Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Титулована Аргентина26.02.2020Довгий час світ нічого не знав про аргентинські вина, оскільки ця країна була ізольована від світового співтовариства. Однак в останні два десятиліття все змінилося. Сьогодні Аргентина входить в п'ятірку лідерів-виробників вин. Кращим регіоном виноробства є Мендоса.
Bodegas Santa Ana — одна з найстаріших виноробень в Аргентині, вона була заснована в 1891 році Доном Луїсом Тірассо, італійським мігрантом, піонером Виноробня Маскота (Finca La Mascota, в перекладі означає «амулет, талісман»), що належить компанії Santa Ana, розташована в одному з найбільш відомих і престижних виноробних регіонів Аргентини - Мендоса. Виноградники господарства займають 97 гектарів землі. Середній вік лоз становить 30 років, але є ділянка Каберне Совіньон, якому більше 40 років. Лози отримують свіжий бриз, що спускається з гір Анд, сприяє повільному гармонійному дозріванню винограду. Виноробнею керує майстер-енолог Родольфо "Опі" Садлер, який працює в Санта Ана з 1985 року і став одним з найбільш шанованих виноробів в Аргентині. Вся лінійка вин La Mascota готується з участю дуба.
Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: Мальбек. Рік: 2017. Алко: 14%. Витримка:15 місяців в французських і американських дубових діжках. Ціна: 397 грн Грунти виноградників, розбитих у підніжжя Андских гір, всього в 1000 метрах від річки Мендоса, - глибокі і кам'янисті. Урожай збирається вручну в невеликі пластикові контейнери і після прибуття на виноробню ретельно сортується, відділяється від гребенів і дробиться. Ферментація та мацерація сусла проводиться в сталевих резервуарах при температурі 23-25 °С і триває 25 днів. Потім здійснюється природне яблучно-молочне бродіння. Витримка вина протягом 15 місяців проходить в бочках з французького та американського дуба. В ароматі вина тони стиглих чорних фруктів, ягідного джему і ванілі доповнюються тонкими лакричними нюансами. Насичений, збалансований, гармонійний смак вина починається з солодкої атаки, а завершується тривалим, приємним післясмаком. Вино ідеально поєднується з м'ясом на грилі і зрілими сирами. Santa Ana La Mascota Chardonnay Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: Шардоне. Рік: 2018. Алко: 13,5%. Витримка: 9 місяців в нових французських і американських діжках. Ціна: 397 грн Урожай збирається вручну в невеликі пластикові контейнери і після прибуття на виноробню ретельно сортується, відділяється від гребенів і дробиться. Ферментація протягом 20 днів проходить при температурі 15 °С. Для 30% вина здійснюється яблучно-молочне бродіння на осаді. Потім вино купажується і витримується 9 місяців в бочках з французького та американського дуба. Аромат з тонами персика і ананаса доповнюють легкі, солодкі ноти ванілі. Смак вина комплексний, добре збалансований, багатий, округлий, з м'якою текстурою і тривалим, хрустким післясмаком. Вино ідеально поєднується з приготованим на грилі курчам, лососем, лобстерами і пастою з легким соусом. Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: Шираз. Рік: 2017. Алко: 14%. Витримка:15 місяців в французських і американських дубових діжках. Ціна: 462 грн Відділення від гребенів та дроблення, відбір винограду, ферментація та мацерація в чанах з нержавіючої сталі протягом як мінімум 25 днів при температурі 23-25 °C. Природна малолактичная ферментація. Витримка 15 місяців. Аромат пряно-фруктовий з нотками ожини, тютюну та сушених фруктів. Смак насичений, з тонами чорного шоколаду, чорносливу та лакриці, з делікатними пряними нюансами. Подавати до стейку з баранини, свинячим ребрам на грилі, пряним стравам, витриманим сирів. Вино "Ла Маскота" Шираз - отримало золоту медаль на конкурсі "Citadelles du Vin France, 2012", срібну медаль і звання "Кращий в своєму класі" на "International Wine & Spirits Competition, 2010" в Лондоні. Santa Ana La Mascota Cabernet Sauvignon Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: Каберне Совіньон. Рік: 2016. Алко: 14%. Витримка: 15 місяців в дубі. Ціна: 397 грн Відділення від гребенів та подрібнення, сортування винограду, ферментація та мацерація в чанах з нержавіючої сталі протягом як мінімум 25 днів при температурі 23-25 °C. Природна малолактична ферментація. Аромат фруктово-пряний з нотками лакриці, смородини, малинового варення. Смак м'який, збалансований і стійкий. Подавати до пасти з червоним м'ясом або витриманим сирам. "Ла Маскота" Каберне Совіньон - титуловане вино. Має велику кількість нагородних міжнародних конкурсів. Santa Ana Unanime Gran Vino Tinto Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: 60% каберне совіньон, 25% мальбек, 15% каберне фран. Рік: 2015. Алко: 14%. Витримка: 20місяців в нових французських дубових діжках. Ціна: 732 грн Вінець творіння виноробні - вино Unanime - «однодушне схвалення». Відділення від гребенів та дроблення, відбір винограду, ферментація та мацерація в чанах з нержавіючої сталі протягом 19 днів при температурі 23-25 ° C. Природна малолактіческая ферментація. Аромат пряний з нотками шоколаду, тютюну, спецій. Смак м'який, збалансований і стійкий. Подавати до запеченого ягняти, до витриманих сирів. James Suckling, один з найвпливовіших критиків вин і сигар, про це вино сказав: «Я люблю сильний аромат чорниці, лакриці і фіалки, який притягує вас до цього потужному червоному кольору з оксамитовими танінами. Довгий, сухий, пряний післясмак. Відмінне співвідношення ціни та якості ..." Нагороди: International Wine Challenge, 2017, 2019: срібло International Wine Challenge, 2018: срібло, 93 балла Decanter - 2017: срібло
Резюме: Багато експертів вважають, що виноробний потенціал Аргентини величезний і реалізований лише в незначній мірі. При цьому з кожним роком їх вина завойовують все більше високих оцінок серед критиків і знаходять нових шанувальників. Пропонуємо сформувати свою власну думку, продегустувавши лінійку витриманих вин від Santa Ana.
|