Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Сидр знову в тренді!17.09.2020Кооператив Les Celliers Associes був заснований в 1953 році, об'єднавши 12 фермерів, які вирощують яблука в долині РАНС в Бретані. Будівництво заводу для виготовлення сидру тривало весь 1955 рік. На березі річки Ранс розташувалися яблучні сади компанії, які спочатку займали всього 5 гектарів. З 1976-го по 1980 рік компанія зазнала змін у виробничому процесі, на заводі з'явилися новітні танки для виробництва сидру, які могли підтримувати низькі температури. Також були висаджені нові яблучні сади. З 1995 року Les Celliers Associes почали активно розвивати експортний ринок. У 1997 році на заводі була встановлена перша станція водопідготовки. Протягом наступних років компанія розширювалася, винаходила все нові рецепти для створення напоїв і вдосконалювала свої навички в їх приготуванні. У 2011 році були придбані два новітніх преса для отримання яблучного соку. Після довгих років свого існування кооператив Les Celliers Associes розширив володіння, поліпшив якість виробництва напоїв (сидру, яблучного соку, лимонаду) і модернізував обладнання. Компанією керує рада, що складається з 9 адміністраторів, очолюваних президентом і двома віце-президентами. Робочий персонал нараховує близько 280 чоловік. Сади компанії нині займають близько 400 гектар землі, що приносить кооперативу від 10 до 15 тисяч тонн яблук щорічно. Мета компанії полягає в тому, щоб задовольнити потреби ринку, прагнути до розвитку, розширення і поліпшення якості продукції. На етикетці сидрів лінійки Les Celliers Mere Poulard зображені 2 цікаві особливості: 1) Легендарний заклад на Мон-Сен-Мішель, заснований в 1888 році Аннет і Віктором Пуларом 2) Острів Мон-Сен-Мішель, вірніше його чудове абатство, яке підноситься над затокою Сен-Мішель на узбережжі Нормандії і є одним з найяскравіших пам'яток Франції.
Аннет було всього двадцять, коли вона з чоловіком заснувала свій готель і ресторан. Вона добре готувала і стала відома як La Mère Poulard (Мама Пулар). Готель зустрічав паломників, а також відвідувачів, які прийшли покуштувати знамениту кухню La Mère Poulard. Сьогодні Auberge Mère Poulard включає в себе готель, ресторан і більш просте кафе. І в ресторані і в кафе подають фірмове блюдо La Mère Poulard: омлет. La Mère Poulard також була відома своїм «печивом» (масляним печивом, приготованим з кращого нормандського масла), яке до сих пір виробляється і продається в бутику Mère Poulard на Гранд-рю. Абатство Сен-Мішель, внесене до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розташоване на найвищій точці скелястого острівця. Виглядає як укріплений замок, оточений древніми стінами і бастіонами, це одна з найбільш вражаючих готичних церков з коли-небудь побудованих. Під час припливу Мон-Сен-Мішель здалеку здається містичним островом з його готичними шпилями, що підносяться на 155 метрів над рівнем моря; під час відливу по острову можна гуляти. Легенда свідчить, що архієпископ Обер Авраншскій заснував тут абатство в 708 році після того, як архангел Михаїл явився йому у видінні, що зробило це місце важливим місцем паломництва. Середньовічні паломники прибували пішки, перетинаючи затоку Мон-Мішель під час відливу, іноді стикаючись з несподіваними поривами і сипучими пісками. Хоча дістатися до цієї віддаленої місцевості з Парижа, можливо, не так небезпечно для середньовічних паломників, це все ж може бути проблемою. Дорога туди займе близько 3,5 годин, а на поїзді до Ренна і потім на автобусі - ще на годину. Величезні кам'яні вали оточують край острова і прикрашені зубчастими стінами, які використовувалися для захисту від напкаду загарбників. З багатьох точок уздовж Chemin des Remparts відкриваються приголомшливі панорами затоки Сен-Мішель. Отже, що ж таке сидр? Це слабоалкогольний напій з натуральної газацією. Основу сидрів становлять яблука спеціальних (не столових) сортів. Іноді можна зустріти грушевий, плодово-ягідний, айвовий, з бузини та інші.
Сидр Les Celliers Mere Poulard Brut Країна:Франція. Регіон:Бретань. Алко:6%. Ціна: 147грн Сидр характеризується незвичайним ясно-жовтим кольором з золотистим відтінком. В ароматі присутні нотки стиглих червоних і жовтих яблук, ідеально доповнені відтінками ванілі. Сидр володіє прекрасно збалансованим яблучним смаком з легкою гіркуватістю і терпкістю. Фахівці рекомендують вживати цей сидр як самостійний напій.
Cидр Les Celliers Mere Poulard Rose Країна:Франція. Регіон:Бретань. Алко:2,5%. Ціна: 147грн Напій роблять зі спеціального сорту яблук: з яскраво-червоною шкіркою і рожевою серцевиною. Саме через це у сидру ніжний рожевий колір. Смак напою помірно солодкий з нотками печених яблук і персиків. Цей сидр гарний як дижестив. Його можна вживати в поєднанні з овочевими салатами, сирами, фруктами, використовувати як складову частину коктейлів.
Сидр Les Celliers Mere Poulard Doux Країна:Франція. Регіон:Брентань. Алко:2%. Ціна: 147грн Натуральний солодкий яблучний сидр. В ароматі переважають свіжі фруктові нотки. Смак м'який, живий, з відтінками свіжих яблук, з легкою терпкістю і пікантною гірчинкою. Сидр добре поєднується з фруктовими пирогами, десертами, тістечками і млинцями
Les Celliers Mere Poulard Brut Poire Страна:Франция. Регион:Бретань. Алко:3%. Цена: 147грн Це незвичайний ігристий грушевий сидр. Соковиті, стиглі груші, зібрані на північних схилах Франції, наділяють цей напій ароматом ванілі, заварного крему, тонким, освіжаючим фруктовим смаком і золотистим кольором. Сидр має м'який, насичений смак з тонами груші і нотками апельсинової цедри. Фахівці рекомендують вживати цей сидр як аперитив або дижестив.
Країна:Франція. Регіон:Бретань. Алко:4%. Ціна: 179грн Всі органічні сидри Val de Rance були спеціально розроблені майстром погребу Аленом Лепажем, який ретельно відібрав певні сорти яблук, щоб отримати різні сидри з широкою органолептичної палітрою, щоб задовольнити всі смаки споживачів органічних продуктів. Їх мета - до 2020 року перетворити 35% виробництва яблук в Валь-де-Ранс на екологічно чисті. Органічні сидри сертифіковані AB, Agriculture Aiologique. Це суміш солодких, гірких і кислих яблук. Аромат з нотами печеного яблука. Смак освіжаючий, з легкими нотами яблука і відтінками трав, з легкої солодкістю, пікантною гірчинкою і приємною свіжістю. Найкраще підходить при t ° 6-7 ° С в якості аперитиву в жарку погоду. Органічний сидр добре поєднується з млинцями, пирогами, а також з іншими солодкими і солоними ласощами.
Резюме: сидр претендує на звання головного напою цього літа. Все частіше в закладах пропонують «яблучне ігристе», пити сидр стає модним разом з устрицями, хот-догами і пирогами. А якщо врахувати, що вміст алкоголю в ньому невисокий (в деяких зразках всього 2%), то цей напій підійде навіть дітям. Головне визначитися з вихідною сировиною і бажаної солодкістю готового продукту. Приємною дегустації!
|