347 грн
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Спробуйте перевершити нас в досконалості!02.12.2020
Згадуючи про вина Іспанії, найчастіше перша на думку спадає Ріоха. Але як це не странно, Ріоха як виноробний регіон мала тільки місцеве значення аж до другої половини XIX століття. І допомогла Ріосі епідемія філоксери (тьля, яка поїдала коріння лоз і Темпранільо - один з найпоширеніших сортів винограду в Ріосі. Також гарний у поєднанні з Гарнача. Приблизно сьома частина всіх виноградників в Ріосі дає білий виноград, переважно терпкий сорт винограду Viura (він же Macabeo), а також в невеликих кількостях традиційні сорти Malvasia Riojana і Garnacha Blanca. За витримкою вина класифікуються на: Joven (Ховен) - молоде вино, врожаю цього року, яке або зовсім не витримується в дубових бочках або витримується менший час, ніж встановлено для вин Кріанца. Crianza (Кріанца) - вино не менше ніж дворічної витримки, з яких не менше 12 місяців - в дубових бочках, решту часу в пляшках. Reserva (Резерва) - вино не менше ніж 3 роки витримки, з яких не менше 1 року - в дубових бочках Gran Reserva (Гран Резерва) - вино не менше ніж 5-річної витримки, з яких не менше 2 років - в дубових бочках.
Компанія Маркес де Касерес - один з яскравих прикладів сучасної школи виноробства Ріохи. Великий друг власника виноробні Зараз править виноробнею Христина, дочка Енріке і це вже 4-е покоління, яка змогла знайти ключ для виходу вин Marqués de Cáceres на інтернаціональну арену і зробити її великої іспанської виноробнею з високою якістю вин, відомих в 120 країнах світу. Компанія славиться своїми запашними білими винами, але основним предметом гордості Marques de Caceres є червоні вина, що відрізняються тонким, помірно екстрактивним ароматом, з роками розвиваються в надзвичайно складний букет. Ці топові вина, виготовлені в найбільш вдалі врожайні роки, найбільш яскраво втілюють девіз компанії Маркес де Касерес: «Спробуйте нас перевершити в досколості!». Вина компанії "Marques de Caceres" часто називають «найбільш французькими з іспанських вин». Нещодавно проведений аналіз винного ринку Іспанії показав, що "Marques de Caceres" - найвідоміша у світі марка високоякісних вин Ріохи!!!
Marques De Caceres Rioja Viura Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт:Віура. Рік:2019. Алко:12,5%. Витримка:немає. Ціна:347грн Лози віком 30+ років, ручне збирання. Коротка мацерація (2-4 години), м'яке пресування. Ферментація при низьких температурах (15-18С) в резервуарах з нержавіючої сталі. Витримка 1 місяць на осаді для надання більшої свіжості і фруктові. Рекомендовано випити в молодому віці протягом 2-х років. Свіжа фруктова Віура. Складний аромат з звабливими нотками дині і стриманим квітковим фон. Смак свіжий, фруктовий. Подавати з креветками, легкими закусками. Нагороди – WS 2009 - 85, 2010 - 90, Tanzer 2009 - 88, WE 2009
Marques De Caceres Rosado Rioja Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт:Темпранільо, Гарнача. Рік:2018. Алко:13,5%. Витримка:немає. Ціна:372грн Лози віком 15-20 років, ручний збір. Ферментація кожного сорту проходить окремо. Після відділення від гребенів і пресування, проходить коротка мацерація 8-10 годин. Ферментація в сталевих чанах при температурі 16-18С. Аромат яскравий, парфюмний, з нотами білих квітів, ягід і троянд. Смак легкий, з нотами вишні, трав і відтінком анісу. Подавати як аперитив, а також з рибою, молюсками, свіжими салатами, оливками. Вживати в молодому віці. Нагороди: -91 – James Suckling 2020 -GOLD MEDAL – Concours Mondial de Bruxelles 2020
