Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Рислінга багато не буває!18.06.2020Долина річки Мозель є одним з найстаріших виноробень регіонів Німеччини. Виноробні традиції були розпочаті ще з часів існування Римської Імперії, тобто 2000 років тому. Круті схили Мозеля зберігають сонячне тепло протягом дня і віддають його виноградним лозам в нічний час, забезпечуючи тим самим унікальний мікроклімат і оптимальні умови для вирощування одного з кращих сортів винограду в світі - Рислінга. Долина річки Мозель є одним з найстаріших виноробних регіонів Німеччини. Виноробні традиції були розпочаті ще з часів існування Римської Імперії, тобто 2000 років тому. Круті схили Мозеля зберігають сонячне тепло протягом дня і віддають його виноградним лозам в нічний час, забезпечуючи тим самим унікальний мікроклімат і оптимальні умови для вирощування одного з кращих сортів винограду в світі - Рислінга. Посадки Ріслінга складають більше 5000 га, що робить його не тільки основним сортом винограду регіону, а й саму долину річки Мозель - найбільшим районом в світі, де зібрано основна кількість Рислінг - виноробів. Починаючи з 1990 року, німецькі закони знову дозволили виноградарям долини Мозель садити сорти червоного винограду. Зараз на Дорнфельдер, Піно Нуар і інші сорти червоного винограду припадає близько 10% від загальної площі. Dr. Heidemanns-Bergweiler є одним з найвідоміших виробників вина в Мозелі. Він займається виключно виробництвом благородних вин і створив собі репутацію виробника вина тільки найвищої якості. Предки Dr. Heidemanns-Bergweiler, Bergweilers і Pruems, почали займатися виноградарством ще на початку 16 століття. В кінці минулого століття володіння сім'ї були розширені Zacharias Bergweiler, який є дуже шанованою людиною в цьому районі. Сьогодні садиба перебуває у віданні його онука, д-р Пітера Паулі. Родинний дім, офіс та винні підвали доктора Heidemanns-Bergweiler розташовані біля берегів річки Мозель. Д-р Пітер Паулі і його дружина Хельга керують угіддями разом з їхнім сином, Стефаном. Д-р Пітер Паулі отримав ступінь в галузі управління бізнесом і докторську ступінь з ведення сільського господарства. Орієнтація на якість знаходить своє відображення в процесі ферментації. Рислінг обробляють сучасними методами. Робочий процес заснований на шанобливому ставленні до винограду і молодого вина. Використовує невеликі ємності з нержавіючої сталі, де кожен сорт винограду може бути ферментований окремо. Бродіння здійснюється під температурним контролем і дуже повільно. Застосування низьких температур допомагає зберегти різноманітність ароматів і життєздатність вин. Колекція вин дуже різноманітна. Починаючи від соковитих столових вин до вершкових, солодких і сухих. Маєток Dr. Heidemanns - Bergweiler становить 12 га (30 акрів) виноградників рислінг на крутих схилах місцевості Middle-Mosel. Приблизно 75% виноградників відзначено як "Steillage" (нахил більше 55%). Грунти виноградника основному сланець з різними частинами верхнього шару грунту і мінеральним каменем. Сланець дає вину витончену і прохолодну мінералізацію, яка є типовою для Mosell Ріслінга. Поєднання холодного клімату, сланцю і Riesling робить вино унікальним.
Dr. Heidemanns-Bergweiler Riesling Trocken Країна: Німеччина. Регіон: Мозель. Сорт: Рислінг. Рік: 2019. Алко: 12%. Цукор: 4,6г/л. Витримка: немає. Ціна: 457грн Цей сухий освіжаючий Рислінг має аромат смажених горіхів, білого персика і грейпфрутів. Смак стиглого яблука, кісточкових плодів (абрикоси, персика і т.д.) з відтінками лимона, лайма і грейпфрута. Збалансований і гармонійний. Чудова кислотність з легким присмаком. Ідеальний партнер для будь-якої риби. Також приємно п'ється влітку на свіжому повітрі добре охолодженим.
Dr.Heidemanns-Bergweiler Fritz Fisk Riesling Країна: Німеччина. Регіон: Мозель.Сорт: Рислінг. Рік: 2019. Алко: 12,5%. Цукор: 6,7г/л. Витримка: немає. Ціна: 217грн – об’єм 0,375л Напівсухий Рислінг має яскравий свіжий аромат з зеленими, трав'яними нотами і натяком на мед і акацію. Продемонстрував одну з особливостей сорту - глибокий медовий аромат і смак. Інтенсивний мінеральний смак з яскравою лимонної свіжістю з натяком на гіркий лайм. Подавати як аперитив, а також c козячим сиром і рибними стравами.
Dr.Heidemanns-Bergweiler Riesling Kabinett Країна: Німеччина. Регіон: Мозель. Сорт: Рислінг. Рік: 2018. Алко: 9,5%. Цукор: 42,6г/л. Витримка: немає. Ціна: 592грн Досить інтенсивний кілька вершковий аромат з нотами лайма, ваніль, стиглого арбікоса, екзотичних фруктів і прянощів. Свіжий смак з легкою мінеральної. Добре інтегрована кислотність в поєднанні з нюансами яблука, мускату і білого перцю. Це вино досягає хорошого балансу між солодкістю і кислотністю. Рислінг з телячим шніцелем з грибами і сиром грюйер, доповніть картопляним пюре.
Dr.Heidemanns-Bergweiler Riesling Spatlese Країна: Німеччина. Регіон: Мозель. Сорт: Рислінг. Рік: 2014. Алко: 9%. Цукор: 85,6г/л. Витримка: немає. Ціна: 757грн Створено з винограду пізнього збору. Демонструє привабливі аромати цитрусових, мармеладу, стиглого яблука, персика, абрикоса та айви. Смак багатий, фруктовий і досить освіжаючий. Дуже добре поєднується з будь-якої гострої кухнею, тайської їжею, з пряними азіатськими стравами.
Dr. Heidemanns-Bergweiler Dornfelder Країна: Німеччина. Регіон: Мозель. Сорт: Дорнфельдер. Рік: 2018. Алко: 10%. Цукор: 39,2г/л. Витримка: немає. Ціна: 252грн Це вино з піщаних м'яких пагорбів Rheinhessen. М'які фрукти, легкі, зроблено в резервуарах з нержавіючої сталі. Інтенсивний фруктовий аромат і смак з нотами вишні і червоних ягід. Низький алкоголь, середня ність. За стилістикою схожий на вина К'янті і Божоле. Подавайте охолодженим! Фантастичне поєднання з традиційної німецької їжею (качина грудка і червона капуста). Також ідеально підходить до пасти Болоньєзе, до десертів (домашні тістечка з ванільним морозивом).
Резюме: Riesling - це один з найдивовижніших і благородних сортів винограду. Вино, що отримується з цього винограду, називають «королем білих вин Німеччини». А якщо врахувати, що він володіє унікальною здатністю зберігати яскраву кислотність при будь-якому вмісті цукру, то Рислінг завжди виявляється розумним придбанням для будь-яких компаній. Вибирайте Рислінг в залежності від Ваших сподобань до солодкості. І хоч Німеччина - батьківщина білих вин, є у них чим порадувати і любителів напівсолодких червоних вин. Наприклад, Dr. Heidemanns-Bergweiler Dornfelder - вдале рішення для супроводу сезонних фруктів, десертів з морозивом.
|