Немає товару на складах
Залиште свій номер телефону, і ми зателефонуємо Вам через кілька хвилин!
Falesco «держава мистецтва вина»07.10.2020Лаціо (Lazio) - регіон в центральній Італії, на території якого розташований Рим. Лаціо межує з Тосканою і Умбрією на півночі, Кампанією на південному сході і Абруццо на сході. Репутація регіону заснована головним чином на його білих винах на базі Требб’яно і Мальвазія. І тільки деякі винороби наважуються вирощувати червоні сорти винограду і створювати винні шедеври. Зв'язок між сім'єю Котарелла, регіоном Лаціо і світом вина зародився в 1960-х роках, коли Антоніо і Доменіко Котарелла, винороби з Монтеруб’яльо, побудували першу виноробню для власного виробництва вина. У 1979 брати Ренцо і Ріккардо Котарелла заснували виноробню Falesco в Монтефьясконе, в Верхньому Лаціо, з метою відновлення стародавніх лоз цієї місцевості. Після багатьох років експериментів і досліджень компанія відроджує незаслужено забутий сорт винограду Roscetto, а з клону Мерло виробляє одне з найяскравіших червоних вин Італії. У 1999 Falesco збагачує свої активи за рахунок придбання ферми Marciliano в Умбрії, площею близько 260 гектарів, розташованої на красивому пагорбі на південь від Орвието, в муніципалітетах Монтеккьо і Баски. 2008 Falesco презентує своє вино з Сіра, яке вже підкорила серця багатьох винолюбів. Існує проект, який пов'язує сім'ю Cotarella з невеликими будинками моди і виробниками, для яких вони поширюють свої чудові продукти в Італії. Наприклад, з осені 2018 року Liaison також співпрацює з Zalto, брендом високоякісних очок. Останній маєток, який приєднався до сім'ї в 2017 році в Тоскані, - це Azienda Agricola Le Macioche, придбання, яке втілює мрію в реальність і представляє собою чудову можливість вийти на відому територію міжнародної винної сцени, в яку входить Брунелло ді Монтальчіно. Компанія постійно вивчає терруар областей навколо Умбрії і Лаціо, щоб зрозуміти їх справжній потенціал. В процесі від вирощування винограду до виробництва вина Falesco використовує інноваційні технології, що має, на їхню думку, основне значення для активізації місцевих традицій виноробства.
Країна:Італія. Регіон:Лаціо. Сорт:Рошетто. Рік:2016. Алко:13%. Витримка:4 місяця в дубі. Захоплюючий шлях досліджень, початий двадцятьма роками раніше навколо сорту Рошетта, завершується появою Ферентано, вина, яке повністю розкриває потенціал і багатство цього винограду і цієї території. Назва Ферентано походить від місця археологічних розкопок Ференто: стародавнього етруського міста, розташованого недалеко від виноградників, де вирощують виноград Рошетто, з якого готують це вино. Чистий Roscetto володіє багатим спектром ароматів від банана до ананаса, від рослинних до ванільних відчуттів. Смак насичений, багатий, м'який і повнотілий, з прекрасною і тривалої смако-ароматичною стійкістю. Відібраний виноград піддається кріомацераціі для підкреслення особливостей сорту Рошетто. Перша ферментація проходить в чанах з нержавіючої сталі при температурі 13-15°C. Друга ферментація та малолактічная ферментація проходять в бочках, де вино продовжує вдосконалюватися протягом 4 місяців. Нагороди: Ferentano 2016 • 2 Bicchieri Neri, Vini d’Italia 2019 – Gambero Rosso • 90/100 Punti, Annuario dei Migliori Vini Italiani 2019 – Luca Maroni • 92/100 Punti, Doctor Wine 2019 • 91/100 Punti, James Suckling 2019 • 93/100 Punti Robert Parker Wine Advoсat
Країна:Італія. Регіон:Лаціо. Сорт:Сіра. Рік:2017. Алко:13,5%. Витримка:5місяців в дубі. Ціна:497грн 15-річні лози. Відразу після збору врожаю і пресування виноград піддається попередній холодної мацерації на 4-5 днів при температурі 18-20 °C. Далі ферментація проходить в чанах з нержавіючої сталі при температурі 25-27 °C протягом 15 днів. Після цього вино переливають в бочки на 5 місяців, де відбувається малолактична ферментація. Витримка в бочках протягом 5 місяців. Насичений колір з фіолетовими відблисками, інтенсивний аромат з нотами свіжих фруктів і вишні та прянощів, які гармонійно і елегантно поєднуються з нотами ванілі і солодощів, наданих деревиною. Смак обволікає, шовковистий, з м'якими танінами, багатим і стійким післясмаком. Образ Tellus завжди був пов'язаний зі світом мистецтва. Його етикетка насправді була народжена з нагоди заходу, проведеного в Замку Сант-Анджело в Римі, під час якого група художників перенесла враження пристрасних дегустаторів на полотно. З нагоди свого десятого ювілею Tellus Syrah 2016 пропонується на італійському ринку з серією з дев'яти спеціальних етикеток, розроблених дітьми. Частина доходів від продажу кожної пляшки була пожертвувана IRIS - Асоціації профілактики, лікування та досліджень в області гінекологічної онкології при поліклініці Джемеллі в Римі.
