347 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Спробуйте перевершити нас в досконалості!02.12.2020Згадуючи про вина Іспанії, найчастіше перша на думку спадає Ріоха. Але як це не странно, Ріоха як виноробний регіон мала тільки місцеве значення аж до другої половини XIX століття. І допомогла Ріосі епідемія філоксери (тьля, яка поїдала коріння лоз і приводила до загибелі цілих виноградників). Коли ця напасть стала поширюватися у Франції, багата частина виноробів намагалися імпортувати виноград з інших країн або зовсім підшукати нове поле для своєї діяльності. Бордоські майстри звернули свою увагу на Іспанію і знайшли Ріоху за своїми кліматичними та ґрунтовими характеристиками досить перспективною. Про вина з Ріохи незабаром заговорила вся Європа. Їх стали активно експортувати, в тому числі і в Бордо. Вони стали отримувати престижні нагороди в Парижі. Правда, незабаром филлоксера дісталася і до Іспанії ... Це був важкий час для виноробів, але їхні старання не були марними. Сьогодні тут виробляються найрізноманітніші вина - червоні, білі, рожеві та ігристі, молоді та витримані ... Їх об'єднує високу якість, підтверджена категорією DOC. Темпранільо - один з найпоширеніших сортів винограду в Ріосі. Також гарний у поєднанні з Гарнача. Приблизно сьома частина всіх виноградників в Ріосі дає білий виноград, переважно терпкий сорт винограду Viura (він же Macabeo), а також в невеликих кількостях традиційні сорти Malvasia Riojana і Garnacha Blanca. За витримкою вина класифікуються на: Joven (Ховен) - молоде вино, врожаю цього року, яке або зовсім не витримується в дубових бочках або витримується менший час, ніж встановлено для вин Кріанца. Crianza (Кріанца) - вино не менше ніж дворічної витримки, з яких не менше 12 місяців - в дубових бочках, решту часу в пляшках. Reserva (Резерва) - вино не менше ніж 3 роки витримки, з яких не менше 1 року - в дубових бочках Gran Reserva (Гран Резерва) - вино не менше ніж 5-річної витримки, з яких не менше 2 років - в дубових бочках. Компанія Маркес де Касерес - один з яскравих прикладів сучасної школи виноробства Ріохи. Великий друг власника виноробні Енріке Формана, маркіз де Касерес - нащадок давнього аристократичного роду Vicente Noguera y Espinosa de los Monteros - дав своє звучне ім'я цьому винному дому. Сім'я Форман почала займатися виноробством в першій половині 1920р, створивши виноробню Vinícola Forner '. Енріке Форман почав працювати на виноробні ще хлопчиком. Під час Громадянської війни вони емігрували до Франції, де Енріке Форман осягав ази виноробства.У 1952 році він купує виноградники в Долині Рони і Луари, в 1963году- маєтку в Бордо в Haut Medoc Chateau Camensac і Chateau Larose Trintaudon, де Енріке блискуче застосовував набуті знання і почав випуск високоякісних вин. У 1970 роках Формани повертаються до Іспанії і викуповують виноградники в регіоні Ріоха Альта, створюють виноробню Marqués de Cáceres. Друга людина, що стоїть біля витоків компанії, Еміль Пейн - друг Енріке, відомий французький енолог, праці якого по виноробству і дегустації вважаються класикою виноробства. У 1992 році його учень, Мішель Роллан, замінив професора Пейна і продовжив втілювати його праці на практиці. В даний час потужності з переробки винограду завантажені повністю: на виноробню звозиться урожай більш ніж з 2000 гектарів, що становить 4% загальної врожайності виноградників Ріохи. В окремі роки обсяг продажів становив 10 мільйонів пляшок вина. Зараз править виноробнею Христина, дочка Енріке і це вже 4-е покоління, яка змогла знайти ключ для виходу вин Marqués de Cáceres на інтернаціональну арену і зробити її великої іспанської виноробнею з високою якістю вин, відомих в 120 країнах світу. Компанія славиться своїми запашними білими винами, але основним предметом гордості Marques de Caceres є червоні вина, що відрізняються тонким, помірно екстрактивним ароматом, з роками розвиваються в надзвичайно складний букет. Ці топові вина, виготовлені в найбільш вдалі врожайні роки, найбільш яскраво втілюють девіз компанії Маркес де Касерес: «Спробуйте нас перевершити в досколості!». Вина компанії "Marques de Caceres" часто називають «найбільш французькими з іспанських вин». Нещодавно проведений аналіз винного ринку Іспанії показав, що "Marques de Caceres" - найвідоміша у світі марка високоякісних вин Ріохи!!!
