Найсмачніша із пристрастей… Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Найсмачніша із пристрастей…

08.12.2014

Ранок. Київ тільки-тільки набирає обертів. Відкриваються двері офісів, крамничок і кафе, заварюються мільйони чашок кави та чаю; перші діалоги, емоції і завдання. У Wine Time поки відносно спокійно, сомельє перевіряють чи усі їх вина «прокинулись» і готові до нового дня, тим часом завершуються вранішні приготування і на гастрономії, аромат свіжої випічки огортає теплом настрою...

Лише дегустаційна зала у ці години могла собі дозволити затишно подрімати, і то не завжди. Приміром, протягом кількох останніх осінніх тижнів в оточенні великих вин і прозорих стін, що відділяють від виномаркету хіба що умовно, новий день тут починали вісімнадцятеро бажаючих зазирнути у світ сомельє з середини.

Wine Time розвивається, з’являються нові плани і мрії, тож вже в тринадцяте Віталій Ковач запустив «механізм» Школи сомельє, аби одним дати дорогу у професіональний світ, а іншим – допомогти взяти бажані вершини сприйняття і розуміння найароматніших і найсмачніших відтінків планети…

Віталій Ковач
Засновник Школи сомельє, шеф-сомельє Wine Time

«Школа продовжує розвиватися, від сезону до сезону вдосконалюємо ряд деталей і тонкощів, починаючи із суто технічних до найрізноманітніших нюансів теорії і практики. Якщо пам’ятаєте, ми від початку намагалися не обмежувати себе якимись рамками, не озирались на шаблони, багато поїздили Україною, прислухалися до настроїв, підказок й побажань і одразу ж в міру можливості реалізовували це на практиці... Так, на сьогодні ще далеко не все із того, що хотілося б, втілено в життя, але проект справді дуже цікаво росте, стаючи динамічнішим і гнучкішим. Що далі, то більше все це схоже на свого роду подорож, пригоду, аніж на консервативну школу чи курс»

Дмитро Гуринчик
Лектор Школи сомельє, експерт компанії "Сигарний Дім Фортуна"

«Насправді, із кожним роком по обидва боки Школи сомельє рівень відчутно зростає, працювати в проекті напрочуд цікаво, оскільки це і продуктивний зворотній зв’язок, і можливість безпосередньо впливати на ситуацію. Справа в тому, що винна культура в Україні на сьогодні розвивається дещо швидше, аніж сигарна, і в цьому сенсі є над чим працювати, адже сомельє – це якраз ті люди, котрі спроможні якісно рухати вперед кожну зі сфер…»

Людмила Нікітчіна

«Вже чотири роки працюю у сфері ресторанного бізнесу, робота досить цікава, але в якийсь момент з’явилося відчуття, що все таки потрібно продовжувати пошук, знайти щось ще більш своє, що по-справжньому приносило б задоволення. Ідея зі Школою сомельє абсолютно себе виправдала, навіть більше ніж! Фішка – настрій, не продавати вино, як пересічний продукт, а продавати гостям настрій. Мій драйв – це ті емоції, які можна передати гостям з допомогою вина, адже настрій різний у кожній пляшці, настрій різний у гостей, і коли вдається зрозуміти і підібрати у вині той настрій, якого потребує людина – це просто кайф!»

Наталя Піскова

«Ідея зі Школою сомельє назрівала давно, оскільки був певний інтерес на любительському рівні, ми з чоловіком часто буваємо закордоном, немало доводилось пробувати вин; одного разу навіть потрапили на відповідну виставку, що ще більше активізувало інтерес. Хотілося рухатись далі в цьому напрямку... Враження від Школи сомельє лишились дуже позитивні, ви ж чудово знаєте Віталія, він намагається підходити до справи максимально об’ємно, окрім інформації по темі, йдеться також і про свого роду «уроки» мистецтва, географії, туризму і т.п. Навіть не перечитуючи конспект, відзначу, що дуже багато всього в голові лишилося…»

Вадим Гуров

«Завжди любив смачно поїсти, тема цікава, тож пробував розвиватися в цьому напрямку. Багато вчився, експериментував, намагався осмислити і втілити в життя якісь нестандартні речі, зрештою, життя підкинуло нагоду попрацювати гастрономом в одному із київських виномаркетів. З часом захотілося рухатись ще далі, з’явились думки про еногастрономію, про інший рівень сприйняття теми і, врешті – Школа сомельє. І це дійсно новий рівень, адже йдеться вже не просто про особистий якийсь рух і розвиток – хочеться допомагати іншим, долучитися до відповідних процесів у масштабах країни. Підсумовуючи емоції і досвід Школи сомельє, відзначу – це таки справді була для нас свого роду подорож і пригода, ти начебто і знаходишся за партою, але відчуваєш і пізнаєш весь світ…»

Наступна Школа сомельє в оновленому форматі стартує орієнтовно в кінці січня.

Автор: Сергій Шалайко

Статті по темі