак з димними нотками. На відміну від портвейну мадера після додавання в неї спирту проходить ще особливу теплову обробку. Існує 2 способи приготування мадери: - Метод Estufa. Вино Мадера витримується в підігрітих резервуарах, які звуться «Estufa», впродовж 3 місяців до карамелізації цукру. Цей метод зазвичай використовується для більш простої мадери. - Метод Canteiro. Мадера витримується в бочках в опалюваних приміщеннях або на вулиці на сонці. Цей метод більш трудомісткий і дорогий. При цьому вина окислюються і карамелізіються більш повільно, інколи до 100 років. В результаті нагрівання вино дозріває, а цукор карамелізується. Кращі мадери готують саме цим способом. Мадера, що має хорошу витримку, має аромат смаженого горіха, інжиру, груші, айви, з'являються фінікові ноти. Смак пряно-смолистий, в якому чітко простежуються мигдальний відтінок з хересного-коньячним нотками, а також тонкими нотками фундука і скоринки житнього, свіжого хліба. Blandy – це сім'я, пов'язана з історією створення вин Мадери. До сих пір господарі не змінювалися. Протягом всієї історії сім'я грала помітну роль у розвитку вина мадери, і сьогодні продовжує жити на острові, забезпечуючи безперервність сімейної традиції, що відноситься до початку 1800-х років; 2 століття, присвячені перевазі вин Мадери.
Країна: Португалія. Регіон: Мадера. Сорт: 100% вердельо. Алко: 19%. Цукор: 78 г/л. Витримка: 5 років. Ціна: 797грн
Вердельо (Verdelho) — з цього сорту винограду виготовляється напівсолодка і напівсуха мадера з ніжними карамелевими відтінками. Напій неймовірно м'який, але в той же час він містить ноти свіжості.
Verdelho має давню асоціацію з Мадерою - це був один із сортів, привезених на острів, імовірно з материкової Португалії, і його назву отримав цілий винний стиль. Madeira Verdelho розвиває надзвичайно складний характер, пахне смаженими горіхами і солодкою пастилою з абрикоса, фініків, інжиру. При цьому зберегла свою кислотність, що є одним з ключових показників довговічності. Аристократичний стиль мадери, підійде для вживання «solo», має довгу красиву еволюцію. Нагороди – Wine Spectator - 90, Wine Enthusiast - 87
Blandy's Duke of Clarence Rich Sweet Країна: Португалія. Регіон:Мадера. Сорт: 100% тінта негра моль. Алко: 19%. Цукорр: 123 г/л. Ціна: 367грн Після збору врожаю, ягоди піддаються ферментації на шкірці на натуральних дріжджах при контрольованій температурі 24-26 ° C в резервуарах з нержавіючої сталі. Приблизно через 2 дні ферментація зупиняється кріпленням для збереження бажаної солодкості. Потім вино переміщується в танки (estufa), де протягом трьох місяців проходить циклічний нагрівальний і охолоджувальний процес при температурі 45-50 ° C. Витримується мадера три роки в бочках з американського дуба. Аромат меду і родзинок. Смак розкішний, повний, м'який і в той же час насичений, з чудовою солодкостью і чистим післясмаком. Гармонує з десертами, шоколадом, пудингами і м'якими сирами. C 1989 році Blandy об'єдналася з впливовою англо-португальською сім'єю, Symington do Porto. У 2000 році компанія представила нову концепцію продукту - спеціальне високоякісне вино за конкурентноздатною ціною під назвою «Colheita» - «Brandy's Harvest 1994». Це було перше вінтажне вино Мадери, обмежене, рідкісне і ексклюзивне. У липні 2002 року Blandy представила ще один новий продукт - Alvada Blandy. Вино, виготовлене шляхом об'єднання двох різних сортів в рівних пропорціях, відрізнялося від усіх вироблених до цього вин, і являє собою екстраординарний баланс солодкості Мальвазії з більш сухими нотами Боаля. Країна: Португалія. Регіон: Мадера. Сорт: 100% тінта негра моль. Алко: 18%. Цукр: 78 г/л. Витримка: 3 роки. Ціна: 367грн Виноград Тінта Негра Моль (Tinta Negra Mole) — самий розповсюджений. Це біла напівсуха мадера. Після збору врожаю ягоди піддаються дробленню і ферментації на шкірці на натуральних дріжджах при контрольованій температурі 24-26 ° C в резервуарах з нержавіючої сталі. Приблизно через 4-5 днів ферментація зупиняється додаванням виноградного спирту для збереження бажаної солодкості. Потім вино переміщується в танки (estufa), де протягом трьох місяців проходить циклічний нагрівальний і охолоджувальний процес при температурі 45-50 ° C. Витримується мадера три роки в бочках з американського дуба. Не вимагає декантування. Подарує аромат ірису, сухофруктів, пряностей і дубових нюансів. Мадера має елегантний, багатий смак з добре збалансованою кислотністю і довгим післясмаком, в якому відчуваються нюанси меду і дуба. Нагороди – Robert Parker - 85 Нагороди – 2003 год - срібна медаль на конкурсі IWC і бронзова медаль - на конкурсі IWSC
Blandy's Bual 10 Y.O. Medium Rich Країна: Португалія. Регіон: Мадера. Сорт: 100% боаль. Алко: 19%. Цукор: 100 г/л. Витримка: 10 років. Ціна: 997грн Боаль (Bual) — це рідкісний сорт винограду, що росте виключно на південних берегах острова Мадера. Вино з цього винограду виходить із середньою повнотою, в якій приємні солодкі нотки сповна врівноважують гіркувату кислотність. Витримка 10 років в американських дубових бочках в традиційній системі «Canteiro». У мадери комплексний аромат, витканий з нот інжиру, чорносливу, дуба і мигдалю, які доповнюються тонкими нюансами іриски, ванілі і прянощів. Чудовий дижестив. Нагороди – Robert Parker 89 Цікаві факти:
Резюме: Мадера – унікальне вино для осінніх прохолодних вечорів ,яке здатне зігріте душу і тіло. Напівсухі варіанти Rainwater і Verdelho 5 y.o. підійдуть як аперитив і до основної страви, а Duke of Clarence і Bual 10 y.o. - солодкі нектари для супроводу десертів. Смак історії не залишить Вас байдужим!
|