Marques De Caceres Rioja Viura Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт:Віура. Рік:2019. Алко:12,5%. Витримка:немає. Ціна:347грн Лози віком 30+ років, ручне збирання. Коротка мацерація (2-4 години), м'яке пресування. Ферментація при низьких температурах (15-18С) в резервуарах з нержавіючої сталі. Витримка 1 місяць на осаді для надання більшої свіжості і фруктові. Рекомендовано випити в молодому віці протягом 2-х років. Свіжа фруктова Віура. Складний аромат з звабливими нотками дині і стриманим квітковим фон. Смак свіжий, фруктовий. Подавати з креветками, легкими закусками. Нагороди – WS 2009 - 85, 2010 - 90, Tanzer 2009 - 88, WE 2009
Marques De Caceres Rosado Rioja Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт:Темпранільо, Гарнача. Рік:2018. Алко:13,5%. Витримка:немає. Ціна:372грн Лози віком 15-20 років, ручний збір. Ферментація кожного сорту проходить окремо. Після відділення від гребенів і пресування, проходить коротка мацерація 8-10 годин. Ферментація в сталевих чанах при температурі 16-18С. Аромат яскравий, парфюмний, з нотами білих квітів, ягід і троянд. Смак легкий, з нотами вишні, трав і відтінком анісу. Подавати як аперитив, а також з рибою, молюсками, свіжими салатами, оливками. Вживати в молодому віці. Нагороди: -91 – James Suckling 2020 -GOLD MEDAL – Concours Mondial de Bruxelles 2020
Marques De Caceres Rioja Crianza Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт: Темпранільо, Грасіано. Рік:2016. Алко:13,5%. Витримка:12 місяців в дубі і 12 місяців в пляшках. Ціна:477грн Лози віком 15-25 років. Спиртове бродіння з контрольованою температурою проводиться з ретельно відібраний грон в резервуарах з нержавіючої сталі. Тривала мацерація на шкірці до 20 днів, щоб витягти колір, аромат і дубильну структуру. Яблучно-молочна ферментація здійснюється в нових бочках і нейтральних резервуарах в залежності від ділянок та їх площ. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба (60%) і американського (40%). І мінімум 1 рік витримка в пляшках. Аромат ванілі, обпаленого дуба, прянощів в поєднанні з нотами зацукрованих червоних фруктів і відтінками лакриці. Смак округлий, насичений, з зрілими танінами, з легким присмаком стиглих фруктів. Подавати з червоним м'ясом (грудка, дичина, каре ягняти). Нагороди: -90 – Wine Enthusiast 2020 -91 – James Suckling Report 2019 -93 – Decanter 2019 -90 – Tim Atkin Rioja Special Report 2020
Marques De Caceres Rioja Reserva Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт: Темпранільо, Грасіано. Рік:2015. Алко:12,5%. Витримка:20 місяців в дубі і 24 в пляшках.Ціна:712грн Грона відокремлюються від стебел з особливою обережністю. Спиртове бродіння проходить з регульованою температурою. Тривала мацерація на шкірці проводиться з метою отримати більше кольору, аромату і таніну. Яблучно-молочна ферментація в дубових бочках і резервуарах з нержавіючої сталі. Витримка 20 місяців в бочках з французького дуба, порівну розділених між новими бочками і одно- і дворічними. І мінімум 2 роки витримка в пляшках. Має складний аромат з відтінком вишні, ванілі і м'яких підсмажених нот. Збалансований в смаку, з шовковистими танінами, м'ясистий, з хорошим потенціалом для витримки. Подавати з бараниною, телятиною з грибами, смаженою яловичиною. Нагороди: -95 – Guía Gourmets Guide 2020 -93 – Rioja Special Report Tim Atkin 2020 -95 – Sommelier Challenge W & S Competition 2020 -92 – James Suckling 2020
Marques De Caceres Rioja Gran Reserva Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт:Темпранільо, Грасіано. Рік:2011. Алко:14%. Витримка:26-28 місяців в дубі і 48 міс в пляшках. Ціна:1097грн Лози віком 30-50 років в Ріосі Альта і 65-85 в Ріосі Алавеза. Ручний збір. Після відділення від гребенів і пресування сусло проходить ферментацію в чанах при температурі 10-28 С. Тривала мацерація на шкірці триває 30 днів. Малолактична ферментація проводиться у французьких бочках (нових і другого використання). Витримка 26-28 місяців у французькому дубі (нових і другого використання) і 4 роки в пляшці. Інтенсивний аромат з яскравою нотою темної вишні, лісових ягід і ванілі. Смак повнотілий і м'ясистий, з потужними танінами, які підкреслюють його структуру і складність. Подавати зі стейками на грилі, з бараниною, смаженою яловичиною, витриманними сирами. Нагороди: -92 – James Suckling Report 2019 -92 – Vinous 2019 -95 – Gourmets Guide 2019 -92 – El País Guide 2019
Резюме: Іспанія, мабуть, одна з найбільших любителів виробляти зрілі вина. Ну а Ріоха тим більше. Складно знайти кращі червоні сухі вина, довго витримані в бочках і пляшках, та ще й за настільки приємними цінами. Marques De Caceres давно завоював повагу і визнання, як одного з кращих виноробів Ріохи, і він не потребує представлення. Бездоганні витримані червоні, приємне розе або ароматне біле - вибір за Вами! Приємною дегустації!
|