Marques De Caceres Rioja Crianza Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт: Темпранільо, Грасіано. Рік:2016. Алко:13,5%. Витримка:12 місяців в дубі і 12 місяців в пляшках. Ціна:477грн Лози віком 15-25 років. Спиртове бродіння з контрольованою температурою проводиться з ретельно відібраний грон в резервуарах з нержавіючої сталі. Тривала мацерація на шкірці до 20 днів, щоб витягти колір, аромат і дубильну структуру. Яблучно-молочна ферментація здійснюється в нових бочках і нейтральних резервуарах в залежності від ділянок та їх площ. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба (60%) і американського (40%). І мінімум 1 рік витримка в пляшках. Аромат ванілі, обпаленого дуба, прянощів в поєднанні з нотами зацукрованих червоних фруктів і відтінками лакриці. Смак округлий, насичений, з зрілими танінами, з легким присмаком стиглих фруктів. Подавати з червоним м'ясом (грудка, дичина, каре ягняти). Нагороди: -90 – Wine Enthusiast 2020 -91 – James Suckling Report 2019 -93 – Decanter 2019 -90 – Tim Atkin Rioja Special Report 2020
Marques De Caceres Rioja Reserva Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт: Темпранільо, Грасіано. Рік:2015. Алко:12,5%. Витримка:20 місяців в дубі і 24 в пляшках.Ціна:712грн Грона відокремлюються від стебел з особливою обережністю. Спиртове бродіння проходить з регульованою температурою. Тривала мацерація на шкірці проводиться з метою отримати більше кольору, аромату і таніну. Яблучно-молочна ферментація в дубових бочках і резервуарах з нержавіючої сталі. Витримка 20 місяців в бочках з французького дуба, порівну розділених між новими бочками і одно- і дворічними. І мінімум 2 роки витримка в пляшках. Має складний аромат з відтінком вишні, ванілі і м'яких підсмажених нот. Збалансований в смаку, з шовковистими танінами, м'ясистий, з хорошим потенціалом для витримки. Подавати з бараниною, телятиною з грибами, смаженою яловичиною. Нагороди: -95 – Guía Gourmets Guide 2020 -93 – Rioja Special Report Tim Atkin 2020 -95 – Sommelier Challenge W & S Competition 2020 -92 – James Suckling 2020
Marques De Caceres Rioja Gran Reserva Країна:Іспанія. Регіон:Ріоха. Сорт:Темпранільо, Грасіано. Рік:2011. Алко:14%. Витримка:26-28 місяців в дубі і 48 міс в пляшках. Ціна:1097грн Лози віком 30-50 років в Ріосі Альта і 65-85 в Ріосі Алавеза. Ручний збір. Після відділення від гребенів і пресування сусло проходить ферментацію в чанах при температурі 10-28 С. Тривала мацерація на шкірці триває 30 днів. Малолактична ферментація проводиться у французьких бочках (нових і другого використання). Витримка 26-28 місяців у французькому дубі (нових і другого використання) і 4 роки в пляшці. Інтенсивний аромат з яскравою нотою темної вишні, лісових ягід і ванілі. Смак повнотілий і м'ясистий, з потужними танінами, які підкреслюють його структуру і складність. Подавати зі стейками на грилі, з бараниною, смаженою яловичиною, витриманними сирами. Нагороди: -92 – James Suckling Report 2019 -92 – Vinous 2019 -95 – Gourmets Guide 2019 -92 – El País Guide 2019
Резюме: Іспанія, мабуть, одна з найбільших любителів виробляти зрілі вина. Ну а Ріоха тим більше. Складно знайти кращі червоні сухі вина, довго витримані в бочках і пляшках, та ще й за настільки приємними цінами. Marques De Caceres давно завоював повагу і визнання, як одного з кращих виноробів Ріохи, і він не потребує представлення. Бездоганні витримані червоні, приємне розе або ароматне біле - вибір за Вами! Приємною дегустації!
|