Країна:Італія. Регіон:Лаціо. Сорт:Мерло. Рік:2016. Алко:14,5%. Витримка:12 місяців в дубі. Ціна:1127грн Увага, що приділяється з 1990 року конкретному клону Мерло, дає життя вину Монтіано, з самого початку вважався одним з найкраших і найбільш новаторських італійських червоних вин, що вирізнялося винятковою елегантністю, великою концентрацією і структурою. Вулканічні і кам'янисті породи. Ягоди ретельно відбираються зі старих маловрожайних виноградників. Виноград ферментується в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі з тривалої мацерацією на шкурках. Малолактічна ферментація проходить у французьких дубових бочках протягом 20 днів, супроводжуючись частим ручним пресуванням. Витримка в бочках 12 місяців. Має широкий ароматичний спектр, в якому поєднуються ноти ванілі, маленьких червоних фруктів, джему і солодких спецій. На смак здається аристократичним, округлим і м'яким, дуже елегантним. Нагороди Montiano 2016 • 3 Bicchieri, Vini d’Italia 2019 – Gambero Rosso • 98/100 Punti, Annuario dei Migliori Vini Italiani 2019 – Luca Maroni • 5 Grappoli, Bibenda 2019 – Fondazione Italiana Sommelier • Super 3 Stelle – 96/100 Punti, Guida Oro I Vini di Veronelli 2019 • 4 Viti, Guida Vitae 2019 • 4 Bottiglie, L’Espresso 2019 • WineHunter Award Rosso 2019 • 92/100 Punti, James Suckling 2019 • 95+/100 Punti, Robert Parker Wine Advocate Falesco Marciliano Rosso Umbria I Cru Країна:Італія. Регіон:Умбрія. Сорт:Каберне Совіньон, Каберне Фран. Рік:2016. Алко:14,5%. Витримка:16 місяців в дубі. Ціна:1762грн Висловлюючи виноробний потенціал регіону Монтеккі і перевагу маєтку Умбрії, Marciliano бере свою назву від тієї ж ферми, на якій воно готуєтсья. 100% ручний збір. Штучне скорочення врожаю. Виноград ретельно відбирається досвідченими працівниками виноробні перед початком процесу ферментації, який передбачає екстракцію 20% сусла і мацерацію інших 80% протягом тривалого часу. Витримка в бочках 16 місяців. Нагороди MARCILIANO 2016 • 2 Bicchieri Rossi, Vini d’Italia 2020 – Gambero Rosso • 3 Stelle – 90/100 Punti, I Vini di Veronelli 2020
Країна:Італія. Регіон:Лаціо. Сорт:Рошетто. Рік:2013,2017. Алко:12,5%. Витримка:12 місяців в дубі. Ціна:767грн Виноград ув’ялюється в спеціальному приміщенні. Грона вражені благородної цвіллю від 45% до 60%. Цілі грона без відділення від гребенів пресують гідравлічним пресом з ручним керуванням. Ферментація проходить в 500-літрових бочках, де відбувається подальша витримка на осаді протягом 12 місяців. Має аромат екзотичних фруктів, смак повний, вершковий, обволакучий і гармонійний, збалансований природного кислотністю, з типовими медовими відчуттями в післясмаку. Нагороди Passirò 2013 • 89/100 Punti, Annuario dei Migliori Vini Italiani – Luca Maroni • 4 Grappoli Verdi, Guida Bibenda – Fondazione Italiana Sommelier • 3 Stelle, I Vini di Veronelli • 3 Stelle - 92/100 Punti, Vini Buoni d’Italia
Резюме: безумовно, Італія - батьківщина безлічі вже відомих виноробних регіонів. Тоскана, П'ємонт, Венето, Сицилія ... у всіх на слуху. І про Рим ми чули. І знаємо, що в Лаціо масово виробляють білі ароматні вина з Мальвазії. А ми пропонуємо заглибитися в витоки виноробства регіону і спробувати білі вина з винограду Рошете. Або вибухове яскраве вино з Сіра і розкішні вина з європейських сортів винограду. Байдужими точно не залишать. Приємною дегустації!
|